Propunere fantezistă din partea unui campion mondial! ”Ar trebui să avem locul garantat”

Vicentiu Dinescu   
in Fotbal international
03/12/2017, 10:06
Propunere fantezistă din partea unui campion mondial! ”Ar trebui să avem locul garantat”

Fostul selecţioner al ”squadrei azzurra”, Marcello Lippi, campion mondial în 2006, propune că marile puteri ale fotbalului din Europa şi America de Sud să fie calificate automat la turneele finale.

”Propun ca opt echipe din Europa şi opt din America de Sud să fie calificate automat la Cupa Mondială. O Cupă Mondială nu este completă fără echipe puternice. Trebuie să respectăm faptul că, prin tradiţie, Cupa Mondială a găzduit confruntări între superputeri mondiale”, a spus Lippi.

Propunerea lui Lippi pare fantezistă

Propunerea lui Marcello Lippi este una fantezistă şi este greu de crezut că va fi luată în calcul de FIFA. Ea venit după ce reprezentativa Italiei a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2018, fiind învinsă de echipa naţională a Suediei în baraj.

Marcello Lippi, în vârstă de 69 de ani, a condus formaţia Italiei în două rânduri, 2004-2006 şi 2008-2010. Începând din octombrie 2016, el ocupă funcţia de selecţioner al naţionalei Chinei, dar nu a reuşit calificarea la turneul final din Rusia.

Ştirea MOMENTULUI

Rapid va avea un nou patron! Buget uriaş pentru Liga 3

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.