News

Proiect de lege anti-LGBT, similar cu cel din Ungaria, depus în Parlament de către un deputat UDMR

Un proiect de lege anti-LGBT, similar cu cel din Ungaria, va fi depus în Parlament de către un deputat UDMR.
23.07.2021 | 18:44
Proiect de lege antiLGBT similar cu cel din Ungaria depus in Parlament de catre un deputat UDMR
ADVERTISEMENT

Un proiect de lege anti-LGBT, similar cu cel din Ungaria, va fi depus în Parlament de către un deputat UDMR. Anunțul a fost făcut de președintele PPMT, István Csomortányi.

Zakarias Zoltan, deputat al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), intrat în Parlamentul României pe listele UDMR, a depus un proiect intitulat „pentru protecția copiilor”, scrie Digi24.ro.

ADVERTISEMENT

Proiect de lege anti-LGBT, similar cu cel din Ungaria, depus în Parlament de către un deputat UDMR

Un proiect de lege anti-LGBT, similar cu cel inițiat de Viktor Orban în Ungaria, va fi depus în Parlament de către un deputat UDMR. Acesta va fi intitulat „pentru protecția copiilor”.

Proiectul depus în Ungaria a stârnit un val de controverse din partea mai multor state și lideri din UE, potrivit Kronika Online.

ADVERTISEMENT

„Este important ca cetățenii maghiari de peste graniță să își exprime cât mai multe opinii cu privire la problemele referendumului inițiat de guvernul maghiar, exprimând astfel unitatea națiunii maghiare.

Este destul de clar ce trebuie făcut, iar după consultarea cu János Mezei, președintele Partidului Civic Maghiar (partid care face parte din Alianța maghiarilor din Transilvania), este clar că atât PPMT, cât și Partidul Civic Maghiar (PCM) susțin valorile tradiționale și îi încurajează pe toți cetățenii maghiari să participe la referendum și să susțină protecția familiilor și copiilor”, a declarat István Csomortányi, care este, totodată, și președintele Alianței Maghiare din Transilvania.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai subliniat, de asemenea, că „este util ca Ungaria să demonstreze direct voința oamenilor în legătură cu Legea privind protecția copilului, deoarece acest lucru a provocat isteria unor cercuri occidentale.

Csomorányi a mai spus că se dorește implementarea unei legislații similare cu cea depusă de Viktor Orban astfel încât „să protejeze copiii de propaganda sexuală în întreaga Europă Centrală și de Est, nu numai în țări precum Ungaria și Polonia.”

ADVERTISEMENT

În plus, acesta a mai spus că parlamentarii din România ar trebui să ia atitudine în legătură cu protecția copilului și să decidă dacă intenționează „să protejeze copiii de acest tip de propagandă pe care diferite ONG-uri suspecte încearcă să o impună societății românești și comunității din Transilvania, sub pretextul libertății.

Proiectul va fi depus după deschiderea noii sesiuni a Parlamentului României

După deschiderea noii sesiuni a Parlamentului României, proiectul de lege va fi depus de către deputatul UDMR Zakarias Zoltan.

Csomortányi este de părere că liderii europeni sunt atenți doar la drepturile comunității LBGTQ și le protejează „cu dinții și unghiile”, spunând că acestea sunt „create artificial”.

Liderul PPMT a mai spus că problema utilizării limbii materne și restituirea bunurilor bisericești încă nu s-a rezolvat în România. Acesta acuză oficialii de la Bruxelles că nu se implică suficient pentru a rezolva problema.

Gyula Zatykó, vicepreședintele PPMT, speră că „această problemă va uni puțin popoarele din Europa Centrală și de Est, deoarece această tendință anti-viață afectează în principal Occidentul, în timp ce societățile din regiunea noastră sunt în mare parte în favoarea normalității.

Ungaria a inițiat un proiect criticat dur de alte state

Partidul FIDESZ din Ungaria a inițiat un proiect care interzice diseminarea a ceea ce a numit conţinuturi care promovează schimbările de sex sau homosexualitatea în şcoli.

Inițiativa legislativă prevede ca tinerilor sub 18 ani să nu le fie prezentate conținuturi pornografice sau orice alt conținut care încurajează schimbările de sex ori homosexualitatea.

Proiectul ar urma să se aplice și industriei publicității. De asemenea, acesta mai prevede crearea unei liste a organizațiilor autorizate să predea educația sexuală în școli.

ADVERTISEMENT