Hotnews

Programul «prima maşină», un eşec total

Din aprilie 2015, adică de la demararea programului “prima maşină” şi până astăzi, şoferii români au cumpărat doar 70 de maşini. Adică din 350 de milioane de lei, cât e plafonul...
Autor: Ionuţ Cataramă | 23.07.2015 | 21:42
Programul «prima maşină», un eşec total

Din aprilie 2015, adică de la demararea programului “prima maşină” şi până astăzi, şoferii români au cumpărat doar 70 de maşini. Adică din 350 de milioane de lei, cât e plafonul pentru acest an, până acum Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a acordat garanţii totale de 1,18 milioane de lei.

Dealerii auto se plâng de birocraţia excesivă. Ei reclamă faptul că, în cadrul programului, clientul e constrâns să aleagă un asigurător din cei agreaţi de bancă pentru a-şi face o poliţă Casco fără franciză.
La produsul similar oferit de bancă, clientului i se permite să aleagă orice asigurător din piaţă, iar încheierea unui Casco nu e obligatorie, ci e doar recomandată. Un alt dezavantaj al programului “prima maşină” e perioada lungă până la aprobarea garanţiei. În plus, unele bănci înscrise în program şi-au pus la punct produse similare prin care îţi poţi lua maşină în 3 zile, cu o rată mai mare cu doar 20 de lei.

Sursă: www.libertatea.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!