Sport

Programul Simonei Halep la Indian Wells 2021! Când o poate întâlni pe Emma Răducanu

Indian Wells 2021 este primul turneu pentru Simona Halep după ce a încetat colaborarea cu Darren Cahill, iar programul este unul extrem de dificil.
05.10.2021 | 08:06
Programul Simonei Halep la Indian Wells 2021 Cand o poate intalni pe Emma Raducanu
Indian Wells 2021 este primul turneu pentru Simona Halep după ce a încetat colaborarea cu Darren Cahill, iar programul este unul extrem de dificil. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Sorții nu au fost deloc generoși cu fostul lider al clasamentului WTA, traseul spre o posibilă finală în deșertul californian fiind presărat cu nume importante ale circuitului.

Halep nu a mai jucat de la US Open, iar coborârea în clasamentul mondial a fost una vertiginoasă, ea ajungând în acest moment pe poziția a 17-a.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, program infernal la Indian Wells 2021

După o lună de pauză, Simona Halep speră să înceapă marea revenire chiar de la Indian Wells, însă programul nu este deloc ușor. Campioana noastră va fi cap de serie numărul 11 și va întâlni jucătoare de top în drumul spre titlu.

Acceptată directă în turul doi, românca va juca în această fază a competiției cu învingătoarea meciului dintre ucraineanca Marta Kostyuk, locul 58 WTA, și chinezoaica Shuai Zhang, poziția 48 în ierarhia mondială.

ADVERTISEMENT

Este singurul meci mai accesibil pentru jucătoarea noastră la turneul din California, deoarece din turul următor ar urma să dea peste jucătoare aflate într-o formă de excepție sau care sunt clasate mai bine decât ea.

Primul duel cu Emma Răducanu

Turul 3 detonează ”bomba” la Indian Wells și Simona Halep ar urma să joace pentru prima dată împotriva Emmei Răducanu, locul 22 WTA, nimeni alta decât recenta campioană de la US Open și cea mai în vogă jucătoare la această oră.

ADVERTISEMENT

Britanica de 18 ani cu tată român a primit un wild card și este considerată favorită 17. Și ea a fost exceptată de la primul tur, iar înainte de a se confrunta cu Halep va fi nevoită să treacă de câștigătoarea meciului dintre columbianca Maria Camila Osorio Serrano și Aliaksandra Sasnovich din Belarus.

Va fi primul duel între Halep și Răducanu, două sportive care s-au gratulat destul de mult în ultima vreme. Românca a ținut să o felicite pe britanică pentru succesul de la Flushing Meadows, iar aceasta nu a rămas datoare și a spus că fostul lider WTA a fost mereu o insiprație pentru ea.

ADVERTISEMENT

Traseu infernal pentru finală

În optimile de finală, Simona Halep ar putea să dea peste cehoaica Petra Kvitova (locul 11 WTA), iar în sferturi cel mai probabil adversar este ucraineanca Elina Svitolina (locul 7 WTA). Ar fi o bun prilej pentru campioana noastră de a-și lua revanșa după înfrângerea din optimi, de la US Open.

În cazul fericit în care va ajunge în semifinale, Halep ar putea da peste poloneza Iga Swiatek (locul 4 WTA), elvețianca Belinda Bencic (locul 10 WTA) sau rusoaica Anastasia Pavliuchenkova (locul 13 WTA). Prima parte a tabloului pare puțin mai lejeră, cele mai importante nume de acolo fiind Karolina Pliskova, Barbora Krejcikova. Garbine Muguruza, Maria Sakkari, Angelique Kerber și Bianca Andreescu.

Simona Halep a câștigat Indian Wells în 2015 după o finală thriller cu Jelena Jankovic, iar la ediția precedentă, în 2019 deoarece anul trecut nu s-a ținut din cauza pandemiei de coronavirus, a fost eliminată în optimi de cehoaica Marketa Vondrousova.

ADVERTISEMENT