Fotbal intern

Fost internațional italian de rugby, mort de Covid-19 / Stanciu, decisiv în derby-ul Cehiei. Boloni a pierdut duelul cu Olympiakos. Video

Nicolae Stanciu a intervenit decisiv pentru echipa sa, Slavia praga, oferind o pasă superbă de gol. Meciul împotriva celor de la Sparta Praga a fost câștigat cu 2-0.
11.04.2021 | 23:02
Fost international italian de rugby mort de Covid19  Stanciu decisiv in derbyul Cehiei Boloni a pierdut duelul cu Olympiakos Video
Nicolae Stanciu a dat o pasă decisivă în derby-ul orașului Praga. Sursa foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial. Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

Tragedie în rugby-ul italian

UPDATE, 11 aprilie, ora 23:04 / Fostul internațional italian de rugby Massimo Cuttitta a murit la vârsta de 54 de ani din cauza complicațiilor apărute după ce s-a infectat cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Conform Sky Sport, președintele Federației Italiene de Rugby, Marzio Innocenti, a decis ca la toate partidele ce vor avea loc în săptămâna următoare să se țină un moment de reculegere în memoria lui Cuttitta, care a jucat 70 de meciuri la națională în perioada 1990-2000 și a participat la Mondialele din 1991 și 1995.


Nicolae Stanciu, pasă de gol în derby-ul Cehiei

UPDATE, 11 aprilie, ora 21:23 / Mijlocașul Nicolae Stanciu a dat o pasă de gol în partida pe care echipa sa, Slavia Praga, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-0, în fața formației Sparta Praga, care l-a avut în poartă pe Florin Niță, în etapa a 26-a a campionatului Cehiei.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român, care a jucat până în minutul 55 și a primit un cartonaș galben în minutul 40, l-a servit ideal la primul gol pe Tomas Holes, care l-a învins pe Niță cu un șut imparabil de la 16 metri, în minutul 45. VEZI AICI GOLUL

Echipa Panathinaikos Atena, antrenată de Ladislau Boloni, a pierdut derby-ul din deplasare cu Olympiakos Pireu, scor 1-3, din etapa a treia a play-off-ului campionatului Greciei. Trupa tehnicianului român a deschis scorul prin Macheda din penalty, dar gazdele au întors rezultatul prin dubla lui Koka și reușita lui Bruma.

ADVERTISEMENT

Bogdan Stancu, gol pentru Genclerbirligi

UPDATE, 11 aprilie, ora 18:01 / Atacantul Bogdan Stancu a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Genclerbirligi, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-2, în fața formației Ankaragucu, în etapa a 34-a a campionatului Turciei. Intrat pe teren în minutul 67, Stancu a înscris în minutul 75.

Formaţia OGC Nice, antrenată de Adrian Ursea, a remizat, pe teren propriu, scor 0-0, cu echipa Reims, într-un meci din etapa a 32-a din Ligue 1.

ADVERTISEMENT

România face furori la Europenele de canotaj

UPDATE, 11 aprilie, ora 16:27 / Delegația României de canotaj a câștigat două medalii de aur și patru de argint la Campionatele Europene care sunt în desfășurare la Varese (Italia).

Titlul european a fost cucerit de echipajul feminin de 8+1 (Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea) și de cel de dublu vâsle feminin (Nicoleta-Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş).

Medaliile de argint au fost aduse de Gianina Beleagă la vâsle simplu, de echipajul de dublu rame feminin (Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş), de echipajul de patru rame masculin (Mihăiţă-Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari) și de ehipajul masculin de 8+1 (Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Muntean).


Patricia Țig, forfait pentru întâlnirea România – Italia

UPDATE, 11 aprilie, ora 15:34 / După ce Simona Halep a anunțat că nu va putea juca în întâlnirea România – Italia din Fed Cup, a venit rândul ca și Patricia Țig, a doua jucătoare româncă din clasamentul WTA, să se retragă din cauza unei accidentări.

Pentru partida programată la Sala Polivalentă, din Cluj-Napoca, din 16 şi 17 aprilie 2021, din play-off-ul Grupei Mondiale a ”Billie Jean King Cup”, echipa României va fi formată din Irina Bara, locul 132 WTA, Mihaela Buzărnescu, locul 136 WTA, Elena Gabriela Ruse, locul 166 WTA, şi Monica Niculescu, locul 174 WTA.


Buzărnescu a ratat trofeul la Bogota

UPDATE, 10 aprilie, ora 23:13 / Perechea Mihaela Buzărnescu/Anna-Lena Friedsam (România/Germania), cap de serie numărul 3, a pierdut finala probei de dublu din cadrul turneului de categorie WTA 250 de la Bogota.

