Fotbal intern

”CÎRLIG” pentru Matei! Revine în topul SALARIILOR

Şefii lui Dinamo trăiesc periculos şi asta din cauza problemelor legate de bani pe care conducerea din „Ştefan cel Mare” le lasă încă nerezolvate. Restanţele salariale care depăşesc trei...
01.07.2014 | 01:11
CIRLIG pentru Matei Revine in topul SALARIILOR
ADVERTISEMENT

Şefii lui Dinamo trăiesc periculos şi asta din cauza problemelor legate de bani pe care conducerea din „Ştefan cel Mare” le lasă încă nerezolvate. Restanţele salariale care depăşesc trei luni, dar şi tentativa de a mai reduce remuneraţiile unora dintre elevii lui Stoican sînt principalele motive care provoacă discordia în vestiarul lui Dinamo. Ultimul eveniment, cel cînd Cosmin Matei a părăsit timpuriu cantonamentul de la Săcele, a deschis o altă discuţie pe tema contractelor din „Groapă”.

Săptămîna trecută, FANATIK vă informa în exclusivitate despre conflictul pe care Cosmin Matei l-a avut cu Stoican, eveniment care a fost provocat de anumite probleme apărute în contractul jucătorului. Ce s-a întîmplat de fapt. Vara trecută, numărul 10 al „cîinilor” a solicitat o mărire de salariu sau o hîrtie prin care Dinamo să îi comunice cît vrea în schimbul său. Cum Matei era unul dintre pilonii pe care se sprijinea proiectul pe care Ionuţ Negoiţă a vrut să-l demareze în „Ştefan cel Mare”, fotbalistului i s-a propus o nouă înţelegere, care să fie şi pe placul său. Între timp, însă, mijlocaşul convocat recent şi la echipa naţională s-a trezit cu o mare surpriză.

ADVERTISEMENT

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!  

I-au mărit salariul doar un sezon

Dublarea salariului de la 3.500 de euro lunar la 7.000 a fost una doar temporară, nicidecum o majorare valabilă pînă la finalul înţelegerii. Astfel, de la 1 iulie 2014, contractul lui Matei urma să revină la termenii valabili pînă în vara lui 2013. Înfuriat, fotbalistul a vrut să-l confrunte pe Constantin Anghelache, dar preşedintele executiv al roş-albilor a fost de negăsit. În acest context s-a produs şi discuţia dintre Matei şi Stoican, care s-a finalizat cu plecarea înainte de termen a fotbalistului la Bucureşti. În cele din urmă, cel mai bun „cîine” în sezonul trecut a ajuns la o înţelegere cu şefii. Astfel, dacă nu va reuşi să se găsească o echipă dispusă să achite un milion de euro în schimbul său, atît cît cere Ionuţ Negoiţă în schimbul său, lui Matei îi va fi din nou majorat contractul la 7.000 de euro.

Liderii salariilor, sub ameninţare

Un asemenea salariu l-ar readuce pe decarul „cîinilor” printre cei mai bine plătiţi fotbalişti ai echipei şi undeva chiar în top, pentru că în acest moment media salarială a lotului pregătit de Stoican este undeva sub 5.000 de euro lunar. „Campioni” sînt Cristi Bălgrădean şi Laurenţiu Rus, care încasează 8.500, respectiv 8.000 de euro în fiecare lună, dar şi Elton şi Thicot, ale căror înţelegeri sînt cifrate la cîte 8.000 de euro lunar. Aceştia au avut la rîndul lor discuţii despre o diminuare salarială, însă nu s-a ajuns la o concluzie clară. Portarul chiar a fost ameninţat de şefi că dacă nu va fi vîndut în această vară şi va dori să îşi conserve termenii din actualul contract, nu va mai apăra deloc. O asemenea decizie îl va afecta în momentul încasării bonusurilor de apariţii, care sînt şi ele consistente. Un exemplu clar legat de strategia conducerii lui Dinamo e clar: Constantin Grecu. Adus vara trecută din postura de jucător liber de contract, fundaşului stînga i s-a oferit o înţelegere care-l îmbogăţea lunar cu 7.000 de euro lunar, fiind practic jucătorul care completa cvintetul fruntaş al salariilor din „Groapă”.

ADVERTISEMENT

De menţionat însă că, de la 1 iulie, cel mai “costisitor” dinamovist devine Marius Alexe. Fotbalistul a fost împrumutat la Sassuolo în ultimul sezon, dar se va întoarce la Dinamo, acolo unde va intra din nou în vigoare contractul care-i aduce atacantului 10.000 de euro lunar.

Topul salariilor la Dinamo:

1. Marius Alexe – 10.000* / lună

2. Cristi Bălgrădean – 8.500 / lună

3. Laurenţiu Rus – 8.000 / lună

4. Elton Figueiredo – 8.000 / lună

5. Steven Thicot – 8.000 / lună

6. Constantin Grecu – 7.000 / lună

7. Boubacar Mansaly – 6.000 / lună

8. Kamil Bilinski – 6.000 / lună

* sumele sînt exprimate în euro