Fotbal international

Programul optimilor de la Campionatul Mondial 2018. Cum se împerechează echipele

29.06.2018 | 12:00
Programul optimilor de la Campionatul Mondial 2018 Cum se imperecheaza echipele

În urma partidelor disputate în ultima etapă a fazei grupelor s-a stabilit programul optimilor de finală de la Campionatul Mondial 2018. Marea surpriză a actualei ediții a turneului final este eliminarea campioanei mondiale en-titre, Germania, care a nu a reușit să treacă de Suedia și Mexic în Grupa F.

După faza grupelor, niciuna dintre marile favorite nu a impresionat. Fiecare mare formație a avut cel puțin un joc în care nu a convins, dar așa cum se spune pentru forțele lumii fotbalistice Campionatul Mondial începe abia în momentul intrării în fazele eliminatorii.

Franța – Argentina, cel mai interesant meci din programul optimilor Campionatul Mondial 2018

Leo Messi și Argentina au avut un parcurs neașteptat de slab în Grupa D și s-au calificat cu emoții de pe locul 2 în ultimul meci cu Nigeria. Acest lucru a dus la schimbări importante în traseul spre marea finală, vicecampioana mondială urmând să întâlnească Franța în optimi.

Practic, Franța – Argentina este cel mai interesant meci din programul optimilor de finală de la Campionatul Mondial 2018. Pe aceeași parte de tablou cu Franța și Argentina se mai află Portugalia, Brazilia, dar și incomodele formații ale Uruguayului, Mexicului, și Belgiei. În schimb, în partea cealaltă de tablou se află doar două mari favorite: Spania și Anglia. Dar și aici sunt câteva formații interesante care și-au arătat calitatea în faza grupelor. Și în special este vorba de Croația, dar și de Columbia. De remarcat că tot aici se afla și formația țării gazdă, Rusia.

Programul optimilor de finală ale Campionatului Mondial 2018: meciuri de sâmbătă până marți
Programul optimilor de finală ale Campionatului Mondial 2018: meciuri de sâmbătă până marți

Când încep optimile Campionatului Mondial 2018

Optimile de finală ale Campionatului Mondial 2018 vor începe sâmbătă și se vor încheia marți. Prima optime de finală se va disputa pe arena din Kazan, de la ora 17:00, între Franța și Argentina. Câştigătoarea meciului se va întâlni în sferturile de finală cu echipa care va triumfa în partida Uruguay – Portugalia (sâmbătă, de la ora 21:00). Am putea avea deci un duel Cristiano Ronaldo – Lionel Messi dacă naţionalele lor merg mai departe.

Duminică, de la ora 17:00 va intra în scenă Spania, care va da piept cu Rusia. Învingătoarea din această optime va întâlni mai departe câștigătoarea întâlnirii Croaţia – Danemarca (duminică, ora 21:00).

Brazilia va avea un meci dificil împotriva Mexicului, luni de la ora 17:00. În cazul unei victorii, Neymar și celelalte vedete ”carioca” vor da piept în sferturile de finală cu învingătoarea din partida Belgia – Japonia, care se va juca tot luni, de la ora 21:00.

Ultimele două optimi de finală vor avea loc marți. Suedia și Elveția se vor duela de la ora 17:00, iar Columbia și Anglia vor juca de la ora 21:00. Câștigătoarele celor două întâlniri se vor înfrunta în sferturile de finală ale Campionatului Mondial 2018.