Buzărnescu şi Friedsam au fost învinse de echipa Ingrid Neel/Elixane Lechemia (SUA/Franţa), scor 6-3, 6-4, într-o oră şi 13 minute. Echipa învinsă în finală va primi 6.000 de dolari şi 180 de puncte.


Gyor și Brest s-au calificat în Final Four

UPDATE, 10 aprilie, ora 21:46 / Echipele de handbal feminin Gyor ETO (Ungaria) şi Brest Bretagne Handball (Franța) sunt primele semifinaliste ale Ligii Campionilor, după ce au eliminat în sferturi formaţiile Buducnost Podgorica, respectiv Metz.

Gyor a învins acasă pe Buduicnist Podgorica, scor 24-21, după ce în Muntenegru câștigase cu 30-19. Brest a remizat cu Metz, scor 26-26, dar ajunge în Final Four după victoria din tur, scor 34-24. Vipers Kristiansand a produs surpriza şi a dispus în deplasare de Rostov-Don, scor 34-27. Returul se va juca duminică, tot pe terenul rusoaicelor.

Tot duminică, CSM Bucureşti va juca returul cu ŢSKA Moscova, după 32-27 în tur. CSM luptă pentru a patra calificare în Final Four, după cele reuşite în 2016, când a cucerit trofeul, 2017 şi 2018, când a încheiat cu medalia de bronz.


Antrenorul Pescarei s-a prăbuşit şi şi-a pierdut cunoştinţa

UPDATE, 10 aprilie, ora 20:38 / Antrenorul echipei Pescara, Gianluca Grassadonia, s-a prăbuşit şi şi-a pierdut cunoştinţa în timpul meciului din deplasare cu Brescia, din Serie B.

Incidentul a avut loc spre finalul partidei, în minutul 86. Grassadonia şi-a pierdut cunoştinţa şi medicii au intervenit imediat pentru a-l ajuta. El şi-a revenit apoi şi a părăsit terenul împreună cu staful medical. Meciul a fost întrerupt câteva minute.

”Grassadonia a acuzat o ușoară stare de boală în ultimele zile, iar pe bancă a acuzat o stare de moleșeală, probabil o scădere de presiune a sângelui. Nimic serios, și-a refenit imediat și este bine acum. Covid? Nu cred, pentru că seara trecută a fost testat și era negativ. Doar un jucător a fost pozitiv”, au precizat cei de la Pescara.

Când era fotbalist la Cagliari, în sezonul 1998/1999, Grassadonia a suferit un stop cardio-respirator pe teren, după un contact cu un adversar care l-a lovit fără să vrea la cap. În aceaa perioadă nu exista obligaţia la incintele sportive să existe defibrilatoare.

Grassadonia a fost salvat datorită intervenţiei portarului Alessio Scarpi şi a medicului echipei Udinese, Giorgino Indovina, care i-au aplicat manevre de masaj cardiac şi ventilaţie artificială.


Claudiu Keșeru, decisiv pentru Ludogoreț

UPDATE, 10 aprilie, ora 19:16 / Atacantul Claudiu Keșeru a marcat singurul al meciului pe care echipa sa, Ludogoreț Razgrad, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 1-0, în fața formației Montana, în etapa a 23-a a campionatului Bulgariei.

Internaționalul român, care a fost căpitan, a scos un penalty pe care l-a și transformat în minutul 71. VEZI AICI GOLUL. Keșeru a jucat tot meciul, la fel ca și fundașul Dragoș Grigore, în timp ce Cosmin Moți nu a făcut parte din lot.

În Ucraina, echipa lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, a mai făcut un pas important către câștigarea titlului, după ce a învins, acasă, formația Dnipro, scor4 2-0, în etapa a 21-a. Golurile învingătorilor au fost marcate de Mykolenko (57) și Sydorchuk (67).

Trupa tehnicianului român se află pe primul loc, cu 52 de puncte, șapte mai mult decât rivala Șahtior Donețk.


Tragedie pentru George Țucudean

UPDATE, 10 aprilie, ora 18:19 / Fostul atacant al echipei CFR Cluj, George Țucudean, traversează un moment extrem de delicat, după ce mama sa a decedat în urma unei boli incurabile, informează sportarad.ro.

Corina Țucudean era căsătorită cu Marius Țucudean, fost fotbalist la UTA Arad în anii ’80-’90. Ea era fiica lui Gheorghe Cozma, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Arad, patronul firmei Cotta Internațional.


