News

Proiectul privind împușcarea urșilor, adoptat în Senat. “Dorim să salvăm vieţile omeneşti”

Proiectul privind împușcarea urșilor a fost adoptat în Senat. Iată ce a declarat ministrul mediului.
06.09.2021 | 22:03
Proiectul privind impuscarea ursilor adoptat in Senat Dorim sa salvam vietile omenesti
ADVERTISEMENT

Ministrul mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna a transmis un mesaj referitor la acest proiect, care a fost deja adoptat în Senat. Acesta nu este for decizional, iar ordonanța a fost trimisă în Parlament.

Ministrul mediului vrea ca ordonanța să intre în vigoare cât mai repede

Tanczos Barna a informat că dorește ca proiectul să fie votat la fel de repede și de Camera Deputaților, pentru ca legea să intre în vigoare cât mai repede posibil.

ADVERTISEMENT

Motivul este că prin această lege ar putea fi salvate viețile omenești, pentru că animalele sălbatice deja intră în orașe și pun în pericol localnicii de acolo.

“Dorim să salvăm vieţile omeneşti. Viaţa umană este prioritară. Intravilanul nu este habitatul natural al animalelor sălbatice”, a spus Tanczos Barna, în plenul Senatului, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Tanczos Barna: ”Nu am rezolvat problema în sine”

Ministrul a precizat că această ordonnață de urgență este doar un pas spre a rezolva problema urșilor care atacă tot mai des. El a spus că sunt mai mulți pași care trebuie urmați în continuare, pentru a putea salva vieți omenești.

Tanczos Barna a spus că trebuie să se găsească o soluție pentru ca atacurile ușilor din afara localităților să fie eliminate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, trebuie să se descopere ce s-ar putea face pentru ca animalele sălbatice să nu mai ajungă în apropiere de campinguri, stâne sau de traseele montane unde pot ajunge și la oameni, iar aceștia să fie atacați.

”Cu acest OUG am făcut doar un prim pas, nu am rezolvat problema în sine. Trebuie să continuăm pe această cale şi să luăm decizii responsabile: pentru noi viaţa umană este prioritatea.

ADVERTISEMENT

De aceea avem datoria să găsim o soluţie pentru a contracara atacurile în afara localităţilor, astfel încât viaţa umană să fie protejată nu numai în intravilan, dar şi la stâne, trasee montane, campinguri şi alte locuri unde oamenii sunt prezenţi în afara localităţilor”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Tot pe rețeaua de socializare a anunțat ministrul și că un bărbat a fost atacat, luni, de un urs. Conform acestuia, atacul a avut loc în apropierea comunei Ciceu din judeţul Harghita.

Bărbatul respectiv a fost operat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

ADVERTISEMENT