ADVERTISEMENT
News

Programul Rabla suferă modificări începând cu 24 iulie 2020. Anunțul care-i privește pe toți șoferii

Autor: Flaviu Popa | 11.07.2020 | 16:59
Programul Rabla suferă modificări începând cu 24 iulie 2020. Anunțul care-i privește pe toți șoferii
Programul Rabla va fi suplimentat cu încă 20.000 de vouchete în valoare de câte 6.500 de lei, a anunțat Viorica Dăncilă. Sursa foto: raportaremediu.ro

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că procedura de înscriere în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus se va simplifica începând cu 24 iulie 2020.

ADVERTISEMENT

Modificările vor surveni ca urmare a publicării Ordinului MMAP nr. 1.347/2020, conform unui comunicat recent publicat de AFM.

Ordinul MMAP nr. 1.347/2020 a fost publicat miercuri, 8 iulie, în Monitorul Oficial, astfel că toate modificările au intrat deja în vigoare.

ADVERTISEMENT

Programul Rabla suferă noi modificări, fiind simplificată peocedura de înscriere

Dosarele de acceptare depuse de persoanele juridice și dosarele de validare ale producătorilor sau dealerilor auto se vor transmite Administrației Fondului pentru Mediu prin intermediul poștei electronice, conform Mediafax.

În ceea ce privește dosarele respinse cu posibilitatea de remedirer, documentele necesare clarificării vor fi trimise tot prin intermediul poștei electronice, în termenul prevăzut de ghid.

ADVERTISEMENT

Măsura este valabilă și pentru contestații, în măsura în care vor fi formulate în scris și transmise scanat. Pentru producători, cererea de decontare va fi semnată prin utilizarea semnăturii electronice și se va transmite în la AFM, fiind respectate toate condițiile din ghid.

Având în vedere perioada pe care o traversăm, ne-am dorit simplificarea procesului de validare a producătorilor și de înscriere a persoanelor juridice pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Precizăm că dosarele pot fi trimise exclusiv prin intermediul poștei electronice, numai începând cu data de 24 iulie”, a declarat președintele AFM, Andreea Kohlami-Szabo, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Întreaga procedură de completare și trimitere a dosarelor va fi disponibilă în curând pe site-ul www.afm.ro.

Rabla – Programul de Înnoire a Parcului Auto este un program prin care guvernul României urmărește scoaterea de pe piață a autovehiculelor vechi. În perioada 2004-2009, mulțumită programului „Rabla”, au fost scoase din uz aproximativ 107.000 mașini vechi. Până la data de 13 august 2010, prin intermediul „Rabla” au fost casate 159.145 autovehicule uzate mai vechi de 10 ani de la data fabricației, și au fost achiziționate 35.000 autovehicule noi, dintre care peste 50% reprezintă industria autohtonă, potrivit datelor oficiale.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!