Fotbal intern

Proiectul “noul Rapid” fără rapidiști. Șefii clubului îl umilesc pe Pancu pentru a-l obliga să plece fără să-i dea banii pe contract. Se pregătește Florin Manea

11.03.2020 | 15:23
Proiectul noul Rapid fara rapidisti Sefii clubului il umilesc pe Pancu pentru al obliga sa plece fara sai dea banii pe contract Se pregateste Florin Manea
ADVERTISEMENT

Cu “mazilirea” lui Daniel Pancu se încheie epoca rapidiștilor la „noul Rapid”. Antrenorul era ultimul supraviețuitor al grupului de foste glorii care acum trei ani porneau entuziast la drum, garantând cu numele și reputația lor seriozitatea proiectului în spatele căruia stau politicieni PSD.

Șefii Rapidului îl umilesc pe Daniel Pancu pentru a-l obliga să plece fără să-i dea banii pe contract. Se pregătește Florin Manea

Pe rând, Daniel Pancu, Vasile Maftei, Constantin Schumacher și Nicolae Stanciu au fost prezentați oficial, folosiți și plimbați prin fața fanilor, apoi îndepărtați. Pe loc au rămas doar conducătorii executivi Ovidiu Burcă și Andrei Nicolescu, oamenii de încredere ai lui Daniel Tudorache, primarul PSD al Sectorului 1.

ADVERTISEMENT

Finalul aventurii lui Daniel Pancu la FC Rapid 1923 este unul trist. Pentru a nu-i plăti salariul până la sfârșitul contractului, șefii clubului nu l-au concediat, dar încearcă să-l împingă să plece singur. L-au păstrat formal în funcție, însă au anunțat că va fi coordonat, de acum încolo, de Dan Alexa, numit director executiv cu puteri depline la echipă.

Pancu semnase în iulie anul trecut un contract pe 3 ani, urmând să primească un salariu lunar de 5.000 de euro în primul sezon, 7.000 de euro în al doilea sezon și 9.000 de euro în al treilea sezon.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional nu avea vreo clauză specială, dar regulamentul prevede că, în cazul unei rezilieri unilaterale a contractului, clubul trebuie să-i achite contractul până la final. Asta înseamna o sumă totală de 212.000 de euro, bani la care demisul Pancu avea dreptul legal.

Cum au fost “executați” foștii jucători ai Rapidului aduși inițial în proiect

Dincolo de promovările succesive, din Liga 4 până în Liga 2, în birourile clubului s-au petrecut lucruri tulburi, oameni fără legătură cu Rapid preluând treptat controlul total.

ADVERTISEMENT

Acum doi ani, când Daniel Niculae a fost forțat să plece, între acesta și Pancu s-a produs ruptura. La scurt timp după Niculae, de la FC Rapid 1923 a plecat un alt jucător emblematic, Vasile Maftei.

„Fundașul de fier” al UEFAntasticului Rapid care juca „sferurile” competiției cu Steaua în 2006 era nemulțumit de controlul pe care Burcă și Nicolescu îl exercitau asupra grupării din Giulești și de modul în care președintele-jucător Daniel Niculae fusese forțat să plece.

ADVERTISEMENT

Maftei și Niculae s-ar fi așteptat ca Pancu să se solidarizeze cu ei, dar acest lucru nu s-a întâmplat. A fost momentul când Daniel Niculae a povestit că a plecat din cauza lui Andrei Nicolescu, omul primarului, și, fără nicun echivoc, și-a arătat dezamăgirea față de „idolul și prietenul” Pancu.

