News

Proprietarul mașinii în care s-a urcat Gheorghe Dincă este audiat. El ar fi vrut să scape de mașină

01.08.2019 | 16:43
Proprietarul masinii in care sa urcat Gheorghe Dinca este audiat El ar fi vrut sa scape de masina

Gheorghe Dincă apare pe camerele de supraveghere din Caracal când coboară dintr-o mașină de culoare albastră. Criminalul celor două adolescente a mai fost văzut la bordul mașinii vecinului în ziua în care a plecat la farmacie să cumpere o cremă, joi, 25 iulie. 

Proprietarul mașinii albastre este audiat pentru a doua oară

Gheorghe Dincă a plecat de acasă în ziua în care Alexandra Măceșanu suna la 112, cu mașina proprie, marca Renault, a intrat într-o farmacie din Caracal să cumpere o cremă, dar a plecat pe jos, drumul până acasă fiind parcurs în două ore. Nu se cunoaște motivul pentru care Dincă a recurs la acest gest. Să fi uitat că a venit cu mașina? După-amiaza, în jurul orei 13:00, Gheorghe Dincă a fost văzut coborând dintr-o mașină de culoare albastră. Mai târziu, anchetatorii au aflat a cui este mașina și l-au audiat pe proprietarul acesteia, în data de 30 iulie.

Bărbatul căruia în aparține mașina Renault Kangoo de culoare albastru este vecin cu Gheorghe Dincă și are o spălătorie auto. Proprietarul mașinii este considerat un martor-cheie în cazul crimelor din Caracal și este în aceste momente audiat pentru a doua oară de anchetatori. Polițiștii încearcă să facă legătura dintre bărbat și Gheorghe Dincă. La doar două zile după ce Alexandra Măceșanu se presupune că a fost omorâtă, vecinul lui Dincă a scos mașina la vânzare.

Dincă a fost văzut coborând dintr-o mașină albastră
Aceasta este mașina criminalului din Caracal Gheorghe Dincă. Sursa foto: digi24.ro

Gheorghe Dincă acuză dureri în piept și în zona coastelor

Criminalul celor două adolescente din Caracal a fost ridicat de polițiști din casa de pe strada Craiovei în urmă cu 7 zile, iar de 2 zile Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv. Dincă a fost transferat la Penitenciarul Jilava, iar în această dimineață a mers la INML ”Mina Minovici” pentru a-și face investigații medicale după ce a acuzat dureri în piept și în zona coastelor, dureri cauzate spune criminalul de polițiștii care l-au lovit cu pumnii și picioarele în ziua de vineri, 26 iulie.

Criminalistul Liviu Chesnoiu este de părere că Gheorghe Dincă încearcă să scape de acuzațiile care i se aduc de procurori și că mișcările lui sunt ale unui om cu probleme psihice care a încercat să-i inducă în eroare pe anchetatori. „Eu nu cred că are probleme, am văzut le-a arătat grădina, apoi Dunărea, Oltul, i-a dus peste tot și nu se văita. Era foarte vioi. O să zică acum că a fost bruscat și de aceea a recunoscut ce a recunoscut și chestii de genul. Dacă în 70 de ore nu am reușit să îl facem să spunem tot adevărul, el după 60 de ore nu a mai vrut să zică nimic. A spus că i s-a făcut rău, a declarat Liviu Chesnoiu.

Gheorghe Dincă urmează să fie ținut timp de o săptămână la Penitenciarul Jilava, iar mâine va fi testat cu detectorul de minciuni. Săptămâna viitoare, marți, criminalul din Caracal va fi supus unei expertize psihiatrice ca să se vadă dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii crimelor.