Sport

Proiectul de la Farul, asemănat de presa din Spania cu cel al Barcelonei după ce constănțenii au încheiat anul pe primul loc: „Hagi revine în vârf!”

Presa din Spania a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Gică Hagi și proiectului de la Farul după ce au încheiat anul pe primul loc în SuperLiga.
23.12.2022 | 16:36
Proiectul de la Farul asemanat de presa din Spania cu cel al Barcelonei dupa ce constantenii au incheiat anul pe primul loc Hagi revine in varf
Farul și Gică Hagi au fost lăudați de jurnaliștii din Spania după ce au încheiat anul pe primul loc în SuperLiga. Sursă foto: sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Farul Constanța nu a reușit să câștige în ultimele două partide ale anului din SuperLiga, însă constănțenii au profitat de pasul greșit al celor de la CFR Cluj și au încheiat anul pe locul 1 în clasament. Rezultatele „marinarilor” au ajuns până în Spania. Cotidianul spaniol AS a dedicat un articol pentru proiectul lui Gică Hagi pe care l-au asemănat cu cel al Barcelonei.

Gică Hagi și Farul Constanța, lăudați în presa din Spania după parcursul din SuperLiga

Jurnaliștii iberici au făcut un scurt istoric al proiectului conceput de Gică Hagi și au dezvăluit că Ianis Hagi, care și-a prelungit contractul cu Rangers, este „cel mai de succes produs” al constănțenilor.

ADVERTISEMENT

„Farul, condusă de fostul internaţional român de la Real Madrid şi FC Barcelona, încheie anul ca şi campioană de iarnă a României. 

Hagi este proprietarul şi antrenorul aceste echipe istorice din portul Constanţa, de pe litoralul Mării Negre, club la care a debutat ca fotbalist.

ADVERTISEMENT

A revenit în 2021, când entitatea a fuzionat cu Viitorul Constanţa, pe care o înfiinţase în 2009, cu scopul de a pregăti tineri jucători şi a revitalizare fotbalul românesc.

Ianis Hagi, cel mai de succes produs al lui Academiei „Gheorghe Hagi”. Anunțul jurnaliștilor iberici

„Cu un model inspirat de Masia, de la Barcelona, proiectul lui Hagi a pregătit numeroşi tineri fotbalişti, mulţi dintre ei făcând acum parte din naţionala României.

ADVERTISEMENT

Cel mai de succes produs al lor este fiul lui Hagi, Ianis Hagi, care joacă pentru echipa scoţiană Glasgor Rangers”, a fost articolul publicat de AS.com. „Hagi revine în vârf”, au titrat spaniolii articolul despre fostul mare fotbalist al României și echipa pe care o conduce.

Farul Constanța a obținut un singur punct în ultimele două meciuri din SuperLiga și a ajuns la trei meciuri consecutive fără victorii adăugând și meciul cu CFR Cluj din Cupa României Betano. Liderul a pierdut drastic cu Hermannstadt, scor 0-4 pe noua arenă a sibienilor și a remizat cu Voluntari, scor 1-1, în ultima etapă a anului.

ADVERTISEMENT

Farul Constanța se va reuni pe 4 ianuarie

Farul Constanța a fost echipa care a stat cele mai multe etape pe locul 1 în SuperLiga, 17. De asemenea, trupa lui Gică Hagi are cel mai bun golaveraj, +23, dar și cel mai bun atac, cu 42 de goluri marcate, o medie de 2 reușite pe meci.

Lotul condus de Gică Hagi se va reuni pe 4 ianuarie, moment în care este programată și vizita medicală. „Marinarii” au anunțat și primul meci amical al iernii, pe 14 ianuarie 2023, în compania celor de la Cerno More Varna.

În primul meci oficial din 2023, Farul Constanța dă piept cu vecina din clasament, CFR Cluj, pe 23 ianuarie, de la ora 20:00.

ADVERTISEMENT