News

Programul Rabla 2021. Pentru ce tip de mașini se acordă tichete de 10.000 de euro

10.03.2021 | 00:04
Programul Rabla 2021 Pentru ce tip de masini se acorda tichete de 10000 de euro
ADVERTISEMENT

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a anunțat marți seara că programul Rabla din 2021 va debuta în luna aprilie. Oficialul Guvernului a dezvăluit că pentru un anumit tip de mașini de acordă tichete extrem de atractive, de circa 10.000 de euro.

Ministrul UDMR din Executivul Cîțu a mai dezvăluit că programul se va baza ”cel puțin pe bugetul de anul trecut”, și cu condițiile impuse atunci.

ADVERTISEMENT

Barna a spus că în acest an ”Rabla” a întârziat din cauza bugetului. ”La sfârșitul lunii aprilie trebuie să fim gata cu programul Rabla, ca să avem măcar 8 luni de implementare”, a spus ministrul, la Digi24.

Programul Rabla 2021. Tichete de 10.000 de euro pentru mașinile electrice

Românii care vor să renunțe la mașinile clasice, pe benzină sau diesel, și vor să recurgă la autovehiculele cu impact redus asupra mediului, sunt atrași în Programul Rabla 2021 cu tichete extrem de valoroase, de circa 10.000 de euro.

ADVERTISEMENT

”Programul Rabla merge cel puțin cu bugetul de anul trecut, și cel puțin cu condițiile de atunci, adică valoarea tichetelor. Pornim în luna aprilie, am întârziat din cauza bugetului. La sfârșitul lunii aprilie trebuie să fim gata cu programul Rabla, ca să avem măcar 8 luni de implementare.

Mașinile electrice sunt mult mai scumpe, de aceea tichetul este de aproximativ 10.000 de euro pentru acestea. Tendința este încurajatoare, se dublează an de an numărul mașinilor electrice cumpărate în România. Suntem departe de Norvegia, de exemplu, unde sunt 50%, 60% mașini electrice.

ADVERTISEMENT

Lumea trebuie să se pregătească pentru schimbările de pe piața auto. Pentru că în 10 ani de zile, producătorii, încet, încet vor scoate din producție majoritatea modelelor bazate pe motoare clasice”, a spus ministrul Tanczos Barna pentru sursa citată.

Tanczos Barna anunță stații de încărcare pentru mașinile electrice

Veștile pentru cei care vor să-și achiziționez mașini electrice sunt excelente în perspectiva anului 2021. Guvernul va propune ca toate instituțiile publice să aibă stații de încărcare.

ADVERTISEMENT

”Cine are bani, să cumpere mașini electrice. Se înmulțesc stațiile de alimentare. Avem program de susținere a primăriilor pentru stații de încărcare.

În 2021 se vor înființa sute de stații de încărcare, făcute de primării sau de companii private. Vom propune și ca toate instituțiile publice să aibă stații de încărcare” a mai declarat ministrul Barna.

ADVERTISEMENT