News

AUR vine cu o inițiativă pentru tinerii căsătoriți. Partidul propune ca statul să le ofere 150.000 de lei, bani împrumut fără dobândă, pentru a-și cumpăra o casă

AUR, inițiativă pentru tinerii căsătoriți care vor să-și cumpere o casă. Partidul propune ca statul să le ofere, împrumut și fără dobândă, suma de 150.000 de lei.
10.03.2022 | 15:00
AUR vine cu o initiativa pentru tinerii casatoriti Partidul propune ca statul sa le ofere 150000 de lei bani imprumut fara dobanda pentru asi cumpara o casa
AUR, inițiativă pentru tinerii căsătoriți încât să-și poată cumpăra o casă cu bani împrumutați de stat. Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

AUR a inițiat și a depus un proiect legislativ pentru tinerii căsătoriți care au nevoie de o casă, dar nu au banii suficienți pentru a și-o achiziționa sau construi. Partidul propune implementarea Programului Naţional ”Casa Noastră”, prin care statul să le ofere o sumă de 150.000 de lei, împrumut și fără dobândă.

Ce prevede împrumutul acordat de stat pentru tinerii căsătoriți, propus de AUR

Acest împrumut se va face printr-un contract, care prevede restituirea banilor astfel: se va șterge din datorie câte 50.000 de lei la fiecare copil adus pe lume sau adoptat.

ADVERTISEMENT

Totodată, de această facilitate pot beneficia persoane fizice și care trebuie să întrunească mai multe criterii, precum:

  • nu deţin altă locuință, cu excepţia uneia moștenite într-o cotă mai mică de 1/5;
  • nu au deja un credit ipotecar,
  • unul dintre soți trebuie să aibă până în 35 de ani sau 40 de ani dacă până la cererea împrumutului au locuit în străinatate şi sunt întorși în țară de minim 6 luni,
  • au realizat venituri impozabile, cu cel puţin 3 luni anterioare solicitării împrumutului.
ADVERTISEMENT

”Sprijinirea și acordarea de facilități financiare tinerelor familii este una dintre prioritățile asumate de partidul Alianța pentru Unirea Românilor încă de la înființarea sa”, subliniază AUR.

Studiu. O treime dintre tinerii români vor să-și cumpere o locuință

Un studiu realizat anul trecut de Reveal Marketing Research, în august 2021,  arată că o treime dintre tinerii din România, cu vârste între 25 și 34 de ani, își doresc să aibă propria casă. Mai exact, un procent de 33% ,care este dublu față de cei care au precizat că vor un apartament-15%.

ADVERTISEMENT

Aceiași tineri țin cont și de anumite aspecte la o locuință, precum: calitatea materialelor din care a fost construită, în proporție de 86%, unii pun accent pe vechime într-o proporție de 84%, iar alții consideră importantă și distanța dintre casă- serviciu, într-un procent de 72%. Persoanele de peste 45 de ani au bifat și importanța costurilor de întreținere, dar și cine și cum sunt vecinii.