Sport

Proiectul de 10 milioane de euro din București prinde contur! România poate găzdui Campionatul Mondial!

Un proiect de peste 10 milioane de euro, construit în București, prinde tot mai mult contur, iar pe viitor, România ar putea găzdui chiar și un Campionat Mondial.
21.05.2024 | 07:00
Proiectul de 10 milioane de euro din Bucuresti prinde contur Romania poate gazdui Campionatul Mondial
Berceni Arena prinde contur / Euronews
ADVERTISEMENT

Proiecte majore de construcție au fost realizate în ultimii ani în România, cu precădere proiecte sportive. În ultimul deceniu, majoritatea orașelor mari au căutat să obțină fonduri europene sau guvernamentale pentru proiecte grandioase.

Patinoar de 10 milioane de euro

În apropierea stației de metrou Apărătorii Patriei se construiește un proiect mare pentru România. Este vorba despre un patinoar, care va purta numele de Berceni Arena, și care prinde tot mai mult formă.

ADVERTISEMENT

Proiectul este cu atât mai așteptat, întrucât este primul patinoar ridicat în ultimii 70 de ani în capitală. De altfel, acesta va fi și singurul care va funcționa în București, în momentul în care va fi gata.

Conform Primăriei Sectorului 4, deja se ia în calcul organizarea unui eveniment mondial la București. În anul 2025, s-ar putea organiza Campionatul Mondial de Hochei pe gheață la categoria de vârstă U18.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Hochei a făcut primii pași pentru a organiza competiția, care a depus deja candidatura. Competiția va avea loc între datele de 10 aprilie și 16 aprilie 2025, iar o organizare a României ar aduce multiple avantaje.

Cum va fi Berceni Arena

Autoritățile au arătat proiectul în anul 2022, iar aceștia au dezvăluit că patinoarul va avea o capacitate de 800 de locuri. De altfel, acesta are o suprafață totală de aproape 12.000 de metri pătrați, cu un regim P+1E.

ADVERTISEMENT

”Capacitatea noii investiții, care se va numi Berceni Arena, va fi de 800 de locuri în tribune. Terenul pe care se construiește patinoarul este de aproape 12.000 mp, iar clădirea va avea un regim de P+1E.

Suprafața construită desfășurată va fi de circa 6.500 mp, cu locuri de parcare pentru 73 de autoturisme, două autocare și spații verzi de 3.000 de metri pătrați, cu 70 de arbori plantați. Terenul a aparţinut societăţii Totul Verde din sector”, au spus reprezentanţii Primăriei, în 2022.

ADVERTISEMENT

În București mai este existent un alt patinoar, denumit “Flamaropol”, dar nu este folosibil în acest moment. Lucrările de modernizare au început în 2016, au fost sistate în 2019, iar acum este la 26% din proiect.

ADVERTISEMENT