Fotbal intern

Promisiunea lui Cosmin Contra: “Ne luptăm cu Serbia pentru primul loc”

12.09.2018 | 12:27
Promisiunea lui Cosmin Contra Ne luptam cu Serbia pentru primul loc
ADVERTISEMENT

Selecţionerul echipei naţionale a României nu este mulţumit de ce a obţinut în dubla cu Muntenegru şi Serbia, însă anunţă că totul se va schimba după meciul cu Lituania. Promisiunea lui Cosmin Contra este că “tricolorii” vor învinge în următorul meci, apoi România se va lupta pentru şefia clasamentului cu Serbia în meciul direct, de la Bucureşti. “Guriţă” a mai vorbit, printre altele, şi despre problemele de lot, discursul lui Ionuţ Radu, meciul cu Muntenegru şi discuţiile cu Mirel Rădoi privind jucătorii de la cele două loturi.

… despre meciul cu Lituania: “Nici Pintilii, Chiricheş sau Dragoş Grigore nu sunt apţi, să sperăm că nu mai avem şi alte probleme. Mai sunt etape de jucat şi să sperăm că nu se vor mai accidenta şi alţii. Şi luna viitoare avem două acţiuni importante, un meci în Lituania, pe un teren artifical, cu o echipă care se va apăra ca cei din Muntenegru. Sper să fie o învăţătură de minte meciul de la Ploieşti şi dacă ne vom întâlni cu situaţia asta să ştim mai bine ce avem de făcut în faţa echipelor care se apără organizat. Dacă ne vom concentra şi nu vom mai avea probleme de lot şi ne vom întoarce din Lituania cu un rezultat bun cu Serbia vom avea un stadion plin şi ne vom lupta cu ei pentru preluarea şefiei în clasament.”

ADVERTISEMENT

Promisiunea selecţionerului Cosmin Contra

… despre meciul cu Muntenegru: “Cine a jucat fotbal vede că atitudinea nu a fost una deloc delăsătoare cu Muntenegru. Poate şi-au dorit prea mult această victorie, toată săptămâna a existat presiune că trebuia să începem cu dreptul. Jucând fără spectatori a fost un handicap pentru noi. Nu am avut acea adrenalină pe care ţi-o dau fanii. Un joc foarte lent al nostru, am lăsat să se vadă că nu am avut atitudine, dar nu a fost aşa. Nu am gândit repede, nu au făcut ce am repetat la antrenamente şi nu au respectat traseele de joc. Nu am avut nici jucători inspiraţi în atac. Jucătorii suferă la fiecare rezultat mai puţin bun. Am avut ocazii imense de gol în faţa unei echipe care a refuzat să joace fotbal. Cred că i-a deranjat că s-a spus de lipsa de atitudine şi dorinţa de a câştiga. Cei de la Muntenegru nu legau mai mult de 5 pase că jucătorii noştri deja recuperau. Sunt acolo să-i fac să nu asculte aceste critici din care să luăm doar ce este bun din tot ce s-a întâmplat.”

Promisiunea lui Cosmin Contra. Selecționerul în meciul de fotbal dintre Serbia și România, din cadrul Ligii Națiunilor, desfasășrat pe Stadionul Partizan din Belgrad, luni 10 septembrie 2018.
Promisiunea lui Cosmin Contra. Selecționerul în meciul de fotbal dintre Serbia și România

… despre schimbul de jucători cu U 21: “Să ştiţi că am înţeles nevoile lui Mirel, am o comunicare foarte bună cu el, analizăm foarte bine. Credeţi-mă când spun că în lotul pe care l-a chemat tineretul eu aş fi avut nevoie de mai mulţi din ei, dar înţelegem această nevoie de calificare. Şi noi la EURO 2000, am ajuns la echipa mare vreo 8-9 jucători. Un campionat european nu face altceva decât să crească valoarea jucătorilor şi de aceea ştiu că m-am maturizat foarte mult. Discuţia e în funcţie şi de vârstă, Mirel are anumite posibilităţi, depinde şi de accidentări.”

ADVERTISEMENT

“La noi doar eu vorbesc”

… despre Ionuţ Radu de la U 21: “Mă bucur că vedem un lider de echipă care are un discurs motivator extraordinar, pe care nu trebuie să-l țină antrenorul. Și eu eram unul dintre jucătorii care vorbeau în vestiar și țineau discursuri încurajatoare. Avem nevoie de lideri, așa și ceilalți jucători sunt mult mai concentrați. Dacă tragi după tine o întreagă generație este mult mai ușor pentru antrenor. La naţionala mare poate nu se ţin așa mult, nu avem jucători care să vorbească, vorbesc eu, că de aia rămân fără voce, dar nu mă deranjează. Am avut același discurs cu al lui, în esenţă aceeaşi idee, înainte de meciul cu Serbia”.

Cosmin Contra și-a luat angajamentul că România se va lupta pentru locul 1 din grupa de Liga Naţiunilor. Rămâne de văzut dacă jucătorii vor respecta cele spuse de selecţioner.

ADVERTISEMENT