Sport

Promovarea celor de la CSA Steaua, judecată de un român la TAS?! Cât îi costă pe “militari” un proces la Lausanne. Exclusiv

CSA Steaua ar putea merge la TAS pentru a putea obţine drept de promovare în SuperLiga. Din informaţiile FANATIK, cauza ar putea fi judecată de un român, Cristian Jura.
25.05.2023 | 18:47
Promovarea celor de la CSA Steaua judecata de un roman la TAS Cat ii costa pe militari un proces la Lausanne Exclusiv
Promovarea celor de la CSA Steaua, judecată de un român la TAS?! Cât îi costă pe "militari" un proces la Lausanne. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

CSA Steaua a încheiat pe locul secund în Liga 2 Casa Pariurilor, dar regulamentele FRF o împiedică să promoveze în SuperLiga, fiind o echipă departamentală. “Militarii” sunt condamnaţi la cel puţin încă un sezon la matineu, dacă instanţele nu le vor acorda drept de promovare.

Promovarea celor de la CSA Steaua, judecată de un român la TAS?!

“Militarii” vor să îşi caute dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Primul pas a fost făcut de suporteri, care strâng bani şi au luat legătura cu o firmă elveţiană de avocatură ca să le susţină cauza la TAS.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, cazul ar putea fi atribuit unui judecător român: Cristian Jura. Expert în dreptul sportului, Jura are o experienţă de peste 10 ani în domeniu şi este secretar de stat, membru al Colegiului Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Cristian Jura, expert în dreptul sportului
Cristian Jura, expert în dreptul sportului

Cristian Jura: “Nu pot să mă pronunţ! Această cauză ar putea să îmi fie repartizată mie”

Contactat de FANATIK, Cristian Jura ne-a declarat că nu poate comenta cazul “CSA Steaua” tocmai din acest motiv: “Îmi cer scuze, dar nu pot să mă pronunţ, în condiţiile în care această cauză ar putea să îmi fie repartizată mie”, a spus expertul în dreptul sportului.

ADVERTISEMENT

Suporterii celor de la CSA Steaua au anunţat că vor strânge 3000 de euro pe care să îi plătească firmei elveţiene pentru reprezentarea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, dar acolo vor interveni alte costuri.

Din informaţiile noastre, taxa de depunere a dosarului este de 1000 de franci elveţieni (aproximativ 5000 de lei), iar costurile pentru acest proces pot ajunge până la 20.000 de franci elveţieni (aproximativ 100.000 de lei).

ADVERTISEMENT

“Legea Dîncu” va fi dezbătută în regim de urgenţă de Senat!

CSA Steaua este un club care aparţine Ministerului Apărării, iar Legea Sportului interzice echipelor de drept public să participe într-o competiţie profesionistă, aşa cum este SuperLiga, organizată sub egida LPF.

Senatorul Vasile Dîncu a lansat o iniţiativă de modificare a Legii Sportului care să permite celor de la CSA Steaua promovarea în SuperLiga. Senatul a aprobat solicitarea iniţiatorilor pentru dezbaterea în regim de urgență a acestei legi.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua a încheiat pe locul doi sezonul din Liga 2 Casa Pariurilor, dar de interdicţia “militarilor” de a evolua în prima ligă a profitat Oţelul Galaţi. Dinamo şi Gloria Buzău sunt formaţiile care vor juca la baraj.

ADVERTISEMENT