News

Proiectul legislativ care prevede cluburi obligatorii pentru pensionari! Reacţia de milioane a unei pensionare

15.05.2019 | 20:00
Proiectul legislativ care prevede cluburi obligatorii pentru pensionari Reactia de milioane a unei pensionare

Un proiect legislativ depus recent la Senat prevede cluburi obligatorii pentru pensionari. Parlamentarii care au venit cu propunerea nu îi conving pe toți bunicii, unii dintre ei întrebând: ”Te duci și ce să faci?”. Cluburile pentru pensionari vor fi la parterul blocurilor nou construite și este obligatorie existența lor în clădirile care au mai mult de 25 de apartamente.

Proiectul legislativ care prevede cluburi obligatorii pentru pensionari! ”Te duci la club și ce faci? Joci table pe burta goală?”

Dezvoltatorii spun că intenția este bună, dar dacă se va transforma în lege, numai pensionarii de lux își vor permite să se mute într-o asemenea clădire, dat fiind că prețurile apartamentelor vor exploda, pentru a acoperi investiția. Spre exemplu, Silvia Constantin, în vârstă de 70 de ani, e de părere că alte proiecte ar trebui prioritizate.

Cât despre costuri în raport cu situația reală a vârstnicilor, doamna Constantin spune că te duci, de acord, dar te joci table pe burta goală? „Păi te duci acolo, te duci la clubul ăsta ce să faci?! Să joci table pe burta goală? Nimeni nu cred că e de acord cu aşa ceva. Te duci să te distrezi cum?”, a spus Silvia Constantin pentru digi24.ro.

Proiectul legislativ care prevede cluburi obligatorii pentru pensionari! Reacţia de milioane a unei pensionare
Reacţia de milioane a unei pensionare: Te duci și joci table pe burta goala?
Sursa foto: hepta.ro

Dezvoltatorii amenință că proiectul ar da prețurile peste cap

Pe de cealaltă parte, există și alte motive pentru care ideea parlamentarilor nu ar fi bună: nu s-au sfătuit cu specialiștii, lucru susținut de Ștefan Manolache, președintele unei asociații de proprietari. „Cred că pensionarii pot să se întâlnească şi fără chestii organizate, ar fi nevoie de locuri de parcare, de spaţii de joacă pentru copii, de investiţii în infrastructură, nu neapărat de un club al pensionarilor”, a spus Manolache.

Întorcându-ne la gândurile bătrânicii, despre costuri și jucat table pe burta goală a vorbit și Bogdan Ivan de la Asociația Dezvoltării Imobiliari, care a afirmat că proiectul ar da peste cap prețurile. „Nu există o solicitare reală din partea cumpărătorilor. Cumpărătorii sunt mai mult interesaţi de cumpărarea unor produse imobiliare care să aibă un preţ accesibil, de existenţa unor parcuri, locuri de joacă. Fie aceste costuri se vor regăsi în preţul apartamentelor şi asta va face ca preţurile să crească”, a spus dezvoltatorul.