Sporturi

Mare surpriză în prima zi la Turneul Campionilor 2018. Roger Federer, învins de Key Nishikori

11.11.2018 | 20:33
Programul zilei de duminică, 11 noiembrie, la Turneul Campionilor 2018. Roger Federer deschide "balul" la Londra

UPDATE, ora 23:35 / Prima mare surpriză la Turneul Campionilor 2018. Roger Federer porneşte cu stângul în grupă, după eşecul în faţa lui Kei Nishikori, scor 6-7 (4), 3-6. Elveţianul a părut deconectat şi a comis foarte multe erori neforţate.

UPDATE, ora 20:30 / Kevin Anderson a dat lovitura în primul meci de la Turneul Campionilor 2018. Sud-africanul a trecut de Dominic Thiem, scor 6-3, 7-6 (10). Austiacul reușise să salveze trei mingi de meci, dar a și ratat două șanse de a-și adjudeca manșa secundă. În cele din urmă, Anderson s-a impus la 10 în tie-break și a câștigat în minimum de seturi.


Începe Turneul Campionilor 2018! Care sunt jucătorii care vor evolua în prima zi de concurs. Cu Rafael Nadal retras din cauza problemelor medicale întâmpinate pe final de an, cei opt participanţi îşi încep încrezători campania de cucerire a ultimului trofeu important pus la bătaie în acest final de an. Novak Djokovic, Roger Federer, Alexander Zverev, Kevin Anderson, Marin Cilic, Dominic Thiem, Kei Nishikori şi John Isner sunt cei mai bune opt jucători care vor încerca să cucerească la Londra trofeul cel mare.

Turneul Campionilor este pe cale să înceapă la Londra. Ultimul mare turneu al sezonului se va disputa în perioada 11-18 noiembrie la Arena O2 din Londra. Karen Khachanov și Borna Coric sunt cele două rezerve ale turneului (în cazul unei accidentări, Karen va fi prima rezervă, iar Borna a doua). În România, competiția poate fi urmărită în direct la Digi Sport.

Încep partidele din Grupele Lleiton Hewitt şi Llodrav/Santoro la Londra 2018

Primii participanţi din proba de simplu care vor păşi pe teren la Londra sunt Kevin Anderson (6 ATP) şi Dominic Thiem (8 ATP). Ei se vor lupta pentru a obţine prima victorie în grupa Lleiton Hewitt. Partida lor va începe nu înainte de ora 16, ora României. Cei doi s-au mai întâlnit până în prezent de nouă ori, iar jucătorul sud-african porneşte cu un avantaj clar în faţa adversarului său austriac. Anderson a câştigat şapte partide din cele nouă jucate. Mai apoi, nu înainte de ora 22, ora României, Roger Federer şi Kei Nishikori vor intra pe teren pentru a doua partidă din proba de simplu. Şi ei s-au duelat tot de nouă ori, elveţianul impunându-se de şapte ori. Japonezul s-a impus în două meciuri consecutive, în 2013 şi 2014.

În proba de dublu, din grupa Llodrav/Santoro, vor evolua, în primul meci al zilei, de la ora 14, ora României, Jamie Murray şi Bruno Soares împotriva echipei formate din Raven Klaasen şi Michael Venus, iar mai apoi, după primul meci de simplu, nu înainte de ora 20, ora României, Juan Sebastian Cabal şi Robert Farah îi vor întâlni pe Nikola Mektic şi al său partener, Alexander Peya.