Fotbal intern

Proiectul „socios-Dinamo”, revoluție sau fâs?! S-au adunat 8.400 de lei!

24.04.2018 | 19:45
Proiectul sociosDinamo revolutie sau fas Sau adunat 8400 de lei
ADVERTISEMENT

Proiectul suporterilor lui Dinamo ce vor să salveze clubul devenind „acționari” într-un sistem tip „socios” precum la marile cluburi vestice Real Madrid, FC Barcelona, Bayern München sau Benfica Lisabona, demarează anevoios. Banii adunați până acum nu ajung nici pentru un barem de arbitraj din Liga 1 Betano! Fanii nu se lasă, însă, și au în „Mister” Cornel Dinu mai mult decât un susținător, chiar un asociat, care s-a implicat serios în anevoiosul demers. Adrian Thiess, în schimb, intermediarul care promite soluții mult mai „solvabile”, nu crede în soluția socios și vede salvarea lui Dinamo venind de „afară”, de la miliardari adevărați, din mediul de bussines la nivel foarte înalt din Orientul Mijlociu (vezi amănunte AICI!).

Cornel Dinu, pro-socios Dinamo: „Altfel vin toate năpârcile și păsările prădătoare!”

Acum mai bine de două săptămâni, Cornel Dinu era încântat că suporterii se organizeză ca să cumpere Dinamo de la patronul Ionuț Negoiță și să-l susțină financiar: „Când pui pe tarabă brandurile țării vin toate năpârcile și păsările prădătoare! Niște aventurieri și niște venetici… Dinamo trebuie să fie al fanilor, așa e normal. Sunt de acord să se facă un ONG, o Asociație a Suporterilor Dinamoviști, care să preia Dinamo. Ideea respectivă e lansată de niște suporteri, niște băieți pe care i-am cunoscut. Am citit statutul, cunosc intențiile, lucrurile sunt așezate bine. După părerea mea, după lansarea acestei concepții despre cum trebuie să arate o astfel de Asociație, de entitate, sufragiile sunt 99% pozitive. Începând cu Peluza «Cătălin Hâldan» de la București, chiar și de la Londra, continuând cu fanii adevărați din Bacău, Timișoara. Îmi voi dona și eu modestele mele acțiuni către această Asociație, ideea este să punem toți câte ceva financiar, să salvăm Dinamo!”.

ADVERTISEMENT

Negocieri cu fostul premier Adrian Năstase și cu Vlad Soare!

De atunci, Cornel Dinu a fost prezent la toate întâlnirile „socioșilor” dinamoviști, au făcut planuri împreună, s-a implicat activ cu relațiile și prieteniile sale la „nivel înalt”. Financiar vorbind. Marți, de exemplu, contactat de FANATIK.RO, „Procurorul” era pe drum spre Câmpina, alături de conducătorii mișcării socios, pentru o întâlnire cu o serie de oameni de afaceri interesați de proiect. „Asociația capătă statut juridic zilele astea, azi, mâine este așteptată hotărârea judecătorească. Am fost circumspect la început, m-am săturat de lichele care nu vor decât să se îmbogățească din brandul Dinamo, cum sunt derbedeii ăia de Elias sau Tararache. Ăștia s-au folosit de Peluza Cătălin Hâldan în interesul lor, s-au folosit de numele bietului Cătălin, care a murit pentru Dinamo la propriu, pe teren și ei s-au făcut milionari pe moartea lui… Băieții care au inițiat proiectul ăsta s-au rupt din mizeria ălora, sunt de cu totul altă factură, altfel nu mă asociam cu ei, sunt pretențios când este vorba de calitatea omului. Mergem la Câmpina să vorbim cu câțiva oameni de afaceri ce doresc să vină alături de noi. De altfel pot să afirm că suntem în negocieri cu mai multe «nume» puternice din mediul de afaceri, printre care Adrian Năstase sau Vlad Soare”, a declarat Cornel Dinu exclusiv pentru FANATIK.RO.

Suma adunată, nici cât un barem de arbitraj! Au pus bani 21 de fani!

Concret, însă, ce s-a întâmplat până acum? FANATIK.RO a aflat că doar 21 de socios au fost convinși să pună bani, nu doar să dea declarații de iubire pentru Dinamo, adunându-se modesta sumă de 8.400 de lei. Adică 400 de lei de suporter! Cu banii ăștia nu se poate acoperi nici baremul arbitrilor la un meci de Liga 1 (4.800 de lei are doar „centralul”), iar probabil numai apa caldă pe lună costă la Dinamo mai mult… Planul suporterilor-socios este generos și pare simplu pe hârtie, dar în realitate este foarte greu de realizat. Câți fani, oricât de mult iubesc pe Dinamo, sunt dispuși să cotizeze lunar o sumă de bani, rezonabilă, nu mii de lei, dar nici 10-15 lei, nu o lună, două, nu un an, doi, ci toată viața, cum se întâmplă în străinătate, la Real, Barcelona, Bayern sau Benfica? Câți, cu adevărat?

