News

Programul STB și Metrorex de Paște 2021. Cum vor circula autobuzele, tramvaiele şi metroul în noaptea de Înviere

29.04.2021 | 18:00
Programul STB si Metrorex de Paste 2021 Cum vor circula autobuzele tramvaiele si metroul in noaptea de Inviere
Programul STB și Metrorex de Paște 2021. Cum vor circula autobuzele, tramvaiele şi metroul în noaptea de Înviere. Sursa foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă programul STB și Metrorex de Paște 2021, ca să știi cum poți ajunge la slujba de Înviere și cum te poți întoarce acasă, dincolo de miezul nopții.

Spre deosebire de anul trecut, când România se găsea în plină carantină pe fondul pandemiei ce abia izbucnise, anul acesta situația este ceva mai relaxată.

ADVERTISEMENT

Cu toate că nu am scăpat de pandemie și cifrele încă sunt mai mari decât ar putea fi, autoritățile au înțeles că împiedicarea credincioșilor să participe la slujba din noaptea de Înviere ar fi nepotrivită, mai ales pentru că ar fi al doilea an consecutiv în care se întâmplă asta.

Astfel, decidenții au hotărât că restricțiile de circulație în noaptea de Înviere vor fi ridicate, pentru ca enoriașii să poată merge la biserică pentru a lua Sfânta Lumină. Astfel, circulația este permisă până la ora 05:00. În traducere liberă, restricțiile sunt ridicate pe tot parcursul nopții, deoarece, în mod normal, acestea ar fi încetat la ora 05:00.

ADVERTISEMENT

Pentru a veni în sprijinul bucureștenilor care vor să participe la slujbele de Înviere și care, din varii motive, doresc să ajungă la o biserică ceva mai departe decât cea din apropierea locuinței, STB și Metrorex au pregătit programe speciale ale transportului în comun.

Programul STB de Paște 2021. Cum circulă autobuzele și tramvaiele de Înviere

Societatea de Transport București a pregătit un program special pentru călătorii care doresc să folosească autobuze, tramvaie sau troleibuze în noaptea de Înviere.

ADVERTISEMENT

Astfel, STB anunță că între 30 aprilie și 3 mai 2021, programul tuturor liniilor de autobuz, tramvai sau troleibuz din București va fi specific unei zile de duminică.

Pentru noaptea de Înviere, însă, Societatea de Transport București a pregătit și un orar special, bazat însă pe cursele deja cunoscute pe timp de noapte.

ADVERTISEMENT

Astfel, autobuzele de pe liniile ”N”, liniile de noapte, vor avea program normal în timpul nopții. În sprijinul lor va veni și linia expres 783, dar și liniile de tramvai 1 și 10. Și acestea vor avea program normal.

Pe lângă acestea, STB va scoate pe traseu și tramvaiele de pe linia 41. Acestea se vor succeda la intervale de 35 de minute.

Programul Metrorex de Paște 2021. Cum circulă metroul în noaptea de Înviere

Și Metrorex vine în sprijinul enoriașilor care doresc să se deplaseze în timpul nopții de Înviere. Ca de obicei, societatea arată deschidere maximă spre a veni în sprijinul călătorilor când e vorba de evenimente ce se desfășoară pe parcursul nopții. Astfel, călătorii vor putea circula cu metroul pe parcursul întregii seri, desigur, în drumul spre și de la biserică. Autoritățile au anunțat deja că aceasta este singura excepție față de cele deja existente pentru circulația pe timp de noapte.

Conform informațiilor oferite de Metrorex, metroul va circula pe tot parcursul nopții, între orele 23:00 și 05:00, după un program special.

În noaptea dintre 1 și 2 mai 2021, metrourile vor deservi călătorii la un interval de 10 minute între orele 23:00 și 01:00. Ulterior, între 01:00 și 05:00, metrourile vor circula în continuare, însă la un interval de 20 de minute.

De asemenea, pe durata intervalului 30 aprilie – 3 mai 2021, trenurile Metrorex vor circula având în vedere graficele pentru zile de weekend și sărbători legale.

ADVERTISEMENT
Tags: