ADVERTISEMENT
News

Proiectul SmartLab se extinde ȋn România! Călărași are laborator digital inteligent

Autor: Alexandru Năstase | 19.11.2020 | 14:17
Proiectul SmartLab se extinde ȋn România! Călărași are laborator digital inteligent
Proiectul SmartLab a ajuns în Călărași. Sursa foto - smartlab.călărași.ro

Proiectul SmartLab se extinde ȋn România și ajunge la al cincilea laborator digital inteligent creat de INACO. De data aceasta a fostd epășit spațiul București – Ilfov. Laboratorul este instalat în Călărași.

ADVERTISEMENT

Elevii de clasele I-XII din toate școlile și liceele din acest județ au de acum la dispoziție un laborator care a costat nu mai puțin de 100.000 de euro. Acesta este dotat cu tehnologie de ultimă generație.

Vorbim despre 30 laptopuri cu licențe și softuri de design grafic, o tablă inteligentă, 30 de ochelari VR, 2 roboți educaționali multifuncționali, 2 scannere 3D, 30 de creioane 3D, 6 imprimante 3D, dintre care una multicoloră și 5 monocolore.

Proiectul SmartLab se extinde ȋn România!

De remarcat că în costul proiectului intră și mobilier modern, design de interior al sălii, sesiuni de instruire pentru profesori și consumabile pentru primul an de funcționare.

ADVERTISEMENT

„Toți porii acestui laborator vorbesc despre tehnologie. Mă bucur că avem și noi, la Călărași, un loc unde putem implementa educația viitorului.

Abia aștept să ȋncepem școala, fizic, să revenim la normal și să văd sala asta plină de copii, care descoperă echipamentele și învață să le folosească. E foarte important acest pas pentru elevii noștri, SmartLab este un loc unde putem să creștem performanța”, a precizat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

SmartLab Călărași este al cincilea laborator de acest gen din țara noastră. Costurile pentru realizarea sa au fost suportate de către Consiliul Județean Călărași, iar de implementare s-a ocupat Asociația INACO-Inițiativa pentru Competitivitate, de altfel și inițiatoarea proiectului.

ADVERTISEMENT

„2020 ne-a arătat tuturor cât de importantă este alfabetizarea digitală și cât de mare nevoie avem să fim conectați la tehnologie. Chem autoritățile locale și companiile private să ne sprijine pentru a putea construi un SmartLab ȋn fiecare școală din România, să putem asigura, împreună, accesul gratuit al tuturor copiilor la educatie digitală inteligentă”, a declarat Andreea Paul, fondatoarea INACO.

Laboratorul este amplasat ȋn clădirea Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu” din municipiul Călărași. Astfel, aceasta a devenit prima bibliotecă din Uniunea Europeană dotată cu un SmartLab. „Tehnologia a devenit o parte a vieții noastre. Aceasta a schimbat educația într-un mod care a fost inimaginabil cu câteva decenii în urmă.

ADVERTISEMENT

Nu ne putem întreba decât cum va fi în viitor. Dar un lucru este sigur. Tehnologia în educație este o inovație importantă, aceasta nefiind doar o simplă tendință.

Foarte important este ca acest ritm al schimbării adus de procesul tehnologic să fie menținut și la nivel pedagogic, astfel profesorii să îmbrățișeze această schimbare și să evolueze odată cu mediul în care trăiesc”, a transmis și Laura Munteanu, Directoarea Bibliotecii Județene Călărași.

ADVERTISEMENT

Interesant este că în România, în ultimul an și jumătate, au fost deschise 4 SmartLab-uri. Acestea se află în Școala nr. 45, “Titu Maiorescu”, Sector 3, București, Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza”, Sector 3, București, Măgurele Science Park, Măgurele, Ilfov și Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, Sector 6, București.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!