Cele mai citite

Proorocirea lui Berlusconi e realitate. Seedorf e noul antrenor la Milan

AC Milan s-a calificat în următorul tur al Cupei Italiei, după succesul facil, cu scorul de 3-1, reuşit pe teren propriu în faţa divizionarei secunde Spezia. Golurile au fost opera lui Robinho,...
15.01.2014 | 21:28
Proorocirea lui Berlusconi e realitate. Seedorf e noul antrenor la Milan
Clarence Seedorf a fost primit cu mult entuziasm pe San Siro de către tifosi

AC Milan s-a calificat în următorul tur al Cupei Italiei, după succesul facil, cu scorul de 3-1, reuşit pe teren propriu în faţa divizionarei secunde Spezia. Golurile au fost opera lui Robinho, Pazzini şi Honda, ultimii doi la primul lor meci început ca titulari sub comanda antrenorului Mauro Tassotti, el însuşi un interimar pentru numai 90 de minute.

Ovaţii la intrarea olandezului pe stadion în minutul 70

Calificarea a trecut însă pe planul secund, pentru că adevăratul eveniment s-a petrecut în minutul 70, cînd la stadion a ajuns direct de la aeroport, unde aterizase cursa de la Amsterdam, noul antrenor al rossonerilor, nimeni altul decît unul dintre jucătorii lor din urmă cu două sezoane, olandezul Clarence Seedorf. Acesta a luat loc în tribună lîngă vicele clubului, Adriano Galliani şi în cursul serii, după încheierea partidei, au avut loc discuţiile despre contract şi obiectivele noului tehnician. Pentru a prelua pe Milan Seedord a pus capăt carierei de jucător, el evoluînd pînă acum în Brazilia, la Borafogo, unde a îndeplinit şi rol de antrenor. Nu are licenţa pentru Serie A, dar va primi o derogare din partea Federaţiei. ”Sînt foarte bucuros de posibilitatea deschiderii unui nou ciclu pentru mine la Milan, după ce am încheiat unul în urmă cu doi, ca jucător al acestui club”.

S-a împlinit ce a spus patronul

Seedorf a dezvăluit un lucru care într-adevăr la acea vreme părea destul de puţin probabil. ”S-a împlinit acum prezicerea preşedintelui Silvio Berlusconi, care atunci cînd am plecat mi-a spus că mă voi întoarce peste puţină vreme, dar în alt rol”. Şi iată că aşa stau lucrurile. Olandezul este conştient că îl aşteaptă o muncă titanică pentru a putea urca Milanul spre zona unde trebuia în mod normal să se afle. ”Nu sînt omul minunilor. Vom lua totul de la capăt cu mare atenţie şi în primul rînd vom încerca să făcem o atmosferă bună la echipă şi să construim un grup valoros şi foarte sudat”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri