News

Programul ”Noul Fermier”. Ce sumă vor putea accesa cei care doresc să înceapă o afacere în agricultură

Uniunea Europeană lansează programul ”Noul Fermier”. Doritorii vor putea accesa o sumă consistentă.
20.06.2021 | 10:27
Programul Noul Fermier Ce suma vor putea accesa cei care doresc sa inceapa o afacere in agricultura
Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cei care doresc să înceapă o afacere în agricultură vor fi sprijiniți prin programul ”Noul fermier”. Această campanie este lansată de Uniunea Europeană.

Proiectul vizează persoanele trecute de 40 de ani care sunt dispuse să lucreze pământul ori să crească animale.

ADVERTISEMENT

Prin programul “Noul Fermier”, doritorii vor putea accesa o sumă impresionantă de bani. Astfel, fiecare agricultor care participă la proiect ar pute primi până la 100.000 de euro, bani nerambursabili, conform Știrile Pro TV.

Cei care accesează programul ”Noul Fermier” pot obține 100.000 de euro

Noul program propus de Uniunea Europeană poate fi accesat și de cei trecuți de 40 de ani, spre deosebire de proiectul ”Tânărul fermier”. Cei care au cunoștințe agricole vor putea lua bani mai ușor. În plus, aceștia vor trebui să treacă prin câteva traininguri.

ADVERTISEMENT

 ”Să fie ceea ce se numește “seful exploatației agricole”, adică trebuie să dovedească că într-adevăr își încep o afacere în mediul rural și el sau ea este managerul acelei afaceri.

Plus de asta, va fi nevoie să treacă prin niște traininguri”, a declarat Alin Mituța, eurodeputat în comisia de agricultură a Parlamentului European.

ADVERTISEMENT

Fermierii care participă ar putea primi chiar și 100.000 de euro (bani nerambursabili) pentru a porni o afacere în agricultură.

Programul  “Tânărul fermier” a reușit să aducă în acest domeniu aproape 11.000 de noi agricultori tineri.

ADVERTISEMENT

”Am primit solicitări în valoare totală de peste 600 de milioane de euro de la aproximativ 15.000 de tineri fermieri, însă alocarea totală a măsurii prin PNDR era de 467 de milioane de euro.

Deci nu aveam posibilitatea să finanțăm toate proiectele și în urma procesului de selecție, în urma evaluării proiectelor, au fost finanțate aproximativ 10.500 de proiecte”, a precizat
Călin Nuțu, directorul de comunicare al AFIR, conform Știrile Pro TV.

Proiectul a fost lăudat și pentru că a întinerit o zonă unde mai bine de jumătate dintre fermierii români au peste 50 de ani.

ADVERTISEMENT