Sporturi

Programul și rezultatele primei zile de la Roland Garros 2020. Wawrinka se impune în meciul vedetă al zilei

27.09.2020 | 23:31
Programul si rezultatele primei zile de la Roland Garros 2020 Wawrinka se impune in meciul vedeta al zilei
Stanislas Wawrinka l-a eliminat pe Andy Murray. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Roland Garros 2020 ia startul duminică, după patru luni de așteptare. Competiția a fost amânată în luna mai din cauza pandemiei de coronavirus. Dar se dispută într-o perioadă în care Franța bate toate recordurile negative din punct de vedere al numărului de noi infectări.

UPDATE, 27 septembrie, ora 23:30 / Câteva nume grele au părăsit competiția încă din prima zi. Au fost eliminate Johanna Konta, Venus Williams și Dayana Yastremska, dintre fete.

ADVERTISEMENT
Rezultate Roland Garros la feminin. Sursa foto: captură Flashscore
Rezultate Roland Garros la feminin. Sursa foto: captură Flashscore

La masculin, Stanislas Wawrinka l-a eliminat pe Andy Murray, iar belgianul Goffin a fost și el scos din competiție de italianul Sinner.

Rezultate Roland Garros la feminin. Sursa foto: captură Flashscore
Rezultate Roland Garros la masculin. Sursa foto: captură Flashscore

UPDATE, 27 septembrie, ora 19:55 / Irina Begu obţine calificarea în turul 2 la Roland Garros 2020, după ce a învins-o pe Jil Teichmann, scor 6-4, 4-6, 6-3. O va înfrunta pe Simona Halep în runda următoare.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 septembrie, ora 19:18 / Irina Begu pierde setul doi cu Jil Teichmann, scor 4-6. Calificarea în turul 2 se va decide după setul decisiv.


UPDATE, 27 septembrie, ora 18:19 / Irina Begu a câștigat primul set al meciului cu elvețianca Jill Teichman din primul tur de la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Begu s-a impus cu 6-4 după 53 de minute, într-un set cu cinci break-uri.


UPDATE, 27 septembrie, ora 17:28 / Jucătoarea americană Venus Williams, locul 70 WTA, a fost învinsă în primul tur de la Roland Garros.

Fostul lider mondial a pierdut meciul cu slovaca Anna Karolina Schmiedlova, locul 160 WTA, scor 4-6, 4-6, în puțin peste două ore.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 septembrie, ora 14:58 / Azarenka nu a avut probleme în partida cu Danka Kovinici și merge în turul 2. În schimb, David Goffin, cap de serie la Roland Garros 2020, a fost eliminat.Iată rezultatele finale înregistrate până la această oră.


UPDATE, 27 septembrie, ora 12:30. Nu a durat mult până la primul scandal de la Roland Garros. La Paris a început să plouă, iar arbitrul meciului Azarenka – Kovinic considera că meciul poate continua. Sportiva din Belarus, stabilită în Florida, nici n-a vrut să audă de continuarea meciului:

“Cred că glumești. Vrei să jucăm pe frigul ăsta? Eu stau în Florida. Nu se poate juca pe frigul ăsta. Plouă. Chiar nu vedeți?”, a tunat Azarenka. În cele din urmă, sportiva din Belarus a avut câștig de cauză și meciul a fost întrerupt.


UPDATE, 27 septembrie, ora 12:10. Încep primele meciuri de la Roland Garros. Vremea este rece, 14 grade Celsius și mai târziu s-ar putea să plouă la Paris. Condițiile sunt destul de dificile în această perioadă. Azarenka este îmbrăcată destul de serios în meciul cu Danka Kovinic:


De la ora 12:00 se dă startul pe 10 arene, iar Simona Halep și Irina Begu sunt cele două jucătoare din România aflate pe programul primei zile. Simona va juca pe Philippe Chatrier, iar partida ei cu Sara Sorribes Tormo este programată a doua a zilei. După duelul dintre Jannik Sinner și David Goffin.

Astfel că partida Simonei Halep va începe, cel mai probabil, după ora 14:00. Alte două partide sunt programate duminică pe Chatrier. Anett Kontaveit o înfruntă pe favorita locală Caroline Garcia, iar confruntarea vedetă este cea dintre Andy Murray și Stan Wawrinka.

Programul primei zile pe arena Philippe Chatrier

Irina Begu joacă pe Court 11, în jurul orei 16:00. Meciul ei cu Jill Teichman este al treilea programat pe aceea arenă. După un meci de la feminin și altul de la masculin.

Programul primei zile pe Court 11

Stan Wawrinka – Andy Murray, cadoul din prima zi de la Roland Garros 2020. Un meci pentru nostalgici

Stan Wawrinka și Andy Murray sunt poate cei mai nedreptățiți jucători din istoria tenisului. Ambii cu talent uriaș, dar vinovați doar pentru că sunt contemporani cu Djokovic, Nadal și Federer. În orice altă eră ar fi avut mult mai multe trofee de Grand Slam.

Wawrinka și Murray au câte trei trofee de Grand Slam de fiecare. Scoțianul a pierdut șase finale, dintre care cinci la Australian Open. Și una chiar la Roland Garros, în 2016, în fața lui Novak Djokovic. La singurul trofeu al sârbului de la Paris. Wawrinka a câștigat toate finalele disputate. Una dintre ele la French Open, în 2015, în fața aceluiași Nole.

Wawrinka și Murray au avut amândoi mari probleme medicale și au fost nevoiță să treacă prin operații. Dar elvețianul pare mai aproape de revenirea la o formă decentă. Este chiar favorit 16 la Roland Garros 2020.

În vreme ce Murray a avut nevoie de un wild-card pentru a fi pe tabloul principal. Și ca suprafață este avantajat Stan, un jucător care iubește zgura. Ceea ce nu se poate spune despre Murray. Astfel că ar trebui să fie o victorie facilă a lui Stan.

Poate cel mai tare meci de pe Suzanne Lenglen se anunță cel dintre Coco Gauff și Johanna Konta. Dar ziua se termină și se închide spectaculos pe această arenă. Cu Victoria Azarenka, respectiv Alexander Zverev.

Programul primei zile pe Suzanne Lenglen
Pe Court Simonne Mathieu intră în concurs duminică, printre alții, Elise Mertens, Venus Williams și Diego Schwartzman. Ultimul, finalist la Roma

 

ADVERTISEMENT