Sport

Programul României la Campionatul European de volei feminin. Eșec și în ultimul meci pentru fetele noastre şi adio optimi

România este una dintre cele patru ţări-gazdă ale Campionatului European de Volei feminin, iar selecţionata noastră îşi va disputa meciurile din grupă la Cluj.
25.08.2021 | 22:15
Programul României la Campionatul European de volei feminin. Eșec și în ultimul meci pentru fetele noastre şi adio optimi
Naţionala de volei feminin a României a încheiat participarea în grupa D a Campionatului European, la BT Arena din Cluj-Napoca, cu cinci înfrângeri şi ratarea optimilor de finală ale competiţiei. Sursă foto: Facebook Federatia Romana de Volei
ADVERTISEMENT
25-08-2021
19:16

România, încheie competiția cu cinci înfrângeri în grupa D

Naţionala de volei feminin a României a încheiat participarea în grupa D a Campionatului European, la BT Arena din Cluj-Napoca, cu cinci înfrângeri şi ratarea optimilor de finală ale competiţiei.

Ucraina a învins tricolorele în ultimul meci cu scorul de 3-0 (25-15, 25-17, 25-11). În celelalte patru meciuri din grupa D, România a cedat cu Turcia, scor 1-3, cu Suedia, scor 0-3, cu Olanda, scor 1-3, și cu Finlanda, scor 1-3.

Astfel, la finalul partidelor din grupă, clasamentul este următorul: 1. Turcia (15 puncte), 2. Olanda (12), 3. Ucraina (9), 4. Suedia (5), 5. Finlanda (4), 6. România (0 puncte).

Primele patru clasate în grupă, Turcia, Olanda, Ucraina şi Suedia, s-au calificat în optimile de finală ale competiţiei, atingerea acestei faze fiind şi obiectivul naţionalei României, care a fost ratat.

gd

ADVERTISEMENT
25-08-2021
05:26

România a pierdut al patrulea meci şi şansele de calificare în optimi

Naţionala de volei feminin are patru înfrângeri din patru meciuri la Campionatul European. Fetele lui Pedulla au început bine jocul împotriva Finlandei, câştigând primul set cu 25-18, dar le-au cedat pe următoarele 3, cu acelaşi scor 22-25.

În urma acestui rezultat, România rămâne cu zero puncte şi va termina pe ultimul loc în grupa D, indiferent de rezultatul contra Ucrainei, astă seară, de la 20:30. 

 

22-08-2021
19:34

România, trei înfrângeri consecutive la CE

Naţionala pregătită de italianul Luciano Pedulla a pierdut şi cel de-al treilea meci consecutiv de la Europeanul de Volei desfăşurat la Cluj Napoca. 

România a cedat în faţa Olandei în patru seturi, 12-25, 27-25, 17-25, 14-25. În urma acestui rezultat, selecţionata noastră rămâne ultima în grupa D, cu zero puncte după primele trei partide. 

Ultimele două meciuri din grupă sunt cu Finlanda, pe 24 august, şi Ucraina, pe 25 august. Ambele vor începe la ora 20:30. România mai păstrează şanse de calificare în optimi, dar pentru asta trebuie să urce pe locul 4.

 

ADVERTISEMENT
21-08-2021
19:14

România a pierdut şi al doilea meci din grupe, 0-3 cu Suedia

România nu are deloc un start bun la Campionatul European care se desfăşoară la Cluj. După eşecul cu Turcia, favorita grupei, a venit şi o a doua înfrângere. De data aceasta, fetele lui Luciano Pedulla au cedat în minimum de seturi în faţa Suediei, la capătul unui meci dominat clar de nordice, iar rezultatul final a fost 21-25, 17-25, 16-25.

Pentru România, urmează meciul cu Olanda, liderul grupei care nu a pierdut niciun set până în acest moment. Se joacă duminică, 22 august, de la ora 20:30.

