News

Proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale! Se vrea anularea lor pentru cei condamnați pentru corupție

05.09.2019 | 15:25
Proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale Se vrea anularea lor pentru cei condamnati pentru coruptie

Doi parlamentari PNL au depus un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale! Liberalii vor ca cei care au fost cndamnați pentru luare sau dare de mită sau pentru trafic de influență să nu mai beneficieze de pensii speciale, plătite din bani publici.

Proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale pentru corupți

Astfel, judecătorii Curţii Constituţionale, membrii Curţii de Conturi, ai Corpului diplomatic, personalul auxiliar din instanţele judecătoreşti, militarii, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special care au pensii speciale nu vor putea beneficia de acest tip de pensie dacă au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea de infracţiuni de corupţie, potrivit iniţiativei legislative depuse în Parlament.

Proiectul de modificare şi completare a unor acte normative cu privire la instituirea interdicţiei beneficiului la pensie de serviciu pentru persoanele remunerate din fonduri publice condamnate definitiv pentru fapte de corupţie a fost iniţiat de doi deputaţi PNL: Florin Roman şi Romeo Nicoară, arată Agerpres.

Proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale
Proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale. Sursa foto: rador.ro

”Prin această iniţiativă nu va mai exista inechitate între beneficiarii pensiilor speciale”

“Este nevoie de existenţa unei interdicţii astfel încât să nu poată beneficia de pensii speciale cei care au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiuni de corupţie precum luarea şi darea de mită, traficul şi cumpărarea de influenţă. Prin această măsură s-ar descuraja comiterea unor astfel de fapte de către anumite categorii profesionale”, consideră iniţiatorii.

Aceştia au explicat, în expunerea de motive, că pentru aleşii locali sau pentru parlamentari există interdicţia acordării unei pensii de serviciu în cazul în care au fost condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie şi trebuie să se creeze o echitate între categoriile profesionale care beneficiază de pensii speciale.

“Prin această iniţiativă nu va mai exista inechitate între beneficiarii pensiilor speciale. Introducerea acestei măsuri ar reprezenta o responsabilizare în plus a celor care îşi desfăşoară activitatea în domenii remunerate din fonduri publice”, au mai apreciat iniţiatorii.