Sporturi

Alexander Zverev este câştigătorul Turneului Campionilor 2018. Germanul l-a spulberat pe Djokovic!

18.11.2018 | 21:39
Alexander Zverev este castigatorul Turneului Campionilor 2018 Germanul la spulberat pe Djokovic

Se decide marele câştigător la Turneul Campionilor 2018! Care sunt finaliştii de la Londra. Am ajuns în ultima zi de concurs la Londra, iar linia de finish e tot mai aproape. Dintre cei opt participanţi la ultimul mare turneu al sezonului, Novak Djokovic, Roger Federer, Alexander Zverev, Kevin Anderson, Marin Cilic, Dominic Thiem, Kei Nishikori şi John Isner, doar Djokovic şi Zverev au reuşit să treacă teferi peste încercările grele din faza grupelor şi mai apoi din semifinale.

UPDATE / Alexander Zverev este câştigătorul acestei ediţii a Turneului Campionilor! Tânărul german l-a învins pe liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, în minimul de seturi, scor 6-4, 6-3, după o oră şi 21 de minute de joc!


UPDATE / Alexander Zverev câştigă primul set al finalei, scor 6-4, după 39 de minute de joc! Novak Djokovic şi-a pierdut serviciul pentru prima dată în această săptămână!


UPDATE / Novak Djokovic va începe la serviciu. Germanul a ales să înceapă finala la retur.


UPDATE / Americanii Mike Bryan și Jack Sock au câștigat proba de dubla a Turneului Campionilor, după ce au trecut în trei seturi de francezii Pierre-Hugues Herbert și Nicolas Mahut, scor 5-7, 7-1, 13-11.


Desigur, sârbul a avut o misiune care a părut dificilă doar pe hârtie. Pe teren, Nole a dictat ritmul jocului de la începutul competiţiei până la final, iar experţii sportului alb spun despre tânărul Zverev că va trebui să facă meciul carierei pentru a-l învinge în marea finală de la Londra pe cel mai bun jucător de tenis al lumii în acest moment. Sârbul a arătat un tenis fantastic în această săptămâna la Londra. Novak a pierdut doar 19 puncte pe primul serviciu în tot turneul şi doar 13 puncte pe serviciul secund, cu doar 5 duble greşeli. Sârbul în vârstă de 31 de ani are cinci trofee la Turneul Campionilor, el triumfând la edițiile din 2008, 2012, 2013, 2014 și 2015.

Cine va triumfa la ultimul mare turneu al sezonului: Djokovic şi Zverev, singurii rămaşi în “cursă”

Primul meci al zilei la Londra este marea finală a probei de dublu. De la ora 17:30, ora România, francezii Pierre-Hugues Herbert şi Nicolas Mahut îi vor întâlni pe americanii Mike Bryan şi Jack Sock. În primul ultim act al zilei, americanii pornesc cu prima şansă. În afara faptului că sunt mai bine clasaţi decât adversarii lor, Bryan şi Sock s-au şi impus în singura lor întâlnire de până acum, desfăşurată la turneul Masters de la Paris, scor 3-6, 7-6, 10-6.

Mai apoi, în cel mai aşteptat meci al săptămânii, în cadrul finalei de simplu, liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, îl va întâlni pe tânărul sportiv din Germania, Alexander Zverev. Sârbul a arătat la Londra un nivel fabulos şi nu a pierdut niciun set până în ultimul act, iar adversarul lui de astăzi nu va avea deloc o misiune uşoară în a-i rezista lui Djokovic. Cei doi s-au mai întâlnit până în prezent de două ori, împărţind victoriile. De altfel, ei s-au întâlnit chiar în această săptămână, în faza grupei Guga Kuerten. Germanul nu a avut nicio şansă şi a fost învins în mod clar, scor 6-2, 6-1. Rămâne de văzut dacă mezinul familiei Zverev va putea schimba ceva în jocul său pentru a-i pune probleme celui mai bun jucător de tenis din lume.