Sporturi

Programul zilei de luni, 2 septembrie, la US OPEN 2019. La ce oră joacă Rafael Nadal, Bianca Andreescu şi Naomi Osaka

02.09.2019 | 13:00
Programul zilei de luni 2 septembrie la US OPEN 2019 La ce ora joaca Rafael Nadal Bianca Andreescu si Naomi Osaka

Luni, 2 septembrie, au loc ultimele partide din cadrul optimilor de finală ale turneului de Grand Slam de la US Open, găzduit de terenurile din cadrul complexului Billie Jean King de la Flushing Meadows, în New York. Cu aceste partide vom şti care sunt jucătorii ajunşi în etapa sferturilor de finală ale competiţiei regină pe hardul american.

Programul zilei de luni, 2 septembrie, la US OPEN 2019

În turneul masculin se vor juca, aşadar, ultimele patru meciuri. Locul 2 mondial, spaniolul Rafael Nadal, va juca în noaptea de luni spre marţi, de la ora 02:00, împotriva croatului Marin Cilic, un jucător care anul acesta a avut evoluţii mai puţin reuşite, dar care în orice moment poate face un meci mare şi pune mari probleme oricărui adversar, inclusiv celor din Top 3. În ultimele 9 meciuri directe Cilic a câştigat de trei ori, iar ultima confruntare, care a avut loc chiar anul acesta, în turneele pe iarbă pregătitoare pentru Wimbledon croatul s-a impus cu 2-0.

US Open 2019 luni 2 septembrie

În celelalte trei meciuri din optimi la masculin francezul Gael Monfils e mare favorit în faţa surprizei din Spania, Pablo Andujar Alba, germanul Alexander Zverev are prima şansă în partida cu argentinianul Diego Schwarzmann, însă nu va fi uşor pentru el, sud-americanul fiind un mare luptător. Foarte disputat se anunţă meciul dintre rusul Andrei Rublev şi italianul Matteo Berettini, un joc destinat a avea mai mult de trei seturi.

US Open 2019 luni 2 septembrie. Marin Cilic e adversarul lui Rafael Nadal

Taylor Townsend contra Biancăi Andreescu

În turneul feminin americanca Taylor Townsend, după ce a executat două românce get-beget, pe Simona Halep şi Sorana Cîrstea, are parte de încă o întâlnire cu profunde conotaţii româneşti. Bianca Andreescu reprezintă Canada, dar are adânci rădăcini în Transilvania. Ea este favorită, însă dacă jocul incredibil la fileu al lui Townsend va funcţiona din nou, va avea mult de muncit pentru victorie. Partida va avea loc în sesiunea de seară, probabil în jurul orei 03:30 – 04:00, urmând imediat după meciul Nadal – Cilic.

Liderul mondial, Naomi Osaka, va întâlni, de la ora 19:00, în optimi o jucătoare imprevizibilă, pe elveţianca Belinda Bencic. Bencic poate trece cu uşurinţă de la un joc foarte bun la altul foarte prost şi viceversa. O altă americancă surpriză pentru această fază, Kristie Ahn, nu ar trebui, în mod mormal, să aibă vreo şansă în faţa lui Elise Mertens, între ele fiind o diferenţă de 125 de locuri. În fine, cel mai echilibrat meci şi cu orice final posibil este Julia Goerges din Germania contra croatei Donna Vekic, fosta iubită a lui Stan Wawrinkam de la ora 18:00

Programul zilei de luni, 2 septembrie, la US OPEN 2019

Luni, 2 septembrie

  • ora 18:00 Goerges – Vekic WTA
  • ora 19:00 Osaka – Bencic WTA
  • ora 20:30 Al. Zverev – Schwarzmann ATP
  • ora 20:30 Rublev – Berettini ATP
  • ora 22:30 Ahn – Mertens WTA

Marţi, 3 septembrie

ora 00:00 Monfils – Andujar Alba ATP

ora 02:00 Nadal – Cilic ATP

ora 03:30 Andreescu – Townsend WTA