Ianis Hagi, poză cu centura de campion în wrestling

UPDATE, 10 aprilie, ora 17:29 / Clubul Glasgow Rangers a postat pe rețelelr de socializare un mesaj de susținere pentru luptătorul scoțian de wrestling Drew McIntyre, iar jucătorul pe care l-a ales pentru acest lucru a fost Ianis Hagi.

Internaționalul român s-a pozat cu centura de campion în wrestling, pe care clubul scoțian a primit-o din partea WWE când și-a asigurat titlul de campioană, iar reacția lui McIntyre nu a întârziat să apară.

Drew McIntyre va lupta cu Bobby Lashley, campionul WWE, pentru titlul WWE, cea mai importanta centură din wrestling. Meciul va deschide show-ul WrestleMania 37 care are loc pe 10 și 11 aprilie. Dacă va câștiga, McIntyre va deveni campion mondial pentru a treia oara într-un singur an.


Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finala probei de dublu a turneului de la Bogota

UPDATE, 10 aprilie, ora 15:54 / Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu, alături de Anna-Lena Friedsam, din Germania, s-a calificat în finala probei de dublu a turneului WTA 250 de la Bogota (Columbia). Perechea Buzărnescu / Friedsman s-a impus cu 7-5, 6-1, în fața cuplul Arina Rodionova / Rosalie Van Der Hoeck (Australia/Olanda), cap de serie numărul 2.

Performanța româncei vine într-un moment foarte bun. După turneul din Columbia aceasta va evolua, la Cluj-Napoca, în barajul de menținere în Grupa Mondială din Billie Jean King Cup, contra Italiei.

Prin accederea în ultimul act al turneului de la Bogota perechea româno-germană și-a asigurat un cec în valoare de 6.000 de dolari și 180 de puncte WTA. Finala este programată sâmbătă seara, de la ora 21:00, iar Buzărnescu și Friedsman vor înfrunta perechea Elixane Lechemia (Franţa) / Ingrid Neel (SUA).


Motivul pentru care arbitrul din „El Clasico” a fost înlocuit

UPDATE, 9 aprilie, ora 14:50 / Schimbare de ultim moment. Comisia de arbitraj din La Liga a decis schimbarea arbitrului Antonio Mateu Lahoz, desemnat inițial să oficieze derby-ul dintre Real Madrid și Barcelona, programat sâmbătă, de la ora 22:00. Înlocuirea lui Mateu Lahoz nu este disciplinară, ci din cauză că arbitrul a suferit o leziune musculară și a devenit inapt pentru a arbitra un meci de fotbal.

Astfel, s-a decis ca ”El clasico” să fie oficiat la centru de Gil Manzano, brigada fiind completată de asistenţii Pau Cebrian Devis şi Iker de Francisco Grijalba, în timp ce Ivan Caparros Hernandez  va fi arbitru de rezervă, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Real Madrid și FC Barcelona se întâlnesc, sâmbătă, de la ora 22:00, în ”El clasico”, confruntarea cu numărul 279 din istorie. Înaintea acestei partide Barcelona este pe 2 în La Liga, cu 65 de puncte, unul mai puțin decât liderul Atletico, iar Real este pe 3 cu 63 de puncte.


Laurenţiu Reghecampf a debutat pe banca lui Al Ahli

UPDATE, 8 aprilie, ora 23:05 / Laurenţiu Reghecampf a avut parte de un debut cu stângul pe banca lui Al Ahli, în Arabia Saudită. Pe teren propriu, echipa antrenată de Reghe a pierdut cu 2-3 în faţa lui Al Raed, în etapa 25 a campionatului saudit.

Alexandru Mitriţă a început pe banca de rezerve a gazdelor care au avut o primă repriză de coşmar. Oaspeţii au punctat de trei ori prin El Berkaoui (16 pen., 24 pen.) și Djoum (28). Mitriţă a intrat după pauză, iar Al Ahli reuşit să înscrie prin Aseri (72) şi Al Somah (90+7 pen.).

În urma acestui rezultat, echipa lui Reghecampf şi Mitriţă a ajuns la 6 înfrângeri consecutive şi ocupă locul 7, la 13 puncte distanţă de liderul Al Hilal. Al Raed a urcat pe 8, la 3 lungimi în spatele echipei pe care a învins-0.

Reghecampf a semnat pentru 3 luni cu arabii, cu opţiune de prelungire, scrie presa locală.


Garbine Muguruza s-a retras accidentată de la Charleston

UPDATE, 8 aprilie, ora 20:05 / Garbine Muguruza (13 WTA) a fost nevoită să se retragă de la turneul de la Charleston din cauza unei accidentări la genunchiul stâng. Spanioloaica se impusese cu scorul de 6-0 la zero în optimea de finală împotriva kazahei Yulia Putintseva, iar în actul secund scorul era 2-2, când Muguruza a fost obligată să declare forfait.

Putintseva (31 WTA), cap de serie 11, o va întâlni în sferturi pe muntenegreanca Danka Kovinic (91 WTA), care a eliminat-o pe cehoaica Petra Kvitova (11 WTA, cap de serie 3) cu 6-4, 6-1.


Viitorul – Poli Iași se rejoacă integral după ce a fost suspendat din cauza ceții

UPDATE, 8 aprilie, ora 18:05 / Partida Viitorul – Poli Iași, din etapa cu numărul 24 din Liga 1, programată inițial pe 22 februarie, a fost suspendată la acea vreme, în minutul 68, din cauza ceții. Meciul se rejoacă astăzi, integral, de la scorul de 0-0, atât cât era și atunci când a fost întrerupt.

Viitorul – Poli Iași 1-2 (Tsoumou 82 / Duranovic 51, Calcan 86) – VEZI VIDEO

Echipele de start:

  • Viitorul: Căbuz – Dussaut, Mladen, Dobrosavlevici, Boboc – Babunski, Artean, Ciobanu – Matei, Tsoumou, Ganea
  • Poli Iași: Brănescu – Onea, Popa, De Iriondo, Bușu – Vanzo, Passaglia, Vega – Stan, Duranovic, Popadiuc

Min. 86 – GOOOL Poli Iași!!! Calcan profită de gafa lui Căbuz și o readuce în avantaj pe echipa din Copou.

Min. 82 – GOOOL Viitorul!!! Tsoumou restabilește egalitatea!

Min. 51 – GOOOL Poli Iași!!! Duranovic îl învinge pe Căbuz cu o lovitură de cap plasată excelent.

Min. 1 – A început meciul de la Ovidiu!


Louis Munteanu, suspendat trei meciuri după ce și-a lovit un adversar

UPDATE, 8 aprilie, ora 16:24 / Atacantul echipei de tineret a clubului Fiorentina, Louis Munteanu, a fost suspendat trei meciuri după ce a lovit un adversar la un meci din campionatul Primavera.

Conform fiorentinanews.com, la 3 aprilie, Fiorentina a învins, acasă, cu 5-2, pe Ascoli, în campionatul italian de tineret, iar Munteanu, care a fost titular în acel meci la gazde, a fost faultat în minutul 78. Jucătorul român şi-a făcut singur dreptate şi l-a lovit în faţă pe jucătorul care îl faultase, într-un moment în care balonul se afla departe de el, astfel că a fost eliminat.

Fiorentina a terminat meciul în nouă jucători, după ce şi Saggioro a văzut cartonaşul roşu, în minutul 82, pentru un fault ca ultim apărător şi a primit un meci de suspendare. Clubul din Florenţa a anunțat că va face apel la suspendarea lui Munteanu.


Turneul de la Wimbledon nu își schimbă datele de disputare

UPDATE, 8 aprilie, ora 14:18 / Organizatorii turneului de Grand Slam de la Wimbledon au decis să mențină datele de desfășurare stabilite inițial, în ciuda faptului că Roland Garros-ul a fost amânat cu o săptămână.

Conform agenție spaniole EFE, anulat în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, pentru prima oară după cel de-al Doilea Război Mondial, turneul de la Wimbledon urmează să se desfăşoare anul acesta între 28 iunie şi 11 iulie.

”Pentru a reduce impactul asupra restului calendarului, sezonul pe iarbă va fi scurtat cu o săptămână în 2021, iar turneul de la Wimbledon se va disputa la datele planificate, începând din data 28 iunie, în timp ce calificările vor avea loc începând din 21 iunie”, au anunțat britanicii.


Dublin și Bilbao pierd organizarea Euro

UPDATE, 8 aprilie, ora 10:23 / Orașele Dublin și Bilbao au șanse mninime să mai găzduiască meciuri de la Euro 2020, după ce șefii fotbalului irlandez și spaniol au anunțat că nu pot da asigurări cu privire la prezența spectatorilor în tribune.

”Asociația de Fotbal din Irlanda, la sfatul și îndrumarea guvernului, a notificat UEFA că, din cauza pandemiei Covid-19, nu este în acest moment în măsură să ofere asigurări cu privire la nivelurile minime de spectatori la meciurile UEFA Euro 2020 care vor avea loc la Dublin în iunie”, se arată într-un comunicat al federației irlandeze.

