Sporturi

Programul zilei de marţi, 4 septembrie, la US Open 2018. Încep sferturile de finală la Flushing Meadows

04.09.2018 | 09:21
Programul zilei de marti 4 septembrie la US Open 2018 Incep sferturile de finala la Flushing Meadows

Programul zilei de marţi la US Open 2018. Care sunt meciurile şi jucătorii care vor evolua în cea de-a noua zi la ultimul Grand Slam al anului, US Open.

Am aflat care sunt meciurile de marţi, 4 septembrie, la US Open 2018. Organizatorii au anunțat programul partidelor din cea de-a noua zi a turneului de la New York. Aşadar, pe arena principală, Arthur Ashe, de la ora 19, ora României, americanca Sloane Stephens, campioana en-titre şi locul 3 WTA, va deschide ziua cu partida contra sportivei din Letonia, Anastasija Sevastova, locul 18 WTA, mai apoi având loc un meci foarte interesant la Flushing Meadows, o partidă de pe tabloul de simplu masculin, cel dintre argentinianul Juan Martin Del Potro, locul 3 ATP şi favoritul gazdelor, americanul John Isner, favoritul numărul 11. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

În continuare, pe arena principală, în sesiunea de seară, care începe în România de la ora 2, o partidă de la care toată lumea are aşteptări foarte mari este cea dintre fostul lider mondial din WTA, Serena Williams, şi favorita numărul 8, Karolina Pliskova, sportive care vor intra pe teren pentru meciul din sferturile de finală, acesta fiind al treilea lor meci în circuitul femin de tenis, iar ultimul meci acolo se va disputa între campionul en-titre, ibericul Rafael Nadal, şi favoritul numărul 9, Dominic Thiem. Totul despre turneul de la Flushing Meadows.

Programul zilei de marţi la US Open 2018. Încep sferturile de finală la Flushing Meadows

Serena Williams a eliminat-o pe Kaia Kanepi în optimile de finală la Flushing Meadows, în trei seturi, scor 6-0, 4-6, 6-3, după o oră şi 38 de minute de joc. Americanca a reuşit nu mai puţin de 18 aşi în meciul din optimile de finală, faţă de douar 4 ai adversarei sale. În ceea ce priveşte numărul dublelor greşeli, Serena a comis 4, iar Kanepi 3, fiind adesea în umbra fostului lider mondial din WTA.

În turul următor, americanca în vârstă de 36 de ani o va întâlni pe favorita numărul 8 a turneului din Statele Unite ale Americii, Karolina Pliskova, din Cehia, locul 8 WTA. Cehoaica în vârstă de 26 de a trecut la această ediţie a US Open de Zarina Diyas, Ana Bogdan, Sofia Kenin şi Ashleigh Barty. Pliskova nu a pierdut niciun set până acum la New York şi ar putea reprezenta pentru americancă primul test din competiţie. Cele două s-au întâlnit de două ori până acum în circuit, ultima dată la US Open în 2016, când cehoaica s-a impus în minimul de seturi. Anterior, Pliskova şi Serena s-au confruntat pe hard, în 2014, la Stanford, americanca impunându-se în două seturi, scor 7-5, 6-2.

România, fără reprezentante în proba de simplu şi dublu la Flushing Meadows

Perechea Raluca Olaru/Xinyun Han (România/China) a fost eliminată, sâmbătă, în turul doi al probei de dublu din cadrul turneului de grand slam US Open. Olaru şi Han au fost învinse de favoritele 3, sportivele din Cehia Andrea Hlavackova şi Barbora Strycova, scor 6-1, 7-6 (5), într-o oră şi 32 de minute. Pe tabloul de dublu feminin nu a mai rămas astfel nicio româncă. Irina Begu şi Monica Niculescu, favorite 15, au fost, de asemenea, eliminate în turul doi.

Perechile Sorana Cîrstea/Sara Sorribes Tormo (România/Spania), Irina Bara/Alize Cornet (România/Franţa) şi Ana Bogdan/Iulia Putintseva (România/Kazahstan) nu au trecut de runda inaugurală. România nu mai are reprezentante nici la simplu, după ce Sorana Cîrstea, locul 51 WTA, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-2, 7-5, de rusoaica Maria Şarapova, locul 22 WTA, în turul al doilea. Simona Halep, locul I WTA, şi Monica Niculescu, locul 61 WTA, au pierdut în turul inaugura, iar Irina Begu, locul 59 WTA şi Ana Bogdan, locul 83 WTA, au părăsit competiţia în turul al treilea.