18-08-2021
19:52

România, învinsă în primul meci de la Europeanul de volei feminin

România a debutat cu o înfrângere la Campionatul European de volei feminin. Selecţionata noastră a fost învinsă de Turcia, scor 1-3 (25-23, 10-25, 20-25, 17-25). Următorul meci, cu Suedia, este programat sâmbătă, de la ora 20:30. 

În perioada 18 august – 4 septembrie se desfăşoară Campionatul European de Volei feminin, iar România este una dintre ţările organizatoare.

Meciurile grupei D, din care face parte şi ţara noastră, vor avea loc în Sala Polivalentă BTarena din Cluj Napoca, o sală cu o capacitate de 10.000 de locuri.

Celelalte trei state-gazdă sunt Bulgaria (Plovdiv), Croaţia (Zadar) şi Serbia (Belgrad). Fazele finale ale competiţiei se vor disputa exclusiv la Plovdiv şi Belgrad. Fiecare oraş primeşte câte patru optimi şi două sferturi, iar din semifinale se joacă în Serbia.

ADVERTISEMENT

Programul României la Campionatul European de Volei feminin

România face parte din Grupa D, alături de Finlanda, Olanda, Suedia, Turcia şi Ucraina, iar primul meci, împotriva Turciei, este programat pentru 18 august, de la ora 20:30.

 • 18 august, ora 20:30 ROMÂNIA – Turcia
 • 21 august, ora 20:30 ROMÂNIA – Suedia
 • 22 august, ora 20:30 Olanda – ROMÂNIA
 • 24 august, ora 20:30 ROMÂNIA – Finlanda
 • 25 august, ora 20:30 ROMÂNIA – Ucraina
ADVERTISEMENT

Partida poate fi urmărită în direct pe Telekom Sport. Turcia este considerată favorita grupei.

ADVERTISEMENT

Grupele de la Campionatul European de Volei feminin

24 de echipe naţionale sunt implicate în cele patru grupe de la CE Volei. Fiecare grupă este formată din şase formaţii, iar primele patru clasate se vor califica în optimile competiţiei.

 • Grupa A: Serbia, Azerbaidjan, Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Franţa, Rusia
 • Grupa B: Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, Polonia, Spania
 • Grupa C: Croaţia, Belarus, Ungaria, Italia, Slovacia, Elveţia
 • Grupa D: ROMÂNIA, Turcia, Suedia, Olanda, Finlanda, Ucraina
ADVERTISEMENT

Criteriile de departajare

Principalul criteriu de departajare va fi numărul de victorii. În caz de egalitate, se vor lua în considerare, în ordine, numărul de puncte, raportul seturilor câştigate/pierdute, raportul punctelor.

În eventualitatea în care două formaţii nu pot fi departajare după aplicarea criteriilor anterioare se ia în considerare rezultatul meciului direct. Dacă două sau mai multe echipe sunt imposibil de departajat, se iau în calcul, pe rând, toate criteriile într-un clasament al meciurilor dintre formaţiile respective.

ADVERTISEMENT

Se acordă 3 puncte pentru fiecare victorie cu 3-0 sau 3-1, două puncte pentru câştigătoare unui meci terminat 3-2 şi un punct pentru echipa învinsă în aceeaşi situaţie. Formaţiile care pierd 0-3 sau 1-3 nu vor primi niciun punct.

Lotul României și numerele de pe tricouri

Antrenorul principal Luciano Pedulla se va baza pe 14 jucătoare pentru Campionatul European:
1. Diana Ariton – centru
3. Rodica Buterez – extremă
4. Diana Balintoni – coordonatoare (căpitan)
7. Petruța Orlandea – centru
10. Denisa Ionescu – centru
11. Adriana Matei – extremă

12. Sorina Miclăuș – extremă
13. Alexandra Ciucu – libero
14. Alexia Căruțașu – universal
15. Marina Cojocaru – coordonatoare
16. Andra Cojocaru – libero
19. Adelina Budăi-Ungureanu – extremă
20. Georgiana Popa – extremă
23. Daiana Roman – centru

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
 • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
 • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik