News

Start în Programul Rabla Electrocasnice! Cele 35.000 de vouchere din etapa I, epuizate în 5 minute. Update

Vineri s-a dat startul în etapa I din Programul Rabla pentru Electrocasnice 2021. Cele 35.000 de vouchere puse la dispoziție s-au epuizat într-un timp record: 5 minute.
26.11.2021 | 12:25
Start in Programul Rabla Electrocasnice Cele 35000 de vouchere din etapa I epuizate in 5 minute Update
Prima etapă din Programul Rabla Electrocasnice 2021 debutează vineri. Pot fi generate vouchere de 400 de lei. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
26-11-2021
10:26

Cele 35.000 de vouchere din prima etapă a Programului Rabla Electrocasnice, epuizate în 5 minute

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a emis un comunicat pe Facebook în care anunță că bugetul primei etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice 2021 a fost epuizat în doar 5 minute.

Mai exact, au fost rezervate 35.000 de vouchere, din care peste 13.000 pentru mașini de spălat rufe, peste 7.000 pentru mașini de spălat vase și aproape 14.500 de frigidere.

Vineri, la ora 10:00, românii au putut să se înscrie în prima etapă a programului, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere.

AFM anunță că următoarea etapă, cea rezervată pentru televizoare, laptopuri și tablete începe pe 3 decembrie, iar ultima, pentru aparate de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoare pe 10 decembrie.

Vineri, 26 noiembrie, la ora 10.00, consemnăm startul în prima etapă din Programul Rabla pentru Electrocasnice 2021.

Pot fi generate vouchere de până la 400 de lei pentru mai multe echipamente vechi, precum mașini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere, combine frigorifice, lăzi frigorifice și congelatoare.

ADVERTISEMENT

Prima etapă din Programul Rabla Electrocasnice 2021 debutează vineri. Pot fi generate vouchere de 400 de lei

În urmă cu o săptămână, pe 19 noiembrie, persoanele fizice s-au putut înscrie în program prin crearea contului de utilizator în aplicația informatică.

Astăzi, vineri, 26 noiembrie, de la ora 10:00, persoanele fizice vor avea posibilitatea să intre în contul de utilizator creat și să genereze vouchere aferente categoriei de electrocasnice dorite.

ADVERTISEMENT

Bugetul alocat de statul român acestei prime etape este de 14 milioane lei. Cei interesați pot beneficia de următoarele vouchere:

  •  400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C;
  •  400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D;
  •  400 de lei pentru frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E;
ADVERTISEMENT

Cetățenii care doresc un voucher Rabla Electrocasnice 2021 trebuie să aplice până pe 2 decembrie, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului din prima etapă.

”Toți cei interesați să participe în program, în oricare dintre etape, trebuie să își creeze un cont de utilizator. Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont veți putea selecta electrocasnicele dorite în fiecare dintre cele trei etape.

ADVERTISEMENT

În cazul în care aveți deja un cont de utilizator, creat în prima ediție de anul acesta a programului, nu trebuie să vă creați alt cont, ci doar să vă autentificați utilizând adresa de e-mail și parola setată de dumneavoastră.

În cazul în care ați uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmând pașii descriși în aplicația informatică”, a declarat președintele AFM (Administrația Fondului pentru Mediu), Lorand-Arpad Fulop.

Când are loc următoarea etapă din Programul Rabla Electrocasnice 2021

Pe 3 decembrie va începe a 2-a etapă a programului în care se vor acorda vouchere la televizoare, laptopuri şi tabletele.

  • 34 de milioane de lei este bugetul alocat de statul român celor 3 etape din program

Apoi, pe 10 decembrie debutează etapa a 3-a, cu vouchere aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele.

ADVERTISEMENT