ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Proiectul lui Pablo Cortacero, criticat de un fost antrenor de la Dinamo: ”Fiecare face ce vrea”

Autor: Traian Terzian | 06.09.2020 | 18:44
Proiectul lui Pablo Cortacero, criticat de un fost antrenor de la Dinamo: ”Fiecare face ce vrea”
Proiectul lui Pablo Cortacero, noul acționar majoritar al clubului Dinamo, este criticat de un fost antrenor al ”câinilor”. Sursă foto: Sport Pictures

Proiectul lui Pablo Cortacero, noul acționar majoritar al clubului Dinamo București, este criticat de un fost antrenor al ”câinilor”.

ADVERTISEMENT

Noii investitori spanioli îi fac pe plac antrenorului Cosmin Contra și transferă jucători pe bandă rulantă pentru a revigora gruparea dinamovistă.

În plus, noul tehnician din Ștefan cel Mare spune că vor mai urma și alte achiziții de jucători, majoritatea dintre ei străini.

ADVERTISEMENT

Un fost antrenor la Dinamo critică proiectul lui Pablo Cortacero

Însă, proiectul prezentat de Pablo Cortacero și transferurile făcute până acum au fost criticate de Gabi Răduță, fostul șef al Academiei lui Dinamo. Acesta consideră că aducerea jucătorilor străini cu experiență va bloca ccreșterea tinerelor talente din curtea proprie.

”Rămân total surprins de ceea ce se întâmplă și ceea ce se declară la Dinamo. Se transferă jucători pe bandă rulantă, fără un plan pe termen mediu și lung. Mulți dintre ei peste un an vor avea 36 de ani”, a declarat Răduță pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

”Se va bloca promovarea tinerilor, chiar dacă s-a înființat echipa secundă. Este foarte greu sa treci de la Liga 3 la Liga 1. Noi am făcut performanțe în cele mai proaste condiții din România. Acum sunt bani și chiar sunt curios ce se va întâmpla”, a continuat el.

”Sunt foarte sceptic. Dacă nu vine cineva sa facă curățenie, nu poate face centrul de copii și juniori performanțe, când tu renunți la vechii antrenori, care respectau o linie metodică, aveau un model de joc, conform istoriei și tradiție clubului”, a mai spus fostul șef al academiei.

ADVERTISEMENT

”Acum fiecare face ce vrea, se întorc în urmă cu 30 de ani. Fiecare vine cu o hârtie mototolită în buzunar și face antrenamentele după ureche. Un acționariat normal făcea o evaluare și după lua decizii. După mine este un mixt româno-spaniol, cu putere deplină și mentalitate românească”, a încheiat Răduță.

Cosmin Contra vrea să facă o adevărată revoluție în lotul lui Dinamo și până acum s-a ținut de cuvânt. După înfrângerea cu Chindia Târgoviște, antrenorul a renunțat la patru jucători, iar un prim ”11” la acest moment se conturează deja.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!