News

Cum a explicat proprietarul benzinăriei din Beiuș creșterea prețurilor la pompă la 11 lei: „Mi-au zis că dacă nu-mi convine să nu iau”

Cum a explicat proprietarul benzinăriei din Beiuș creșterea prețurilor la pompă la 11 lei pe litru, după haosul provocat la stațiile de carburanți din toată țara.
10.03.2022 | 06:45
Cum a explicat proprietarul benzinariei din Beius cresterea preturilor la pompa la 11 lei Miau zis ca daca numi convine sa nu iau
Cum a explicat proprietarul benzinăriei din Beiuș creșterea prețurilor la pompă la 11 lei. Foto: Colaj Fanatik / Brașov România / Ziarul de Iași
ADVERTISEMENT

Bărbatul a explicat care este motivul pentru care prețul a ajuns la această valoare imensă, având în vedere că, în câteva ore, el a crescut cu circa 4-5 lei.

Proprietarul benzinăriei din Beiuș, declarații despre creșterea prețului la 11 lei: „Va fi şi mai scump”

Astfel, acesta a spus că singurul motiv pentru care prețul a ajuns atât de mare este că și el a cumpărat carburantul mai scump.

ADVERTISEMENT

Prețul pe care l-a plătit pentru a lua carburant din depozit a fost de 8,6 lei, unul extrem de mare, recunoaște el însuși, deoarece oamenii care mergeau la benzinăria sa plăteau cu un leu mai puțin decât acest preț, la pompă.

Totuși, acesta a avut și o veste proastă și a spus că, de joi, prețul va fi chiar și mai mare de atât, iar el va trebui să plătească circa 10 lei pe un singur litru, de la depozit. Astfel că prețurile de la pompă ar putea exploda.

ADVERTISEMENT

“Am cumpărat din depozit carburantul cu 8,6 lei litrul, în condiţiile în care eu până acum la pompă l-am vândut cu 7,6! Mi-au zis că dacă nu-mi convine să nu iau.

Şi aşa am o cisternă pe care nu mi-au umplut-o! Mâine va fi şi mai scump, am înţeles că va fi 10 lei litrul”, a declarat Daniel Degău, administratorul benzinăriei din Beiuş, conform ziarului local Bihoreanul.

ADVERTISEMENT

Ministrul energiei dă asigurări că prețurile nu vor crește

Între timp, autoritățile de la noi din țară dau asigurări că prețul benzinei și motorinei nu va crește. Mai mult, acesta va înregistra o scădere, având în vedere că și costul barilului de petrol s-a micșorat.

„Este exclus ca România să rămână fără stocuri de benzină şi de motorină.

Este exclus ca să asistăm la o explozie a preţurilor la benzină şi la motorină, în condiţiile în care preţul barilului a început să scadă. Până astăzi a scăzut cu 3 dolari”, a spus ministrul Virgil Popescu, la Digi24.

ADVERTISEMENT