Burleanu a cerut cedarea a 5% din drepturile TV ale Ligii 1. Ce au decis oficialii echipelor din primul eşalon

Update. Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a făcut o propunere prin care a încercat să-i convingă pe oficialii din Liga 1 să cedeze 5% din drepturile TV încasate anual de Liga 1 pentru echipele din liga a doua şi a treia.

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a avut loc azi, 27 aprilie, iar reprezentanţii cluburilor din primul eşalon nici nu au vrut să audă de varianta de a ceda 5% echipelor din liga a doua şi a treia.

................

Cerere incredibilă făcută de Federaţia Română de Fotbal în cadrul Comitetului Executiv de vineri. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a făcut o cerere prin care încearcă să ajute fotbalul românesc din ligile inferioare.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Astfel, Federaţia Română de Fotbal a cerut Ligii Profesioniste de Fotbal ca 5% din drepturile TV încasate anual de Liga 1 să ajungă în liga a doua şi a treia, în spirit de solidaritate.

34,1 milioane de euro este suma pe care o vor primi echipele din Liga 1, din drepturile TV, până în 2019. Astfel, 5% din această sumă reprezintă 1,7 milioane de euro.

Pe 27 aprilie va avea loc Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal, dar şansele ca forul condus de Gino Iorgulescu să accepte propunerea lui Burleanu sunt mici.

viewscnt
OraPostulSportEveniment
18:30Telekom Sport 2
Campionatul Mondial de Handbal. România - Cehia
1 EUR4.6315 lei-0,0012
1 USD3.9449 lei+0,0122
1 XAU158.0497 lei-0,6933