Sporturi

Programul zilei de marţi, 23 octombrie, la Turneul Campioanelor 2018. Svitolina, victorie cu Pliskova! Cehoaica, criză de nervi

23.10.2018 | 19:19
Programul zilei de marti 23 octombrie la Turneul Campioanelor 2018 Svitolina victorie cu Pliskova Cehoaica criza de nervi

Turneul Campioanelor a început! Care sunt jucătoarele care vor evolua în cea de-a treia zi de concurs la Singapore. Fără liderul mondial în acţiune la ultimul mare turneu al anului, cele opt participante (Angelique Kerber, Caroline Wozniacki, Naomi Osaka, Petra Kvitova, Sloane Stephens, Karolina Pliskova, Elina Svitolina şi Kiki Bertens – cea care a beneficiat în mod direct de abandonul româncei aflate pe primul loc WTA) vor înverca să câştige marele trofeu pus la bătaie în Singapore.


UPDATE, ora 19:20 / Elina Svitolina a învins-o pe Karolina Pliskova, scor 6-3, 2-6, 6-3. În primul set al meciului, jucătoarea de tenis din Cehia a avut o ieşire nervoasă şi şi-a aruncat racheta. Rennae Stubbs, antrenorul cehoaicei, a încercat să o calmeze cu prima ocazie, când sportiva a cerut un on court coaching. “Nu e cazul să fii nervoasă acum. Trebuie să treci peste momentul ăsta, setul ăsta e compromis, uită-l. Vreau să te văd pozitivă, vreau să o văd pe Kaja cea bună”, i-a transmis antrenorul.


UPDATE, ora 17:00 / Caroline Wozniacki a învins-o pe Petra Kvitova în primul meci al zilei de la Turneul Campioanelor, scor 7-5, 3-6, 6-2.

Caroline Wozniacki a învins-o pe Petra Kvitova
Caroline Wozniacki a învins-o pe Petra Kvitova

Duminică, în prima zi de concurs la Turneul Campioanelor, am avut parte doar de surprize. Elina Svitolina, locul 7 WTA, a învins-o pe cehoaica Petra Kvitova, locul 5 WTA, iar Karolina Pliskova, locul 8 WTA, a reuşit să obţină victoria cu a doua favorită a competiţiei, Caroline Wozniacki, locul 3 WTA. De altfel, la fel s-a întâmplat şi în Grupa Roşie. Este pentru prima dată când toate cele patru jucătoare cu statut de favorite au fost înfrânte de catre sportivele mai slab cotate.

Se reiau partidele din Grupa Albă la Singapore 2018

Aşadar, marţi vor avea loc meciuri disputate între cele două învinse de duminică şi învingătoarele din aceeaşi zi. Caroline Wozniacki şi Petra Kvitova sunt primele care vor intra pe teren la Singapore, de la ora 14:30, în meciul primelor învinse din Grupa Albă. Va fi cu siguranţă o partidă pe cinste prin prisma numărului mare de întâlniri dintre cele două sportive. De 14 ori s-au întâlnit daneza cu cehoaica, Petra ieşind învingătoare de 9 ori, iar Caroline de 5 ori.

Mai apoi, în meciul doi se vor lupta Elina Svitolina şi Karolina Pliskova. Cehoaica va porni în acest meci cu un mic avantaj deoarece s-a impus în faţa ucrainiencei de cinci ori, însă şi Svitolina s-a impus în faţa adversarei ei de azi de 3 ori. Ultima lor întâlnire a avut loc în acest an la Brisbane, în ianurie, atunci când Elina s-a impus în minimul de seturi, scor 7-5, 7-5. Cele două vor intra pe teren după primul meci, în jurul orei 16:00, ora României.