Adrian Mutu este unul dintre cei mai importanți jucători din istoria echipei naționale, iar acest lucru este confirmat de numărul de goluri înscrise sub „tricolor”. Traiectoria atacantului nu a fost una întâmplătoare, antrenamentul acestuia fiind intens încă de la vârsta de 14 ani.
În cadrul „Don Mutu”, Cristi Coste a scos din cartea lui Adrian Mutu un program săptămânal. „Briliantul” a recunoscut că își și dădea note singur, iar numărul de abdomene depășea numărul 100 zilnic. Cât despre cariera sa, Mutu susține că l-au ajutat aceste metode inedite de pregătire.
Moderatorul Cristi Coste a extras din cartea lui Adrian Mutu programul pe care îl avea acesta la vârsta doar 14 ani, iar acesta arăta astfel: „Luni – 100 abdomene, marți – 60 de abdomene dimineața și 205 seara, miercuri – 200 de abdomene, joi – dimineață, meci cu Petrolul Ploiești, vineri – dimineață, 100 de abdomene cu sacul, sâmbătă – meci cu Universitatea Craiova la tineret și duminică – meci la tineret cu Astra Ploiești.”
Adrian Mutu a răspuns: „Știu ce program de antrenament la 14 ani. Știi ce înseamnă 100 de abdomene cu sacul? Sacul e ăla care are 10 kilograme de nisip în el. Îl puneam după gât și făceam cu el.
Aveam și 3 meciuri în 4 zile, era ceva incredibil! Eu timp de 8 ani am jucat din 3 în 3 zile, pentru că am jucat la niște echipe care erau în Champions League. Uite că se poate, pentru că și FCSB-ul a jucat anul acesta din 3 în 3 zile și jucătorii nu s-au plâns.
Atunci când echipa respectivă are un lot și o bancă lungă, cu un lot valid din toate punctele de vedere, reușești să joci din 3 în 3 zile. Normal că nu joacă aceeași jucători, iar dacă joci acum 30 de minute, iar peste 3 zile 90 de minute, nu te afectează la nivel fizic.
În schimb, când ești tânăr, joci în continuu. E sigur că pentru toți fotbaliștii jocul este mult mai frumos decât antrenamentele. Pe vremea aceea erau și alte antrenamente, era totul mult mai spartan decât acum. Vedeai minge, dar nu atât de des, așa cum o vezi acum.
Uitându-mă la acest program… Da, am scris și asta a fost ideea lui tata să scriu. Dacă vă mai uitați în carte, puteți observa că dădeam note, îmi dădeam note singur. Încercam să fiu cât mai obiectiv în analiza pe care mi-o făceam. Făceam așa multe abdomene pentru că așa era atunci, făceam abdomene în continuu.
Nu era zi în care noi, până să terminăm cu fotbalul, să nu facem abdomene. Și acum se întâmplă și observ că mulți jucători fac abdomene. Că faci 100, că faci 500… Tonul la nivel abdominal îl ți tot timpul și e ceva foarte important pentru un fotbalist. La vremea aia am făcut și s-a văzut pe viitor că m-a ajutat.”