Life

Proprietarii Dedeman, o nouă lovitură financiară. Ce se pregătesc să facă frații Pavăl

O nouă lovitură financiară dată de proprietarii Dedeman. Ce vor să facă frații Pavăl în viitorul apropiat? Cum își extind afacerea?
16.03.2024 | 10:59
Proprietarii Dedeman o noua lovitura financiara Ce se pregatesc sa faca fratii Paval
Ce reușită au mai bifat frații Pavăl, proprietarii Dedeman. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Frații Pavăl, proprietarii celui mai mare lanț de magazine de bricolaj din România, au obținut o nouă victorie legată de afacerea lor. Asta după ce în aprilie 2021 au cumpărat două terenuri învecinate, cu o suprafață totală de circa 7, 4 hectare, pe care se află depozite ale logisticeanului german DB Schenker, unde funcționază Vama Chitila.

Ce lovitură financiară au mai dat frații Pavăl brandurilor din Vest

Dragoș și Adrian Pavăl au obținut de curând actele necesare demolării depozitelor achiziționate de la DB Schenker, ceea ce înseamnă că în locul acestora se poate construi o nouă sucursală Dedeman, a doua din Sectorul 1 al Bucureștiului și al opta din Capitală, dar nu este încă o decizie luată în acest sens, transmite profit.ro

ADVERTISEMENT

Tranzacția este estimată la un preț de 200 de euro/metru pătrat, iar în total ar însemna echivalentul a peste 15 milioane de euro. Un număr de 33 de construcții sunt amplasate pe terenurile din apropierea mall-ului Colosseum, iar o parte dintre ele sunt în stare de degradare.

Chiar dacă nu s-a luat o decizie finală privind destinația proprietății, Dedeman a promovat un Plan Urbanistic de Detaliu, în care este menționată construcția unui magazin foarte mare, compus din două etaje.

ADVERTISEMENT

”Beneficiarul (Dedeman, n.red.) dorește eliberarea terenului de construcții prin demolarea tuturor clădirilor de pe teren în vederea construirii în viitor a unui magazin pentru materiale de construcții, drumuri interioare și accese, platforme, parcaje, branșamente, rețele și lucrări tehnico-edilitare, panouri direcționale și publicitare, amenajare spații verzi și împrejmuire”, potrivit unor documente analizate de sursa menționată.

Ar putea apărea un nou magazin Dedeman în București

Ultima oară când a fost deschis un magazin Dedeman în Capitală s-a întâmplat în 2020, acesta fiind cel de-al șaptelea magazin din București și se găsește în Ghencea. Pentru ridicarea lui s-au investit 29 de milioane de euro, pentru o suprafață de 18.000 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Dragoș Pavăl a spus în 2020 că vrea să aibă în București cât mai multe magazine Dedeman, ca să fie la îndemâna oricui are nevoie de materiale de bricolaj, iar timpul de sosire până la destinație să nu fie mai mult de 20 de minute.

Câte magazine Dedeman sunt în țară

La nivel național, frații Pavăl numără 61 de magazine, răspândite în toate județele, cu excepția Teleormanului și Giurgiului. În 2023 s-au inaugurat doar două Dedemanuri. Unul la Craiova, amplasat lângă Promenada Mall, și altul în Petroșani.

ADVERTISEMENT

Peste 12.500 de angajați are Dedeman, iar rețeaua de bricolaj mai dispune și de cinci centre logistice și un parc auto propriu. În 2022, câștigurile brandului au atins 11 miliarde de dolari, cu 10% mai mult față de 2021, și un profitul net de 1, 7 miliarde de lei, cu 1, 45% mai mult peste același an.

ADVERTISEMENT