News

Proiect în Parlament pentru părinții care nu pot sta acasă să-și supravegheze copiii de vârstă preșcolară

04.05.2020 | 16:28
Proiect in Parlament pentru parintii care nu pot sta acasa sasi supravegheze copiii de varsta prescolara
ADVERTISEMENT

Deputatul Ovidiu Raețchi (PNL) a cerut conducerii Camerei Deputaților să deblocheze dezbaterea proiectului de lege pe care l-a inițiat referitoare scutirea de impozitul pe profit pentru sumele pe care angajatorii le folosesc la construcția de grădinițe pentru copii angajaților. Raețchi susține că măsura este cu atât mai necesară în perioada epidemiei, când închiderea grădinițelor și școlilor a creat probleme părinților care nu pot sta acasă să-i supravegheze.

Părinții vor putea să-și lase copiii la grădinița companiei

Ovidiu Raețchi crede că firmele mari ar trebui încurajate prin facilități fiscale să construiască grădinițe pentru copiii angajaților lor.

ADVERTISEMENT

Am depus de altfel, în urmă cu un an, un proiect de lege cu aceste prevederi, cerând ca firmele (cu minim 30 de angajați, dacă aceștia au un număr relevant de copii de vârstă preșcolară) să își poată deschide – la sediu sau în apropierea imediată a sediului – grădinițe și creșe unde angajații să își lase în îngrijire copiii pe perioada programului. Proiectul a fost adoptat de Senat și e blocat acum în Camera Deputaților”, a scris Ovidiu Raețchi pe Facebook.

Astfel, companiile mari ar putea să construiască grădinițe, cu bani pentru care nu vor trebui să plătească impozit de profit, în apropierea sediilor astfel încât părinții să-i poată lua cu ușurință acasă după încheierea programului.

ADVERTISEMENT

Așa soluționăm problema lipsei de locuri în creșe și grădinițe (Gabriela Firea a construit ZERO grădinițe în București, în tot mandatul său, deci soluția nu va veni de la ea), dar și problema traficului, având în vedere că se elimină astfel un drum în plus făcut de părinte la ore de vârf către grădiniță”, susține liberalul.

Un argument în plus este furnizat de extinderea epidemiei, care s-ar putea manifesta în valuri pe o perioadă mai lungă. Astfel, părinții care-și vor lăsa copilul la grădinița companiei va ști că este în siguranță și că are acces rapid la el când vrea să-l ducă acasă.

ADVERTISEMENT

Proiectul lui Raețchi a fost depus în vara anului  trecut la Senat unde a fost adoptat relativ repede. La Cameră însă, ar fi trebuit să primească raportul comisiei de buget la sfârșitul lunii noiembri, însă nici  până acum raportul nu a fost trimis plenului.