News

Programul Rabla pentru electrocasnice 2021. S-au adus noi modificări

S-au adus modificări programului Rabla pentru electrocasnice 2021. În luna decembrie va începe o nouă sesiune, în care produse uzate vor fi înlocuite cu unele mai performante.
17.11.2021 | 19:34
Programul Rabla pentru electrocasnice 2021 Sau adus noi modificari
ADVERTISEMENT

În acest an, programul Rabla pentru electrocasnice va avea unele modificări referitoare la o nouă categorie de televizoare, dar și în ceea ce privește voucherele.

Concret, se va modifica clasa energetică pentru televizoare de la E la G, iar voucherul va putea fi utilizat doar de către persoana pentru care a fost emis.

ADVERTISEMENT

Înscrierile vor începe în ultima săptămână din noiembrie

În decembrie, atunci când se va da startul unei noi sesiuni de ”Rabla pentru electrocasnice”, se vor aloca 34 de milioane de lei pentru derularea acestui program. Toți cei interesați se vor putea înscrie în ultima săptămână din noiembrie și vor putea utilizat voucherele în magazinele care asigură acest program.

“În luna decembrie vom avea o nouă sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice din fondul care ne-a rămas la dispoziţie, de 34 de milioane de lei, va finanţa o nouă sesiune, practic în aceleaşi condiţii, de înscriere în program, de creare a contului pentru persoanele care nu au participat în prima sesiune şi de bifare a acelor aparate electrocasnice care sunt de interes pentru cetăţeni”, declara public, la  începutul lunii noiembrie, ministrul interimar al mediului, Tánczos Barna.

ADVERTISEMENT

Cine se poate înscrie la programul Rabla pentru electrocasnice 2021

Pe site-ul dedicat programului apar și detalii cu cine se poate înscrie la acest program.

”-cei deja înscriși în sesiunea din primăvară-vară pot participa și la sesiunea din noiembrie-decembrie, fără a se mai înscrie din nou (vor folosi conturile deja create);

-persoanele care nu sunt deja înscrise în aplicația Rabla Electrocasnice, o vor putea face la finalul lunii noiembrie 2021, când demarează procesul de înscriere;

ADVERTISEMENT

-nu există vreo limitare pentru cei care au beneficiat deja de vouchere Rabla Electrocasnice în acest an; altfel spus, ei vor putea aplica din nou pentru vouchere Rabla Electrocasnice și în decembrie 2021”, au anunțat organizatorii acestui program.

A mai fost o ediție a ”Rabla pentru electrocasnice 2021” în perioada mai-iunie. De această dată, programul se va desfășura doar pe parcursul unei săptămâni alocate fiecărei 3 etape de generare a voucherelor. Concret:

ADVERTISEMENT

”-o săptămână pentru înscrierea doritorilor (care nu au deja cont în aplicația Rabla Electrocasnice) – la final de noiembrie;

-etapa I de generarea a voucherelor, pentru aparate frigorifice, mașini de spălat rufe și de spălat vase – la început de decembrie;

-etapa a II-a de obținere a voucherelor aferente televizoarelor, laptopurilor și tabletelor;
etapa a III-a prin care poți beneficia de vouchere, în cazul: aspiratoarelor, uscătoarelor de rufe și aparatelor de aer condiționat – până la finalul anului”, au mai transmis organizatorii programului.

ADVERTISEMENT