„Din păcate, prietenia mea cu idolul pe care l-am apreciat tot timpul și prietenul pe care l-am avut peste 15 ani s-a terminat. Pancu o să rămână o cunoștință. Un nume greu din istoria Rapidului, dar prietenia noastră a luat sfârșit. Probabil și pentru el a fost o decizie grea. A luat-o, asta e, mergem mai departe. Dacă pleci la luptă cu cineva și îți dă dreptate, dar continuă să meargă pe altă cale, cum ați vedea lucrurile?” – Daniel Niculae

Mai mulți jucători au povestit că fricțiunile dintre Niculae și Burcă-Nicolescu au plecat de la anumite cheltuieli și decizii luate de ultimii doi. Calitatea echipamentului cumpărat și condițiile nepotrivite de cazare pentru echipă, în unele deplasări, i-au atras atenția lui Niculae că e ceva în neregulă. Deși era președinte, el nu s-a putut impune, pentru că primarul Tudorache, adevăratul factor de decizie la club, i-a susținut pe oamenii săi.

Anul trecut, când Constantin Schumacher a fost demis după prima înfrângere suferită de echipă în acel sezon, Daniel Pancu a acceptat să îi ia locul – alt moment resimțit dureros de foștii săi coechipieri.

Așa se explică și mesajul postat acum de Daniel Niculae pe Instagram, după ce conducerea FC Rapid 1923 a anunțat, marți, debarcarea lui Pancu: “Karma Doesn’t spare anyone” („Soarta nu cruță pe nimeni”).

Textul este pus peste o poză care reprezintă doi oameni, la capetele unei scânduri în echilibru, unul dintre aceștia cu pușca îndreptată spre celălalt. Mesajul lasă de înțeles că “Nico” socotește ceea ce i se întâmplă acum lui Pancu o justiție divină după ce acesta și-a trădat foștii prieteni cu care plecase la drum.

Directorului sportiv Florin Manea nu i s-a propus prelungirea contractului. De acesta încă mai e nevoie pentru că are mai mulți titulari în echipă

Clubul este controlat acum de primarul Daniel Tudorache (cu care Pancu a avut neinspirația de a intra de mai multe ori în conflict), prin oamenii săi Ovidiu Burcă și Andrei Nicolescu (avocat și partener de afaceri al controversatului Sebastian Ghiță). Reprezentant al unui off-shore cipriot care deține 40% din club, în staff se mai află și tânărul om de afaceri Victor Angelescu.

Sursele FANATIK spun că nici directorul sportiv Florin Manea nu mai are multe zile la FC Rapid 1923. Acesta – vechi rapidist, fiu al regretatului Nicolae Manea și foarte apreciat de suporteri – este și impresar, calitate în care a adus la actuala echipă mai mulți jucători.

Prin aducerea lui Dan Alexa, însă, pe banca tehnică, la FC Rapid 1923 își face apariția umbra Anamariei Prodan, de asemenea impresară și, mai ales, rivală a lui Florin Manea. Nu va fi loc de amândoi la club.

În plus, Manea – spun sursele FANATIK – este un tip contondent, care în mai multe rânduri i-a repezit pe Angelescu și Nicolescu, atrăgându-le atenția că nu se pricep la fotbal și că ar fi bine să lase echipa pe mâna profesioniștilor. Și-a atras antipatia acestora, dar încă mai au nevoie de el pentru că sezonul competițional este în toi, iar jucătorii lui Manea sunt printre cei mai buni din lot.

Cert este că, punctual, contractul lui Florin Manea expiră la vară. Nu i s-a propus prelungirea angajamentului și, conform surselor FANATIK, nici nu i se va propune așa ceva. „Noul Rapid” nu mai are nevoie de rapidiști „pur-sânge”…

  • 2 puncte (37 față de 39) despart pe Rapid (locul 6) de locurile 2 (promovare directă, ocupat acum de CS Mioveni) și 3 (baraj pentru promovare, ocupat acum de Turris-Oltul Turnu Măgurele)
  • 2 puncte a câștigat Rapid în primele 3 etape din retur, în care a obținut două egaluri (0-0 „acasă” cu Turris Oltul Turnu Măgurele și tot 0-0 la Timișoara, cu ASU Poli) și a suferit o înfrângere (0-1 în „Regie” cu CSM Reșița, în ultima rundă)
ADVERTISEMENT