Fotbal intern

Programul Universităţii Craiova înainte de derby-ul cu FCSB! Cum pregătesc oltenii doborârea unui record vechi de trei ani

06.07.2020 | 17:09
Programul Universitatii Craiova inainte de derbyul cu FCSB Cum pregatesc oltenii doborarea unui record vechi de trei ani
ADVERTISEMENT

Lideri după etapa cu numărul 6 din play-off, oltenii sunt pe drumul cel bun și așteaptă vizita FCSB-ului, duminică, de la ora 21:00.

Derby-ul cu bucureștenii reprezintă un meci aparte pentru toată suflarea „alb-albastră”. Dincolo de orgolii și puncte, partida cu FCSB poate reprezenta și o premieră în ceea ce privește seriile de victorii ale Științei.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi și staff-ul tehnic au finalizat programul jucătorilor înaintea meciului cu FCSB. „Juveții” au ocazia să ajungă la cinci victorii consecutive și să doboare un record.

Programul Universității Craiova înainte de duelul cu bucureștenii de la FCSB

Universitatea Craiova – FCSB reprezintă capul de afiș al etapei cu numărul 7 din play-off. Cu un moral bun după cele patru victorii consecutive și accederea pe primul loc, „juveții” vor avea parte de cinci antrenamente în această săptămână.

ADVERTISEMENT

După victoria de la Mediaș, scor 2-1, Bancu și compania au revenit imediat în Bănie, iar sâmbătă dimineață au avut parte de un antrenament de refacere. Apoi, Cristiano Bergodi și staff-ul tehnic au decis ca jucătorii să aibă liber până marți. Ședințele de pregătire se vor desfășura în Cantonamentul din „Lunca Jiului”.

Marți, miercuri, joi și vineri sunt zilele în care jucătorii se vor pregăti de dimineață, în timp ce sâmbătă a fost programat un antrenament după-amiază.

ADVERTISEMENT

„E un meci foarte greu cu FCSB. E echipă care joacă, are tehnică, joacă bine, iese la joc. Pentru noi poate fi bine, în general vorbind. Poate fi un meci foarte frumos, ca la CFR”a spus italianul de pe banca tehnică a Universității Craiova după jocul cu Gaz Metan Mediaș.

Oltenii pot să doboare un record care este egalat din trei în trei ani.

În acest moment, Universitatea Craiova are un parcurs formidabil cu Cristiano Bergodi pe bancă. Antrenorul a acumulat patru victorii din patru posibile și a dus-o pe Știința pe primul loc, cu un punct peste CFR Cluj. 2-1 cu Astra Giurgiu și FC Botoșani, 3-2 cu CFR Cluj și 2-1 cu Gaz Metan Mediaș ultimele patru rezultate ale Craiovei.

ADVERTISEMENT

De la promovarea din 2014, Universitatea nu a reușit să aibă un parcurs de cinci victorii consecutive în campionat, deși a mai reușit să atingă borna de patru. În luna noiembrie a anului 2014, echipa pregătită de Sorin Cârțu și Emil Săndoi a câștigat împotriva formațiilor FC Botoșani, scor 2-1, Politehnica Iași, 3-1, Rapid București și Ceahlăul Piatra Neamț. De ultimele două formații, „juveții” au trecut cu același scor, 2-0.

De menționat că înainte de aceste patru dueluri, „Campioana unei Mari Iubiri” trecuse, cu scorul de 2-1, de Viitorul, în Cupa României. Seria bună s-a sfârșit pe 6 decembrie, la ultimul meci pe vechiul stadion „Ion Oblemenco”. FCSB o elimina pe Știința din Cupa României.

În august 2017, cu Devis Mangia pe bancă, Universitatea Craiova ajungea din nou la patru victorii consecutive. Juventus București și FC Botoșani erau răpuse cu 1-0, în timp ce FC Viitorul și Gaz Metan Mediaș pierdeau cu 2-0. Atunci, CFR Cluj a fost echipa care oprea ascensiunea oltenilor, scor 2-1.

Universitatea Craiova își permite și un pas greșit în plus față de CFR Cluj pentru a putea disputa ”finala” campionatului cu titlul pe masă, în ultimele patru partide rămase până la finalul sezonului. Adică, la o diferență de trei puncte în favoarea celor de la CFR Cluj înainte de ultima etapă, o victorie a Universității Craiova i-ar face campioni pe olteni, care la egalitate de puncte ar avea avantajul meciurilor directe din play-off.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 1,80 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT