Sporturi

Programul zilei de joi, 6 septembrie, la US Open 2018. Serena Williams şi Naomi Osaka, în finala de la Flushing Meadows

07.09.2018 | 09:50
Programul zilei de joi 6 septembrie la US Open 2018 Serena Williams si Naomi Osaka in finala de la Flushing Meadows

Programul zilei de joi la US Open 2018. Care sunt meciurile şi jucătorii care vor evolua în cea de-a unsprezecea zi la ultimul Grand Slam al anului, US Open.

UPDATE / Serena Williams, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 17, şi japoneza Naomi Osaka, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 20, vor disputa finala US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Williams, în vârstă de 36 de ani, a ajuns pentru a noua oară în ultimul act la Flushing Meadows, după ce a trecut, cu 6-3, 6-0, de letona Anastasija Sevastova, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 19, în 66 de minute. Osaka este pentru prima dată în ultimul act al unui asemenea turneu. Ea a eliminat-o, în semifinale, cu scorul de 6-2, 6-4, pe americanca Madison Keys, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 15, după un meci de o oră şi 26 de minute.


Am aflat care sunt meciurile de joi, 6 septembrie, la US Open 2018. Organizatorii au anunțat programul partidelor din cea de-a unsprezecea zi a turneului de la New York. Aşadar, pe arena principală, Arthur Ashe, de la ora 19, ora României, vor avea loc semifinalele de dublu ale jucătorilor aflaţi în scaun cu rotile. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

În continuare, pe arena principală, în sesiunea de seară, care începe în România de la ora 2, o partidă de la care toată lumea are aşteptări foarte mari este cea dintre favorita gazdelor, Serena Williams, şi favorita numărul 19, letona Anastasija Sevastova, sportive care vor intra pe teren pentru partida din semifinale, acesta fiind primul lor meci în circuitul femin de tenis, iar ultimul meci acolo se va disputa între nipona Naomi Osaka, şi finalista de anul trecut, Madison Keys. Americanca a trecut cu scorul de 6-4, 6-3, de Carla Suarez Navarro, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 30. Pe arena Louis Armstrong vor avea loc semifinalele probei de dublu masculin şi feminin. Totul despre turneul de la Flushing Meadows.

Programul zilei de joi la US Open 2018. Încep semifinalele la Flushing Meadows

Serena Williams va evolua în semifinale la US Open 2018, după ce a învins-o în minimum de seturi pe Karolina Pliskova, scor 6-4, 6-3. A fost partida cu numărul 100 pentru jucătoarea din SUA pe arena Arthur Ashe și prima ei victorie contra unei jucătoare de top 10 în 2018. În semifinale la New York o va înfrunta pe Anastasija Sevastova, cea care a trecut astăzi de Sloane Stephens, deținătoarea trofeuluiSerena Williams a ajuns la 36 de semifinale în turneele de Grand Slam și s-a impus deja de șapte ori la Flushing Meadows. Are o șansă importantă să își adauge al șaptelea trofeu în palmares, în condițiile în care US Open 2018 nu va avea nicio jucătoare de top 10 în faza semifinalelor. Sloane Stephens şi Karolina Pliskova, ultimele reprezentante ale elitei WTA a momentului, au fost eliminate în faza sferturilor de finală.

După calificarea în semifinale la US Open 2018, Serena Williams şi-a asigurat o ascensiune de opt poziţii în clasamentul WTA, până pe locul 18. Iar în cazul în care reuşeşte să se impună în finala de la Flushing Meadows, care va avea loc pe 8 septembrie, Serena ar urma să urce până pe locul 11 în clasamentul WTA, cu un total de 3676 de puncte. O victorie cu Sevastova ar însemna pentru americancă a doua calificare consecutivă în finala unui turneu de Grand Slam, după cea de la Wimbledon 2018, când a fost învinsă de Angelique Kerber. Serena Williams s-a impus ultima dată la Flushing Meadows în 2014, iar ultimul ei titlu de Grand Slam a fost obţinut la Australian Open, în 2017, când era deja însărcinată. Are câte şapte titluri la Melbourne şi Wimbledon şi doar şase în acest moment la US Open. La acestea se adaugă trei la Roland Garros, pentru un impresionant total de 23 de titluri de Grand Slam.