News

Proiect: Ruşii din armata SUA şi Legiunea străină ar putea fi acuzaţi de înaltă trădare

Serviciul în cadrul armatelor ţărilor care sunt neprietenoase faţă de politica Rusiei ar putea fi echivalat juridic cu actul de „înaltă trădare”. Modificările legislative, pregatite de...
27.07.2015 | 16:43
Proiect Rusii din armata SUA si Legiunea straina ar putea fi acuzati de inalta tradare

Serviciul în cadrul armatelor ţărilor care sunt neprietenoase faţă de politica Rusiei ar putea fi echivalat juridic cu actul de „înaltă trădare”. Modificările legislative, pregatite de partidul lui Putin – „Rusia Unită” (Edinaia Rossia), au fost propuse spre dezbatere Dumei de Stat, scrie ziarul „Izvestia”.

Astfel, initiativa legislativa prevede completarea articolului din Codul penal privind „înalta trădare” cu o nouă prevedere care pedepseste cetatenii rusi pentru efectuarea serviciului militar sau care se încorporeaza in grupările armate ale altor ţări, inlcusiv companii militare private.

Deputatul Evgheni Fedorov, cel care propune modificarea legislativa, crede ca se impune introducerea răspunderii penale pentru „furnizarea de asistenta financiara, materiala, tehnica şi consultanta unui stat strain”. În special, este vorba despre armatele si grupările armate, inclusiv non-statale, precum companii militare ale căror activităţi sunt îndreptate împotriva securităţii Rusiei.

„Ţările, a căror activitate este considerata a fi îndreptata împotriva Rusiei sunt cele care impun sancţiuni”, a spus parlamentarul.

„Pentru acest tip de infracţiuni, ne-am propus să se stabilească o condamnare cu închisoare de 10 ani” – a spus Fedorov.

Potrivit lui, în cazul în care un guvern strain decide să desfăşoare o politică agresivă împotriva Rusiei, atunci satisfacerea serviciului militar în formaţiunile armate ale acestui stat sau în cadrul companiilor militare private este echivalentă cu „înalta trădare”.

În prezent, cetatenii rusi pot fi găsiti în cadrul fortelor armate ale SUA, în Legiunea Străină Franceză, dar si în unele batalioane de voluntari din Ucraina (cei care lupta impotriva separatistilor, nu si cei care sunt de partea rebelilor).

Sursă: www.paginaderusia.ro

Tags: