Ministrul a purtat în acest sens discuții cu secretarul general al Camerei Economice a Austriei, Karlheinz Kopf.
Conform News.ro, Budăi a încercat să identifice alături de Kopf anumite instrumente comune pentru a îmbunătăți condițiile de muncă din acest domeniu, precum și găsirea unor soluții de protecție socială pentru cele peste 35.000 de lucrătoare din România.
”Am discutat la Viena şi cu secretarul general al Camerei Economice a Austriei, Karlheinz Kopf, despre drepturile lucrătoarelor românce din Austria, care activează în domeniul îngrijirii la domiciliu”, a transmis Budăi.
De asemenea, Budăi a discutat cu austriecii despre implicarea mediului de afaceri austriac din România într-o cooperare cu autoritățile din țara noastră.
”Totodată am discutat şi despre posibilitatea implicării mediului de afaceri austriac din Romania într-o cooperare activă cu Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pe tema formării profesionale a tinerilor”, mai spune Budăi.
Între timp, dacă femeile din România pleacă în Austria la muncă, în țara noastră s-au angajat 4.500 de refugiați ucraineni.
Doar în ultimele 24 de ore au fost angajați 49 de astfel de refugiați, conform ministrului Budăi.
”În această dimineaţă sunt înregistrate 6.231 contracte active ale cetăţenilor ucraineni, dintre care 4.636 sunt contracte care au data de început a activităţii de când a început conflictul. Deci, numărul de contracte care au data de început 24 februarie 2022 sau mai recentă a crescut cu 49 faţă de ziua de ieri”, a declarat ministrul Budăi.
Conform datelor prezentate, 1.200 de persoane s-au angajat în industria prelucrătoare românească, iar 800 lucrează pentru diferite firme de construcții.
Majoritatea refugiaților, peste 1.500, s-au angajat în București, iar restul au ales să lucreze în alte orașe din România. Ucrainenii au preferat, așadar, să tranziteze țara noastră și să plece în vest. De exemplu, Germania a anunțat că deja a primit peste 1 milion de refugiați și nu mai poate să facă acest lucru începând cu viitorul apropiat.