Fotbal international

Proiectul Federaţiei italiene privind regulile obligatorii pentru echipe la reluarea pregătirilor. Măști la antrenamente!

20.04.2020 | 16:38
Proiectul Federatiei italiene privind regulile obligatorii pentru echipe la reluarea pregatirilor Masti la antrenamente
ADVERTISEMENT

Federaţia italiană a elaborat un proiect mamut, care cuprinde nu mai puţin de 47 de pagini, privind toate măsurile de siguranţă obligatorii ce trebuiesc luate de către fiecare echipă şi de către arbitri la reluarea pregătirilor, stabilită momentan pentru data de 4 mai.

Materialul de 47 de pagini conţine două părţi distincte

Acest proiect urmează a fi analizat miercuri, 22 aprilie, împreună cu ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza şi cel al Sportului, Vincenzo Spadafora, abia după aceea urmând a fi oficializat şi trimis spre documentare tuturor cluburilor şi arbitrilor.

ADVERTISEMENT

Materialul se împarte în două părţi. În prima sunt prevăzute toate normele sanitare ce trebuie îndeplinite obligatoriu. În a doua parte comportamentul pe care trebuie să îl aibă sportivii, stafful tehnic şi toţi cei implicaţi în sesiunile de antrenament atât în vestiar cât şi pe teren.

Jucătorii vor fi supuşi la diverse tipuri de examinări

Se va intra în cantonament şi cu 3-4 zile înainte va fi obligatorie efectuarea de teste. Jucătorii vor trebui să efectueze teste, fiind împărțiți în trei grupuri (A, B și C): sănătoşi, fără a fi avut virusul, vindecaţi după simptome ușoare și cei care s-au făcut bine după ce au fost bolnavi mai serios.

ADVERTISEMENT

Vor fi supuşi la screening complet, examene clinice, teste, electrocardiogramă, spirografie (înregistrarea grafică a mișcărilor respiratorii pentru evaluarea capacității respiratorii) și analiza diferitelor valori ale sângelui.

Centrele de pregătire trebuie zilnic dezinfectate

Dacă testele efectuate nu permit să indice o negativitate totală, jucătorii vor fi nevoiți să plece în autoizolare şi să înceapă terapia, atenţi la orice problemă pulmonară sesizează că a apărut.

ADVERTISEMENT

Centrele de pregătire vor fi zilnic dezinfectate. Perioada destinată pregătirilor pentru reluarea campionatului va fi de 3 săptămâni.

În prima săptămână se face doar pregătire fizică

În prima săptămână nu vor avea loc antrenamente propriu zise, ci doar şedinţe de pregătire fizică şi de tehnică individuală.

ADVERTISEMENT

În prima săptămână se va păstra permanent distanţierea socială de doi metri, de la sala de mese la cameră, singurul loc unde este permis să se facă duş individual.

Obligaţi să poarte măşti la antrenamente!

În următoarele două săptămâni vor începe şi jocurile şcoală între membrii lotului, dar cu obligativitatea de a purta măşti şi a păstra distanţierea socială.

Jucătorii reveniţi din străinătate intră automat în izolare timp de 14 zile, după care vor fi supuşi unor examene minuţioase. În cazul apariţiei unei pozitivităţi cel în cauză este imediat izolat şi toţi ceilalţi prezenţi la teren, jucători, staff tehnic şi medical, lucrători ai centrului, merg şi efectuează imediat teste.

ADVERTISEMENT