Proiect: Facebook, interzis minorilor, în România. Ce propune un deputat UNPR

Un deputat UNPR vrea ca minorii să nu mai aibă acces la siteurile de socializare pentru că fetele sunt păcălite mai uşor, iar în ultima perioadă au fost mai multe cazuri de violuri şi...
05.08.2015 | 18:06
Proiect Facebook interzis minorilor in Romania Ce propune un deputat UNPR
ADVERTISEMENT

Un deputat UNPR vrea ca minorii să nu mai aibă acces la siteurile de socializare pentru că fetele sunt păcălite mai uşor, iar în ultima perioadă au fost mai multe cazuri de violuri şi dispariţii. Florin Gheorghe i-a scris ministrului pentru societatea informaţională, să îl întrebe ce face în această privinţă şi dacă se impune un act normativ pentru restricţionarea accesului la Internet.

Opt din zece copii români au cont pe reţelele de socializare, arată un studiu european. Între 2010 ŞI 2014, procentul minorilor care intră pe Facebook sau Twitter a crescut de la 25% la 80%. Facebook, de exemplu, nu permite accesul copiilor sub 13 ani. Practic, însă nimeni nu verifică dacă la înregistrare utilizatorii trec anul real de naştere.

ADVERTISEMENT

ATENŢIE ROM NI! Avertisment de ultimă oră din partea autorităţilor! ÎNŞELĂCIUNEA ASTA face prăpăd pe internet!  NU DESCHIDEŢI MAILUL care VĂ FURĂ banii din conturi!

Florin Gheorghe, deputatul UNPR, explică: Au fost foarte multe cazuri de minori care au accesat siteuri de socializare şi au fost foarte multe cazuri de violuri şi răpiri. Am considerat că trebuie să atragem atenţia”.

Deputatul UNPR i-a scris ministrului pentru societatea informaţională şi i-a spus că ar trebui luată în calcul posibilitatea restricţionării acesului, fie prin ordin de ministru, fie prin proiect de lege.

ADVERTISEMENT

“Poate restricţiona direct operatorul de internet sau să i se ceară acordul părintelui să îi spună că se doreşte..ştiţi? Sunteţi de acord?“, spune deputatul UNPR.

DIVORŢ CU SCANDAL! VEDETA S-A SĂTURAT! CÎNTĂREAŢA ŞI-A PĂRĂSIT SOŢUL: “M-AI ÎNŞELAT!”

Specialiştii în securitate informatică spun că restricţionarea accesului minorilor la internet, prin lege, nu este o idee bună.

ADVERTISEMENT

Alexandru Bălan, expert în securitatea informatică, a explicat, pentru Realitatea TV: “Tehnic este foarte dificil spre imposibil de executat. Chiar şi dacă s-ar întâmpla, nu cred că este responsabilitatea Guvernului, este responsabilitatea părinţilor”.

ANUNŢ TERIBIL! E SFÎRŞITUL CELEI MAI IUBITE BĂUTURI DE PE PLANETĂ? Milioane de români o beau zilnic… Şi tu faci asta!

Părinţii care vor să-şi monitorizeze copiii o pot face cu un click. Nu trebuie decât să descarce un program de pe pagina sigur.info, un proiect finanţat de Comisia Europeană, care îşi propune să protejeze minorii pe internet.

ADVERTISEMENT

“Programele sunt foarte eficiente, dar nu vor avea niciodată o rată de succes sută la sută, se va găsi o modalitate de a trece peste ele. Dar e mai bine să fie instalate, decât să nu fie instalate.”

Facebook-ul şi altele reţele de socializare sunt interzise complet prin lege în Iran, China, Vietnam si Coreea de Nord.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ADVERTISEMENT
Tags: