Sport

Programul româncelor în primul tur la US Open 2022! Orele la care joacă, marţi, Sorana Cîrstea şi Irina Begu

Cinci românce sunt calificate direct pe tabloul principal de la US Open 2022: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Elena Ruse şi Jaqueline Cristian. Americanii au anunţat programul pentru marţi, 30 august.
25.08.2022 | 19:25
Programul romancelor in primul tur la US Open 2022 Orele la care joaca marti Sorana Cirstea si Irina Begu
Sorana Cîrstea joacă marţi primul meci la US Open 2022
ADVERTISEMENT
29-08-2022
15:55

Programul de marţi, 30 august, la US Open. Când joacă Sorana Cîrstea şi Irina Begu

Organizatorii de la US Open au anunţat programul de marţi, 30 august, a doua zi cu meciuri din turul 1. Este momentul debutului pentru Sorana Cîrstea şi Irina Begu la ediţia din 2022.

Meciul Sorana Cîrstea – Laura Siegemund se joacă marţi, 30 august, de la ora 18:00, pe terenul 13 din complexul de la Flushing Meadows. Este primul meci al zilei pe acest teren.

Irina Begu – Elise Mertens (cap de serie numărul 32) este programat marţi, 30 august, de la ora 21:30, pe terenul 14. Înaintea acestui meci sunt programate alte două partide: Kaia Kanepi – Tereza Martincová şi Fernando Verdasco – Kwon Soon-woo.

 

28-08-2022
10:54

S-a stabilit programul meciurilor jucătoarelor românce

Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian sunt sportivele din România de pe tabloul principal la US Open 2022. Trei dintre acestea vor juca luni, 29 august, în prima zi de concurs. Este vorba despre Simona Halep, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian.

Simona Halep (30 de ani, locul 7 WTA) o va înfrunta pe ucraineanca Daria Snigur (20 de ani, 125 WTA), pe arena „Louis Armstrong”. Confruntarea va lua startul în jurul orei 20:00, ora României, după încheierea duelului Francisco Cerundolo – Andy Murray.

Gabriela Ruse (24 de ani, 102 WTA) va debuta la US Open 2022 împotriva australiencei Daria Saville (28 de ani, 73 WTA), pe terenul cu numărul 6. Duelul va avea startul în jurul orei 21:30, ora României, după o partidă de simplu masculin (Zhizhen Zhang – Tim Van Rijthoven) şi una de simplu feminin (Camila Giorgi – Anna Bondar).

Jaqueline Cristian (24 de ani, 76 WTA) va avea o misiune complicată împotriva favoritei cu numărul doi, estona Anett Kontaveit (26 de ani), pe terenul cu numărul 17. Meciul nu va începe mai devreme de ora 01:00, ora României, după două partide de simplu masculin și o partidă de simplu feminin.

25-08-2022
21:19

Trei românce joacă luni în primul tur la US Open 2022

Organizatorii US Open 2022 au anunțat că în ziua de luni, 29 august, se vor disputa meciurile de pe partea inferioară a tabloului feminin, urmând ca cele din partea superioară să se joace marți, 30 august.

În aceste condiții, Simona Halep, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian vor evolua luni, în timp ce Irina Begu și Sorana Cîrstea vor debuta marți la ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Tot luni va juca și multipla campioană americană Serena Williams, care se află la ultimul turneu din carieră.

Turneul de la US Open se va desfăşura între 29 august şi 11 septembrie la New York. Este ultimul turneu de Grand Slam al anului, cu cinci jucătoare din România calificate direct pe tabloul principal. Numărul româncelor se poate mări după calificări.

Programul româncelor în primul tur la US Open 2022!

Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Elena Ruse şi Jaqueline Cristian sunt cele cinci românce calificate direct pe tabloul principal.

ADVERTISEMENT

Programul româncelor în primul tur de la US Open:

  • Simona Halep – jucătoare venită din calificări
  • Sorana Cîrstea – Laura Siegemund 
  • Irina Begu – Elize Mertens 
  • Jaqueline Cristian – Anett Kontaveit
  • Elena Ruse – Daria Saville (Gavrilova) 

Alte trei românce au şansa să intre pe tabloul principal!

Alte trei românce sunt în cursa pentru un loc pe tabloul principal de la US Open. După eliminarea Irinei Bara, Ana Bogdan, Alexandra Ignatik şi Gabriela Talabă-Lee s-au calificat în al doilea tur al calificărilor.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a jucat ultima dată la WTA Cincinnati, acolo unde a fost eliminată în turul doi de Petra Kvitova. Românca a reuşit o victorie spectaculoasă în primul tur cu Belinda Bencic, scor 6-2, 6-7, 6-4.

Jaqueline Cristian revine după o accidentare horror: “Am simţit un poc, efectiv l-am auzit până în creier”

Pentru Jaqueline Cristian, US Open este primul turneu după o pauză de şase luni. Ea a jucat ultima dată la WTA Doha, acolo unde a suferit o accidentare horror la genunchi, fiind nevoită să treacă printr-o intervenţie chirurgicală:

ADVERTISEMENT

“Corpul a plecat într-o direcție, piciorul în cealaltă. Am simţit un poc, efectiv l-am auzit până în creier. Dar am zis: «Băi, mi-a pocnit genunchiul, nu s-a întâmplat nimic».

Deşi a fost mai dureros decât de obicei. A fost cam foarte dureros. Dar, atunci când m-am ridicat şi am încercat să mişc piciorul, n-am mai simţit nicio durere. Am simţit însă că piciorul e un pic instabil, dar am zis că sigur e de la adrenalină, mi s-a părut mie, sunt eu prinsă în moment… Era şi fizioterapeutul lângă mine şi mi-a zis că s-ar putea să fie ruptură de ligament”, a povestit Jaqueline Cristian în podcastul Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Turneul de la US Open este televizat în România de Eurosport şi se va desfăşura între 29 august şi 11 septembrie. Este ultimul turneu al carierei pentru Serena Williams, care şi-a anunţat retragerea din tenis.

  • 38 WTA este locul ocupat de Sorana Cîrstea
  • 6 luni a stat pe bară Jaqueline Cristian, după accidentarea de la Doha
ADVERTISEMENT