News

Programul Rabla pentru electrocasnice începe vineri. Care sunt cele 3 etape ale noii scheme de finanțare

Noul Program Rabla pentru electrocasnice începe vineri, zi rezervată pentru înscrierea persoanelor fizice în aplicaţie, prin crearea conturilor de utilizator.
16.06.2022 | 22:37
Programul Rabla pentru electrocasnice incepe vineri Care sunt cele 3 etape ale noii scheme de finantare
Programul Rabla pentru electrocasnice îi ajută pe români să scape de vechile mașini de spălat. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Noul Program Rabla pentru electrocasnice este dedicat celor care doresc să își schimbe frigiderul, mașina de spălat sau chiar laptopul. Mai departe, ei pot primi de la stat tichete în valoare de 300 sau chiar 500 de lei.

Programul Rabla pentru electrocasnice începe vineri

Anul acesta Programul Rabla pentru electrocasnice vine cu niște schimbări. Persoanele interesate nu vor mai primi vouchere pentru televizoare noi. De asemenea, bugetul a fost majorat în acest an cu 25 de milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Astfel s-a ajuns la de 100 de milioane de lei. Ministrul mediului, Tanczos Barna, a declarat că se așteaptă la un interes și mai mare din partea cetățenilor:

Mâine începe într-adevăr sesiunea de înscriere în noua etapă a programului Rabla Electrocasnice. Ne așteptăm la cerere mai mare din partea cetățenilor. Am păstrat aceleași valori pentru tichete, dar am mărit bugetul pentru a putea sprijini mai mulți cetățeni pentru a-și schimba instalațiile consumatoare de energie electrică.

ADVERTISEMENT

Este un program important și în perspectiva facturilor care vin la energie electrică, pentru că fiecare reducere de consum va ajuta gospodăriile să aibă o factură mai mică.”

De ce au fost eliminate televizoarele din PRPE

Ministrul a explicat că eliminarea televizoarelor a venit ca urmare a faptului că nu se dorește transformarea acestui program într-unul de schimbare a televizoarelor.

ADVERTISEMENT

Cei care doresc să primească vouchere de la stat pentru a-și cumpăra aparate electrocasnice noi trebuie mai întâi să își facă un cont de utilizator pe site-ul electrocasnice.afm.ro.

Prima sesiune de înscriere în program va fi în perioada 17-23 iunie. Ulterior, la 24 iunie va începe rezervarea voucherelor. În prima etapă se vor lua tichetele pentru mașini de spălat. Din luna iulie va începe și rezervarea voucherelor pentru laptopuri.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă bugetul a fost majorat cu 25 de milioane de lei, în acest an, valoarea tichetelor este la fel ca anul trecut. Asta înseamnă că pentru mașinile de spălat se vor acorda vouchere de 400 de lei.

La fel va fi pentru frigidere și aparate de aer condiționat. În ceea ce privește valorea, cele mai mari tichete se vor da pentru laptopuri, adică 500 de lei. Pentru tablete vor fi acordați doar 300 de lei.

Cei care nu utilizează voucherele rezervate, nu le vor putea folosi în alte etape. Cei interesați de acest PRPE vor avea timp să își cumpere un aparat electrocasnic în 7 zile cu tichetul de la stat. Pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu puteți afla toate informațiile despre Programul Rabla pentru electrocasnice.

 

 

 

ADVERTISEMENT