ADVERTISEMENT

Thiess: „Pentru mine, recunosc, Dinamo, e un business, nu o stare de spirit”

La întoarcerea din Dubai, unde a fost pentru finalizarea discuțiilor privind achiziționarea lui Dinamo (vezi toate amănuntele AICI!), omul de afaceri Adrian Thiess a declarat pentru FANATIK.RO: „Doar atât s-a strâns? Nu e bine… Cât ați spus, 8.400 de lei? Pun și eu 8.400 de lei de la mine, adică dublez suma, ca să arăt că sunt un mai mare dinamovist decât alții. Față de cei care doar fac «bla, bla, bla», eu mă zbat pentru această grupare, la modul concret, deși recunosc că nu sunt fan Dinamo de mic sau alte minciuni și lăudăroșenii pe care le văd când se fac transferuri de la un club de tradiție la altul. Recunosc, pentru mine Dinamo nu este o stare de spirit, este pur și simplu un business! Dar, o să vedeți, eu voi ajuta concret acest club, cu bani mulți, nu cu promisiuni ieftine și demagogie. Sper din tot sufletul să salvăm acest brand de tradiție!”.

„Vom cumpăra Dinamo de la Negoiță, Badea, Regina Angliei, Papa de la Roma, șeicul din Abu Dhabi, Thiess sau ce sultan aduce

FANATIK.RO a luat legătura și cu primul socios, ca să spunem așa, al lui Dinamo, Răzvan Oprea, inițiatorul proiectului de salvare a lui Dinamo cu ajutorul suporterilor. „Să lămurim un lucru din start: noi nu facem chetă. Am depus un capital social pentru ONG-ul care va căpăta statut juridic zilele următoare, dar asta nu are nicio legătură cu donații sau cotizații. Nici nu ne-am apucat, de altfel, să strângem cotizații.

ADVERTISEMENT

Banii necesari se vor aduna de la suporterii ce se vor alătura proiectului, cotizația va fi de 400 de lei pe an, adică 33 de lei pe lună, bani pe care fiecare îi poate redirecționa din impozitul pe profit sub forma acelui procent de 2%, posibil pentru orice ONG dorește contribuabilul. Apoi vom atrage fonduri de la oameni de afaceri puternici, care vor putea redirecționa 20% din profit către ONG-ul nostru, conform legii, în schimbul publicității pe care le-o vom face și astfel nu vor cheltui din buget pentru publicitate, ci din banii datorați oricum statului.

Asta în mare în ceea ce privește finanțarea proiectului nostru. Oricare vor fi sursele noastre financiare, însă, clar este un lucru: vrem să cumpărăm Dinamo de la oricine este sau va fi patron, Negoiță, Badea, Regina Angliei, Papa de la Roma, șeicul din Abu Dhabi, Thiess sau ce sultan aduce. Politica marilor cluburi occidentale este de a îngropa simbolurile fotbalistice ale Estului, sunt multe cozi de topor în țară, vedeți ce se întâmplă cu Steaua, dar nu numai la noi este așa, la fel se petrece și în Bulgaria, Ungaria sau Ucraina, iar noi nu vrem să lăsăm să se întâmple asta cu istoria noastră!”, a spus Răzvan Oprea, EXCLUSIV, pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

400 de lei va fi cotizația anuală a suporterilor care se vor alătura ONG-ului socios al lui Dinamo

„Față de cei care doar fac «bla, bla, bla», eu mă zbat pentru Dinamo la modul concret, deși recunosc că nu sunt fan Dinamo de mic sau alte minciuni și lăudăroșenii pe care le văd când se fac transferuri de la un club de tradiție la altul. Recunosc, pentru mine Dinamo nu este o stare de spirit, este pur și simplu un business! Dar, o să vedeți, eu voi ajuta concret acest club, cu bani mulți, nu cu promisiuni ieftine și demagogie. Sper din tot sufletul să salvăm acest brand de tradiție!” – Adrian Thiess

„M-am săturat de lichele care nu vor decât să se îmbogățească din brandul Dinamo, cum sunt derbedeii ăia de Elias sau Tararache, care s-au folosit de Peluza Cătălin Hâldan în interesul lor, s-au folosit de numele bietului Cătălin care a murit pentru Dinamo la propriu, pe teren și ei s-au făcut milionari pe moartea lui… Băieții care au inițiat proiectul ăsta s-au rupt din mizeria ălora, sunt de cu totul altă factură, altfel nu mă asociam cu ei, sunt pretențios când este vorba de calitatea omului” – Cornel Dinu

„Vrem să cumpărăm Dinamo de la oricine este sau va fi patron, Negoiță, Badea, Regina Angliei, șeicul din AbuDhabi, Thiess sau ce sultan aduce. Politica marilor cluburi occidentale este de a îngropa simbolurile fotbalistice ale estului, sunt multe cozi de topor în țară, iar noi nu vrem să lăsăm să se întâmple asta” – Răzvan Oprea, inițiatorul proiectului „socios-Dinamo”

ADVERTISEMENT