ADVERTISEMENT
News

Promisiunea lui Nelu Tătaru pentru bolnavii de Covid-19: „Vor putea vota în siguranță”

Autor: Flaviu Popa | 04.09.2020 | 17:24
Promisiunea lui Nelu Tătaru pentru bolnavii de Covid-19: „Vor putea vota în siguranță”
Persoanele cu simptome de Covid-19 vor putea vota în condiții de siguranță. Foto: Hepta

Alegerile locale din 27 septembrie 2020 sunt principala grijă a Guvernului Orban în plină pandemie de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Cu toate că școala a fost amânată până în 1 octombrie și ar putea să nu mai înceapă în acest an, politicienii se gândesc cum să organizeze alegerile în maximă siguranță.

În consecință, ministrul Nelu Tătaru a pregătit un circuit separat pentru persoanele cu simptomatologie Covid-19 care vor să voteze.

ADVERTISEMENT

Bolnavii de Covid-19 vor avea un circuit separat la alegerile locale din septembrie 2020

Extrem de interesant, deși România se confruntă cu un record de cazuri de infectare cu Covid-19, și a adoptat o atitudine extrem de restrictivă până acum, alegerile par să deschidă sufletul celor din PNL, care se gândesc să-i lase pe cei bolnavi de Covid-19 să-și exercite dreptul constutițional la vot.

Persoanele care se vor prezenta la alegeri şi vor avea simptomatologie vor avea un circuit separat, vor avea prioritate şi vor avea o cabină de vot dedicată pentru acest lucru”, a explicat ministrul, conform Agerpres.ro.

ADVERTISEMENT

Așadar, oamenii sănătoși nu trebuie să-și facă griji că vor fi amestecați cu bolnavii, pentru că ministrul Tătaru a găsit deja soluția ca toată lumea să voteze în siguranță.

Luna septembrie este o lună de foc. Este o lună în care am dat nişte măsuri de revenire la o aproape normalitate – restaurante, cinematografe, teatre. Avem o lună de campanie electorală, avem începerea şcolilor, avem o revenire din concediu. Avem – şi o să vedem în perioada următoare – o creştere a numărului de concetăţeni care vor folosi mijloacele de transport în comun. Avem alegeri locale, măsurile le avem pentru fiecare din aceste reveniri, să le spunem. Haideţi să le respectăm şi să rămânem pe acest platou zimţat între 1.200, 1.300, cu un număr mai mic, să spun, duminică şi luni, când avem un număr mai mic de teste lucrate şi să ne putem adapta cu noua situaţie. Să nu ne temem de o reluare a şcolii. Când avem un anumit cadru reglat cu anumite norme, mai degrabă să ne temem nerespectând aceste norme dincolo de şcoală”, a adăugat ministrul Tătaru.

ADVERTISEMENT

Școala a fost deja amânată, deși Nelu Tătaru s-a contrazis cu Ludovic Orban, pentru a respecta tradiția, astfel că luna septembrie se anunță cu siguranță o lună de foc. Iar luna octombrie ar putea fi o lună de gheață, când toată activitatea se va bloca, după ce politicienii și-au îndeplinit scopul de a organiza alegeri.

Timpul le va rezolva pe toate, între timp România se confruntă cu o medie a cazurilor de aproximativ 1.400 pe zi, ceea ce nu pare să-i sperie pe conducătorii acestei țări.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!