News

Programul vizitei Papei Francisc la București. Când se întâlnește cu președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă și cu Patriarhul Daniel

31.05.2019 | 09:31
Programul vizitei Papei Francisc la Bucuresti Cand se intalneste cu presedintele Klaus Iohannis premierul Viorica Dancila si cu Patriarhul Daniel

Acesta este programul vizitei Papei Francisc la București! Papa Francisc se va afla într-o vizită istorică în România, în perioada 31 mai – 2 iunie. În București, Suveranul Pontif se va întâlni cu mai mulți oficiali români, inclusiv cu președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă. Șeful Statului este cel care îl va întâmpina pe Papa Francisc la aeroportul Otopeni, unde este așteptat să aterizeze la ora 11:30.

Așa arată programul vizitei Papei Francisc la București

Suveranul Pontif va merge, apoi, pe un traseu anunţat anterior, pe bulevardele din Capitală, cu celebrul Papamobil, unde va fi întâmpinat de românii care vor dori să-l vadă pe Papa de la Roma. Preşedintele Klaus Iohanis îl va primi, mai apoi, pe Papa Francisc, la Palatul Cotroceni, cu ceremonialul obişnuit pentru vizitele şefilor de stat.

Papa va ajunge pe platoul Marinescu, de la Palatul Cotroceni, se va intona imnul de stat, se va trece în revistă garda de onoare şi mai apoi va avea loc întâlnirea oficială. Şeful statului spune că a invitat toate instituţiile statului, la alocuţiunea care va avea loc în Sala Unirii, din Palatul Cotroceni, de la premier, la şefii Parlamentului, şefi de instituţii şi reprezentanţii cultelor.

Programul vizitei Papei Francisc la București
Programul vizitei Papei Francisc la București sursa foto: Hepta.ro

Papa Francisc, așteptat de 25 de mii de oameni la Catedrala Sfântul Iosiv

Vineri după-amiază, în jurul orei 17.00, va avea loc o ceremonie, la Catedrala Mântuirii Neamului, unde va veni şi preşedintele Klaus Iohannis, iar slujba va fi ţinută de Patriarhul Daniel.

Ziua Papei în București se va încheia cu oficierea slujbei Sfintei Liturghii, ce va avea loc în Catedrala Catolică Sfântul Iosif, la ora 18.10. Credincioșii care nu și-au rezervat bilete în biserică vor putea să urmărească slujba pe cele trei ecrane ce vor fi instalate în fața catedralei. Mai mult, alte două ecrane vor fi puse pe Calea Victoriei, în Piața George Enescu, și încă un ecran în Piața Revoluției, lângă memorialul renașterii. După slujba de liturghie, Papa va pleca să se întâlnească cu pelerinii din zona Catedrala Sfântul Iosif, Calea Victoriei, Piața Revoluției.

Papa Francisc va folosi în timpul vizitei sale în România, din perioada 31 mai – 2 iunie, pe traseul București-Șumuleu Ciuc-Iași-Blaj-Sibiu, două mașini tip papamobil produse la uzinele Dacia – Renault de la Mioveni.

Programul pe ore al vizitei Papa Francisc în București

Ora 8:00. Papa Francisc va pleca de la Roma
Ora 11:30. Suveranul Pontif va ajunge pe aeroportul ,,Henri Coandă”
Ora 12:05. La palatul Cotroceni va avea loc ceremonia de bun venit
Ora 12:20. Suveranul Pontif se va întâlni cu președintele țării, Klaus Iohannis
Ora 12:50. Sanctitatea Sa va avea o întâlnire cu premierul, Viorica Dăncilă
Ora 13:00. Tot la palatul Cotroceni Papa va ține un discurs și va discuta cu autorităţile, societatea civilă şi corpul diplomatic
Ora 15:45. Papa Francisc va pleca de la Cotroceni și se va întâlni cu Patriarhul Daniel, la Palatul patriarhal
Ora 16:15. Va avea loc întâlnirea cu Sinodul permanent unde va ţine un discurs
Ora 17:00. Sanctitatea Sa va ajunge la noua Catedrală Naţională, unde va fi spusă rugăciunea „Tatăl nostru” și va saluta poporul român
Ora 18:10. Suveranul Pontif va fi prezent la Catedrala Sf. Iosif unde va ține Sfânta Liturghie.