De asemenea, conform site-ului worldsoccertalk.com, conducătorii fotbalului spaniol au dat un răspuns asemănător. Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a avertizat că țările care nu oferă garanții cu privire la numărul de suporteri ar putea să-și piardă calitatea de organizator.

În schimb, OLanda, Germania, Italia, Scoția, Azerbaidjan, România, Ungaria, Danemarca, Rusia și Anglia au anunțat că sunt pregătite să primească spectatori la turneul final într-un număr de 25% din capacitatea stadioanelor.


Neymar, suspendat două jocuri după eliminarea de la partida cu Lille

UPDATE, 8 aprilie, ora 09:34 / Fotbalistul echipei Paris Saint-Germain, Neymar, a fost suspendat două jocuri ca urmare a eliminării de la meciul de săptămâna trecută cu OSC Lille, scor 0-1.

Brazilianul a primit de fapt o sancţiune de trei jocuri, însă unul este cu suspendare. În aceste condiții, Neymar va lipsi de la întâlnirile cu Strasbourg (10 aprilie) și cu AS Saint-Etienne (18 aprilie). La meciul de sâmbătă PSG – Lille, Neymar a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat în minutul 90.


Raluca Olaru, două medalii la Europenele de haltere

UPDATE, 8 aprilie, ora 08:16 / Sportiva Raluca Olaru a obţinut medalia de aur la smuls şi medalia de bronz la total, la categoria 71 kg, la Campionatele Europene de haltere de la Moscova.

La aruncat, Olaru s-a clasat pe poziţia a patra. Proba a fost câştigată la total de britanica Emily Godley.

România a mai obţinut la Moscova şase medalii de aur (Monica Suneta Csengeri – trei la categoria 49 kg, Loredana Toma – trei la categoria 64 kg), patru de argint (Cosmina Pană – categoria 45 kg, la aruncat, Mihaela Valentina Cambei – categoria 49 kg, la aruncat, Valentin Iancu-Ionadi – categoria 55 kg, la aruncat şi la total) şi una de bronz (Mihaela Valentina Cambei – categoria 49 kg, la total).


Buzărnescu s-a calificat în semifinale la Bogota, la dublu

UPDATE, 8 aprilie, ora 08:11 / Perechea Mihaela Buzărnescu/Anna-Lena Friedsam (România/Germania), cap de serie numărul 3, s-a calificat în semifinalele turneului de la Bogota, dotat cu premii în valoare de 235.238 de dolari.

Cele două au învins, în sferturi, cu scorul de 7-6 (6), 7-5, după o oră și 39 de minute, cuplul Yana Sizikova/Yafan Wang (Rusia/China) și vor juca mai departe cu perechea Lara Arruabarrena/Katarzyna Piter (Spania/Polonia) și cuplul Arina Rodionova/Rosalie van der Hoek (Australia/Olanda), cap de serie numărul 2.


Ianis Malama a marcat precum Hagi în ’94 contra Columbiei

UPDATE, 7 aprilie, ora 23:00 / Ianis Malama, mijlocaş ofensiv de la echipele de juniori ale Viitorului, a reuşit un gol fantastic în Viitorul U17 – FC Volunari U17, 4-1 în Liga Elitelor.

Reuşita puştiului aduce aminte de golul senzaţional marcat de Gică Hagi la Mondialul din 1994, în poarta Columbiei.

„Am un jucător, la 2004, care e foarte bun. E aromân. Nu l-a văzut nimeni, l-am văzut doar eu. Cred mult în el. Nu a venit cu noi, dar era sa vină. E stângaci. O să aibă adversarii viaţa grea cu el. L-am luat de la Juventus, e la noi acum. Îl cheama Malama, e stângaci. Nu că e bun, e extraordinar“, a declarat Gică Hagi despre Ianis Malama în trecut.


Victorii pentru Juventus şi Inter în restanţe

UPDATE, 7 aprilie, ora 22:00 / Juventus a primit vizita lui Napoli într-o restanţă din etapa a treia din Seria A. Torinezii s-au impus cu scorul de 2-1, prin golurile lui Cristiano Ronaldo (13) şi Dybala (73). Napoletanii au înscris golul de onoare prin Insigne (90) din penalty.

În celălalt meci al serii, Inter – Sassuolo, restanţă din runda a 28-a, gazdele s-au impus de asemenea cu 2-1. Au punctat Lukaku (10) şi Lautaro Martinez (67) pentru Inter, respectiv Traore (85) pentru Sassuolo.

După aceste rezultate, Inter s-a distanţat la 11 puncte de AC Milan în fruntea clasamentului, în timp ce Juventus a urcat pe locul 3, la un punct în spatele aceluiaşi AC Milan.


Hertha Berlin și-a dat afară antrenorul cu portarii

UPDATE, 7 aprilie, ora 15:42 / Oficialii clubului Hertha Berlin au decis să-l demită pe antrenorul de portari, Zsolt Petry, care a făcut comentarii rasiste, homofobe și xenofobe, într-un interviu dat presei din Ungaria.

Conform site-ului goal.com, acesta l-a criticat pe portarul lui Leipzig, Peter Gulacsi, că susține căsătoriile gay, atacând și politica UE în cazul migranților, numită ”rușine morală”.

”Nu știu ce îl face să susțină persoanele homosexuale, travestite ori cu alte orientări sexuale. Ca sportiv, în locul lui Peter, mi-aș vedea doar de fotbal și n-aș comenta public problemele socio-politice”, a spus Petry.

Zsolt Petry a fost ales jucătorul maghiar al anului în 1990 și a avut 38 de selecții la echipa națională.


Amicalul Anglia – România se va juca la Middlesbrough, iar România – Georgia la Ploiești

UPDATE, 7 aprilie, ora 14:08 / Echipa națională de fotbal a României nu s-a calificat la Campionatul European, dar va susține în luna iunie două partide de verificare înaintea marii întreceri continentale. Prima dintre ele o vom susține contra Georgiei, pe data de 2 iunie, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, ora de start urmând a fi comunicată ulterior de către FRF.

Cel de-al doilea amical va fi împotriva Angliei, în deplasare, pe 6 iunie, de la ora 19:00 (ora României). Federația engleză a anunțat că acest meci se va disputa la Middlesbrough, pe stadionul „Riverside” (34.742 de locuri).


Loredana Toma, trei medalii la CE de haltere de la Moscova

UPDATE, 7 aprilie, ora 09:11 / Halterofila Loredana Toma a devenit triplă campioană europeană la categoria 64 de kilograme și a stabilit un record continental, la smuls, la Campionatele Europene de la Moscova, competiție de calificare la JO de la Tokyo.

Toma a ridicat 114 kilograme la smuls, record european, 130 kilograme la aruncat şi 224 kilograme la total. Loredana Toma a ajuns la 12 medalii de aur cucerite la Europene, după triplele realizate în 2017 la Split, 2018 la Bucureşti şi 2019 la Batumi.

Bilanţul delegaţiei Romaniei la CE de la Moscova este de şase medalii de aur (Monica Suneta Csengeri – trei la categoria 49 kg, Loredana Toma – trei la categoria 64 kg), patru de argint (Cosmina Pană – categoria 45 kg, la aruncat, Mihaela Valentina Cambei – categoria 49 kg, la aruncat, Valentin Iancu-Ionadi – categoria 55 kg, la aruncat şi la total) şi una de bronz (Mihaela Valentina Cambei – categoria 49 kg, la total).


Buzărnescu și Bara au pierdut din primul tur la Bogota

UPDATE, 7 aprilie, ora 08:04 / Jucătoarele de tenis Mihaela Buzărnescu, locul 136 WTA, și Irina Bara, locul 132 WTA, au fost învinse în primul tur al turneului de categorie WTA 250 de la Bogota.

Buzărnescu a pierdut, scor 3-6, 3-6, în fața franţuzoaicei Harmony Tan, locul 190 WTA, venită din calificări, după un meci care a durat o oră şi 42 de minute. Bara a fost întrecută, scor 4-6, 7-5, 4-6, de olandeza Arantxa Rus, locul 83 WTA şi cap de serie numărul 3, după un meci care a durat două ore şi 35 de minute.


Căpitanul lui Rangers și-a prelungit contractul, deși era dorit de echipe din Premier League

UPDATE, 6 aprilie, ora 20:52 / James Tavernier, căpitanul lui Rangers a decis să își prelungească contractul cu formația de pe „Ibrox Park”, deși a fost dorit de mai multe formații din Premier League.

Tavernier va mai rămâne încă trei ani la formația lui Steven Gerrard și își dorește să cucerească noi trofee alături de Rangers.


Acces gratuit pentru personalul medical la meciurile echipei Poli Timișoara

UPDATE, 6 aprilie, ora 15:51 / Clubul Poli Timişoara din Liga 2 a decis să ofere acces liber personalului medical la meciurile de acasă ale alb-violeţilor, în baza legitimaţiei de serviciu şi pe termen nelimitat, din momentul în care se va permite din nou desfăşurarea partidelor cu spectatori în tribune.

”De mai bine de un an de zile viaţa ne-a fost dată peste cap. Cu toţii am suferit sub o formă sau alta. Cei mai afectaţi dintre noi şi-au îndreptat speranţele către ei – cei din prima linie. Doctorii şi personalul medical s-au confruntat faţă în faţă cu ravagiile virusului, neajunsurile sistemului şi angoasa creată în această perioadă.

În spatele măştilor şi a echipamentelor de protecţie cu care s-au obişnuit de mult, salvatorii noştri sunt totuşi nişte oameni. Iar din păcate eforturile lor nu au fost mereu apreciate aşa cum meritau. Nedreptăţile din spaţiul public la adresa celor care acum ar trebui să fie consideraţi adevăraţi eroi nu ne pot lăsa impasibili.

Clubul nostru a încercat de la începutul pandemiei, prin mijloacele sale, să vină în sprijinul spitalelor. Şi chiar dacă gestul nostru putea fi considerat o picătură într-un pahar cu apă, ne place să credem că a fost un exemplu despre cum ne putem ajuta în cadrul comunităţii.

Acum, când încercăm să zărim ‘lumina de la capătul tunelului’ şi sperăm să revenim într-un viitor cât mai apropiat la viaţa de dinainte, Politehnica Timişoara a decis să ofere acces liber personalului medical la meciurile de acasă ale alb-violeţilor, în baza legitimaţiei de serviciu şi pe termen nelimitat, din momentul în care se va permite din nou desfăşurarea partidelor cu spectatori în tribune”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului.


Federico Bernadeschi, infectat cu coronavirus după ce a fost la națională

UPDATE, 6 aprilie, ora 14:45 / Contaminarea cu Covid-19 apărută la naţionala Italiei la meciurile de săptămâna trecută continuă să se extindă, după ce a fost testat pozitiv şi mijlocaşul de la Juventus, Federico Bernardeschi.

Conform cotidianului Gazzetta dello Sport, jucătorul este ”asimptomatic” şi a intrat în izolare. Ați cinci internaţionali italieni au fost testaţi pozitiv în ultimele zile: Leonardo Bonucci (Juventus), Marco Verratti şi Alessandro Florenzi (Paris SG), Vincenzo Grifo (Freiburg) şi Alessio Cragno (Cagliari).

Bernadeschi, care va rata meciurile de campionat cu Napoli, Genoa, Atalanta și, probabil, Parma, este al treilea jucător de la Juventus care a fost descoperit pozitiv la întoarcerea de la naționale, după Bonucci și turcul Merih Demiral.


Jerome Boateng pleacă de la Bayern la finalul sezonului

UPDATE, 6 aprilie, ora 11:53 / Fundașul Jerome Boateng va pleca la finalul acestui sezon de la Bayern Munchen, după ce ze sezoane în care a îmbrăcat tricoul bavarezilor.

Conform publicației Bild, Consiliul de Administraţie al clubului bavarez a decis să nu-i prelungească contractul apărătorului în vârstă de 32 ani, iar impresarul lui Boateng a fost deja informat în legătură cu această hotărâre.

Jerome Boateng, campion mondial cu selecţionata Germaniei în 2014, a sosit la Bayern în 2011, de la formaţia engleză Manchester City. El a cucerit opt titluri de campion în Bundesliga, cinci Cupe şi două Supercupe ale Germaniei, două trofee ale Ligii Campionilor, două Supercupe ale Europei şi două Cupe Mondiale ale cluburilor alături de echipa muncheneză.

Tot în vară, de la Bayern va pleca și fundașul austriac David Alaba, care a nu a ajuns la o înțelegere cu conducătorii clubului pentru prelungirea contractului. Oficialii bavarezi şi-au asigurat serviciile francezului Dayot Upamecano, fundaşul rivalei RB Leipzig, care va sosi pe Allianz Arena la finalul acestui sezon.


Coreea de Nord, prima țară care renunță la JO de la Tokyo

UPDATE, 6 aprilie, ora 08:21 / Coreea de Nord a anunțat că nu va participa cu niciun sportiv la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus.

Într-un comunicat al comitetul olimpic nord-coreean, citat de L’Equipe, se arată că sportivii nu vor participa la Jocurile Olimpice ”deoarece trebuie să fie protejaţi de criza sanitară cauzată de Covid-19”. Decizia Coreei de Nord ar fi fost luată la 25 martie, în cadrul unei reuniuni a comitetului său olimpic.

Ministerul Unificării din Coreea de Sud s-a declarat dezolat de decizia nord-coreenilor, mai ales că JO reprezentau ”o oportunitate de a avansa discuţiile de pace în peninsula coreeană”, aşa cum s-a întâmplat la Olimpiada de Iarnă de la Pyeongchang (Coreea de Sud) din 2018.


Buzărnescu, victorie la Bogota

UPDATE, 5 aprilie, ora 23:39 / Perechea Mihaela Buzărnescu/Anna-Lena Friedsam (România/Germania), cap de serie numărul 3, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Bogota, dotat cu premii în valoare de 235.238 de dolari.

Cele două au învins, în runda inaugurală, cu scorul de 7-6 (4), 6-4, după o oră și 37 de minute, cuplul indonezian Beatrice Gumulya/Jessy Rompies. În schimb, perechea Irina Bara/Dalila Jakupovic (România/Slovenia) a fost întrecută, în runda inaugurală, scor 5-7, 3-6, după o oră și 27 de minute, de cuplul Elixane Lechemia/Ingrid Neel (Franța/ SUA).


Youssoufa Moukoko s-a accidentat și nu va mai evolua în acest sezon

UPDATE, 5 aprilie, ora 19:16 / Tânărul jucător al echipei Borussia Dortmund, Youssoufa Moukoko, de la Borussia Dortmund, s-a accidentat la ligamente, la un antrenament la naţionala de tineret a Germaniei, și nu va mai evolua în acest sezon.

În decembrie 2020, la 16 ani şi o lună, Moukoko a înscris pentru Dortmund în meciul cu Union Berlin, şi a devenit cel mai tânăr marcator din campionatul Germaniei.

Youssoufa Moukoko a impresionat deja în competiţiile de juniori. El a evoluat, la 12 ani, în campionatul U17, în care a marcat 90 de goluri în 56 de meciuri. La 14 ani, a jucat în campionatul U19, în care a înscris de 47 de ori în 25 de partide. La 15 ani, Moukoko a debutat în naţionala U20 a Germaniei.


Florenzi are coronavirus şi nu va juca în meciul cu Bayern

UPDATE, 5 aprilie, ora 17:29 / Fundaşul dreapta al echipei PSG, Alessandro Florenzi, a fost testat pozitiv cu Covid-19 şi nu va evolua în meciul cu Bayern Munchen, din turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

Conform L’Equipe, fotbalistul italian a fost plasat în izolare. Florenzi este al doilea jucător de la PSG testat pozitiv în ultimele zile, după un alt italian, Marco Verratti.

Pentru a acoperi postul de fundaș dreapta la meciul cu Bayern Munchen, antrenorul Mauricio Pochettino va trebui să aleagă între Thilo Kehrer și Colin Dagba.


Patru meciuri la aceeași oră în ultima etapă din sezonul regulat al Ligii 1

UPDATE, 5 aprilie, ora 16:59 / Patru meciuri au fost programate, vineri, 9 aprilie, de la aceeaşi oră, 20:30, în ultima etapă a sezonului regulat. Derby-ul rundei dintre U Craiova și CFR Cluj va avea loc duminică, 11 aprilie.

Vineri, 9 aprilie

Ora 20:30 Dinamo – Academica Clinceni

Ora 20:30 FC Argeş – Chindia Târgovişte

Ora 20:30 FC Voluntari – FC Botoşani

Ora 20:30 Astra Giurgiu – UTA Arad

Sâmbătă, 10 aprilie

Ora 19:00 Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – FCSB

Duminică, 11 aprilie

Ora 21:30 Universitatea Craiova – CFR Cluj

Luni, 12 aprilie

Ora 17:30 Poli Iaşi – FC Hermannstadt

Ora 20:30 FC Viitorul – Gaz Metan Mediaş


Adi Vasile a stabilit lotul pentru dubla cu Macedonia de Nord

UPDATE, 5 aprilie, ora 16:52 / Selecţionerul Adrian Vasile a anunţat lotul echipei naționale de handbal feminin a României pentru pregătirea centralizată din 12 aprilie de la București şi meciurile cu Macedonia de Nord pentru calificările la Campionatul Mondial 2021 din Spania.

Cele 20 de jucătoare convocate sunt următoarele: Bianca Bazaliu, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Denisa Dedu, Yuliya Dumanska, Cristina Florică, Daciana Hosu, Ana Maria Iuganu, Cristina Laslo, Laura Moisă, Cristina Neagu, Lorena Ostase, Gabriela Perianu, Crina Pintea, Anca Polocoşer, Andreea Popa, Laura Pristăviţă, Sonia Seraficeanu, Alexandra Iovănescu-Subţirică, Bianca Tiron.

România va întâlni Macedonia de Nord la 17 aprilie, la București, meciul retur de la Skopje urmând să aibă loc în 21 aprilie.

ADVERTISEMENT