Sport

Programul primei etape din Liga 1. Când joacă CFR, FCSB, Dinamo, Rapid și echipele Craiovei. Cine transmite la TV campionatul României

Noul sezon al Ligii 1 ia startul pe 15 iulie, cu FCSB - Botoșani. A fost dat publicității programul primei etape.
15.07.2021 | 10:42
Programul primei etape din Liga 1 Cand joaca CFR FCSB Dinamo Rapid si echipele Craiovei Cine transmite la TV campionatul Romaniei
ADVERTISEMENT
15-07-2021
07:42

Unde se văd meciurile din Liga 1

Fanii fotbalului din țara noastră vor putea urmări la televizor toate meciurile din sezonul 2021-2022.

La fel ca și în sezonul precedent, toate partidele din Liga 1 vor fi transmise de trei posturi de televiziune: Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport.

Mai puțin de o lună a mai rămas până la startul uneia dintre cele mai spectaculoase ediții din istoria Ligii 1. Imediat după tragerea la sorți a „țintarului”, LPF a dat publicității programul complet al primei etape.

Și vom avea ce vedea, pentru că „balul” va fi deschis chiar de vicecampioana FCSB, cu un meci împotriva Botoșaniului. Motivați de eșecurile suferite în stagiunea precedentă, elevii lui Marius Croitoru promit să-și vândă foarte scump pielea pe propriul teren.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă vine din postura de nou-promovată, FC U Craiova 1948 speră să aibă un parcurs cât mai bun cu Adrian Mutu pe bancă. Nu va fi, însă, deloc ușor, pentru că îi așteaptă un debut infernal, pe 16 iulie, la Cluj, în compania campioanei en-titre.

A fost stabilit programul primei etape din Liga 1

În ciuda problemelor financiare care o macină, Dinamo a fost salvată miraculos de la retrogradare sub „bagheta” lui Dusan Uhrin și nu are de gând să renunțe la luptă. Meciul cu Voluntari este programat luni, 19 iulie, la 20:30.

ADVERTISEMENT

Întorși pe prima scenă a fotbalului românesc după aproape șase ani de absență, rapidiștii vor da piept cu una dintre revelațiile sezonului trecut. Sub comanda lui Emil Săndoi, Chindia a dominat autoritar play-out-ul și chiar a disputat semifinala barajului pentru Conference League, pierdută în fața Viitorului, scor 2-3.

Programul complet al primei etape

Joi, 15 iulie:

  • FC Botoșani – FCSB (ora 20:30)

Vineri, 16 iulie:

  1. Sepsi OSK – Academica Clinceni (18:30)
  2. CFR Cluj – FCU Craiova (21:30)

Sâmbătă, 17 iulie:

  • Gaz Metan – CS Mioveni (18:30)
  • CS Universitatea – FC Argeș (21:30)

Duminică, 18 iulie:

  • UTA – Farul (18:30)
  • Rapid – Chindia (21:30)

Luni, 19 iulie:

  • Dinamo – FC Voluntari (20:30)

A fost modificată regula U21. Anunțul președintelui FRF, Răzvan Burleanu

La capitolul schimbări, cea mai importantă vizează îndelung contestata regulă a jucătorului sub 21 de ani. Dacă până acum cluburile erau obligate să introducă în teren doi fotbaliști din această categorie, începând cu sezonul viitor se pot limita doar la unul. În schimb, intră în vigoare o serie de măsuri menite să sporească investițiile în centrele de copii și juniori.

ADVERTISEMENT

După ce am luat în considerare toate argumentele de ordin sportiv venite din partea cluburilor, am luat decizia de a înlocui cel de-al doilea jucător U21 cu câteva măsuri care să contribuie la creşterea investiţiilor în academii.

Se introduce un plafon minim de investiţii în următorii 3 ani. Minimum 5% din veniturile unui club de Liga 1 trebuie să se regăsească în propria academie din 2022. Din 2023 procentul creşte la 6,5%, iar din 2024 la minimum 7,5%. 

ADVERTISEMENT

A doua măsură este creşterea punctajului pe clasificarea academiilor pentru obţinerea licenţei de Liga 1. Se păstrează refuzarea licenţei dacă nu se îndeplineşte baremul de 60 de puncte. Se introduce o amendă de 100.000 de lei dacă nu se îndeplineşte baremul de 75 de puncte.

Toţi banii vor fi împărţiţi între cluburile neamendate. A treia măsură: cluburile îşi vor audita şi vor publica toate cheltuielile cu academiile proprii“, a explicat președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT
Tags: